Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zuzonjina oprema i alati
+9
goxxon
Mraz
ast
Fratt
ivo
poljičanin
laredo
maxina
zuzonja
13 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
zuzonjina oprema i alati
Cijenjeno forumasko pucanstvo. U planu mi je u ovoj temi predstavit opremu koju trenutno koristin i posjedujen. Nabacit koju sliku, dvi tri rici, jos toliko odgovora na moguca pitanja i moguce kakvu mini recenziju.
Za pocetak malo pokemona Ostalo kad uvatin vrimena. Rado bi vidia vasa razmisljanja ili eventualna pitanja stoga samo naprid.
sites for uploading pictures
" alt="" />
Preklopni:
SOG trident, SOG vulcan, Fallkniven pxl, Gerber gator 2, Gerber gator, Zero tolerance 0566, Enlan ml-04 mct, Miguel nieto, Leatherman supertool, SOG flash 1, Fallkniven u2, Fallkniven u2, srm 7007, srm gb763, srm 710, srm 681, Dingo, Victorinox, Mikov, Victorinox, "buck" veci, "buck" manji, Opinel, Ostalo solingen i jedan victorinox i mali svicarski multialat.
Fixni:
CS kukri machete, SOG tomahawk, TOPS buschcrafter kukuri, home made mrcina, CS Trailmaster, Ontario SP 43, Fallkniven A1, CS SRK carbon V, Virginia tactical, Kordun Jastreb, Kordun Ris, spanjolski ronilacki, CS R1 military classic, Rucni rad rambo, rucni rad bowie, mikov, Ontario RAT 3, bahco/mora clipper, Mora PRO-S
Za pocetak malo pokemona Ostalo kad uvatin vrimena. Rado bi vidia vasa razmisljanja ili eventualna pitanja stoga samo naprid.
sites for uploading pictures
" alt="" />
Preklopni:
SOG trident, SOG vulcan, Fallkniven pxl, Gerber gator 2, Gerber gator, Zero tolerance 0566, Enlan ml-04 mct, Miguel nieto, Leatherman supertool, SOG flash 1, Fallkniven u2, Fallkniven u2, srm 7007, srm gb763, srm 710, srm 681, Dingo, Victorinox, Mikov, Victorinox, "buck" veci, "buck" manji, Opinel, Ostalo solingen i jedan victorinox i mali svicarski multialat.
Fixni:
CS kukri machete, SOG tomahawk, TOPS buschcrafter kukuri, home made mrcina, CS Trailmaster, Ontario SP 43, Fallkniven A1, CS SRK carbon V, Virginia tactical, Kordun Jastreb, Kordun Ris, spanjolski ronilacki, CS R1 military classic, Rucni rad rambo, rucni rad bowie, mikov, Ontario RAT 3, bahco/mora clipper, Mora PRO-S
zuzonja- spikač
-
Broj postova : 629
Godine : 38
Datum registracije : 06.11.2012
Re: zuzonjina oprema i alati
Hm dalo bi se prebrati ovdje iz svakog izloga!
Moja razmišljanja idu u tom smjeru da te "riješim" jednog od ova dva Falka u2.
Pitanje bi bilo " Što najčešće nosiš;mislim na fiksne,kada ideš na dnevni izlet u prirodu?"
Moja razmišljanja idu u tom smjeru da te "riješim" jednog od ova dva Falka u2.
Pitanje bi bilo " Što najčešće nosiš;mislim na fiksne,kada ideš na dnevni izlet u prirodu?"
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
hh nisu za nista 2 U2. Ipak se i meni svidjaju Lagani ka pero, ostri ka britva, celik, kocnica i taj nekakv primamljivi jednostavni fallk dizajn.
Bas san bia prije dvi sedmice na dvodnevni izlet na Mosor. Za naglasit je da san se smrza. Nosia san fiskars x7 koja je u vecini slucajeva zaminila sog tomahawk. I nosia san sp 43 da ga malo provan kako radi. Veci enlan u dzep i negdi po ruksaku mali gb763. To je i najcesca opcija. Sikira, noz za pason, sta laganiji, ali da ima duzine i u dzepu preklopni. Medjutin nisan se jos nasa po tome pitanju. Nekad uletin u zbunje, smric i dracu pa bi sve to minja za kukri ili macetu. A ovako kad malo lutan po nekoliko sati i to, najcesce je mora s menon ili opet enlan. Zapravo se najcesce maltretiraju jeftinije opcije.
Bas san bia prije dvi sedmice na dvodnevni izlet na Mosor. Za naglasit je da san se smrza. Nosia san fiskars x7 koja je u vecini slucajeva zaminila sog tomahawk. I nosia san sp 43 da ga malo provan kako radi. Veci enlan u dzep i negdi po ruksaku mali gb763. To je i najcesca opcija. Sikira, noz za pason, sta laganiji, ali da ima duzine i u dzepu preklopni. Medjutin nisan se jos nasa po tome pitanju. Nekad uletin u zbunje, smric i dracu pa bi sve to minja za kukri ili macetu. A ovako kad malo lutan po nekoliko sati i to, najcesce je mora s menon ili opet enlan. Zapravo se najcesce maltretiraju jeftinije opcije.
zuzonja- spikač
-
Fina zbirka, ima zgodnih primjeraka Može koja riječ o "homemade mrcini"? Stvarno je mrcina, za obaranje dalekovoda a ne bukvi.. I kako to da češće uzimaš Ganza a ne ZT ili Fallk PXL sa sobom?
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
Ja mislim kako bi bila još impresivnija zbirka Zuzonjinih baterijskih lampi...
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
slijedi uskoropoljičanin je napisao/la:Ja mislim kako bi bila još impresivnija zbirka Zuzonjinih baterijskih lampi...
zuzonja- spikač
-
Mrcina mi je zamalo odvojila stopalo od noge Vise mozes pronac u temi Mrcina, rubrika izrada i odrzavanje nozeva.laredo je napisao/la:Fina zbirka, ima zgodnih primjeraka Može koja riječ o "homemade mrcini"? Stvarno je mrcina, za obaranje dalekovoda a ne bukvi.. I kako to da češće uzimaš Ganza a ne ZT ili Fallk PXL sa sobom?
Neman ganzo, vjerojatno mislis na enlan. Jeftiniji je, nema prevelike stete pri maltretiranju, a jednako odradi takve poslove. Osim toga ima nekakav zmijin uzorak mikarte pa trazi da ga se vodi na sumske izlete Po gradu i to nikad on nije u dzepu. Najcesce je mali sog, sog trident ili upravo ZT.
Inace jako mi se svidja ZT elmax celik. malo san rezbaria i to i mogu rec da izgleda dosta tvrd, otporan na habanje, a opet nekako zilav. Malo ga je teze ostrit, ali naravno ni to nije neki problem. Odlicno lezi u ruci. Tome znatno pridodaje G10 obloga drske, i kod nozeva slicnoga dizajna to bi bila preferirana rucka.
zuzonja- spikač
-
poljičanin je napisao/la:Ja mislim kako bi bila još impresivnija zbirka Zuzonjinih baterijskih lampi...
Zuzonja - neokrunjeni kralj Olajt lampadini !!!
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Da buza!!! Odlican!
Zuzonja, cini mi se da bi moga malo "protribit" ovu kolekciju da ti ostane desetak odlicnih.
Zuzonja, cini mi se da bi moga malo "protribit" ovu kolekciju da ti ostane desetak odlicnih.
ast- tipko
-
Broj postova : 54
Godine : 47
Datum registracije : 18.09.2013
Samo dvije More? Pff.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
ivo je napisao/la:poljičanin je napisao/la:Ja mislim kako bi bila još impresivnija zbirka Zuzonjinih baterijskih lampi...
Zuzonja - neokrunjeni kralj Olajt lampadini !!!
zuzonja- spikač
-
Tesko Kojih desetak bi Vi odabrali?ast je napisao/la:Da buza!!! Odlican!
zuzonja- spikač
-
Od sklopivih: dva Falka U2, ZT, multitool, svicarce.
Od fiksnih: CS SRKa i Traila, Falka A1, Ontarija i sve More. I Mrcinu.
Ostalo mi izgleda suvisno i nepotrebno (osim da stoji u alatu ili negdi sa strane "da se nade".
Al ovo je samo moje misljenje. Ne mora bit i da je ispravno.
Od fiksnih: CS SRKa i Traila, Falka A1, Ontarija i sve More. I Mrcinu.
Ostalo mi izgleda suvisno i nepotrebno (osim da stoji u alatu ili negdi sa strane "da se nade".
Al ovo je samo moje misljenje. Ne mora bit i da je ispravno.
ast- tipko
-
zuzonja je napisao/la:Mrcina mi je zamalo odvojila stopalo od noge Vise mozes pronac u temi Mrcina, rubrika izrada i odrzavanje nozeva.laredo je napisao/la:Fina zbirka, ima zgodnih primjeraka Može koja riječ o "homemade mrcini"? Stvarno je mrcina, za obaranje dalekovoda a ne bukvi.. I kako to da češće uzimaš Ganza a ne ZT ili Fallk PXL sa sobom?
Neman ganzo, vjerojatno mislis na enlan. Jeftiniji je, nema prevelike stete pri maltretiranju, a jednako odradi takve poslove. Osim toga ima nekakav zmijin uzorak mikarte pa trazi da ga se vodi na sumske izlete Po gradu i to nikad on nije u dzepu. Najcesce je mali sog, sog trident ili upravo ZT.
Inace jako mi se svidja ZT elmax celik. malo san rezbaria i to i mogu rec da izgleda dosta tvrd, otporan na habanje, a opet nekako zilav. Malo ga je teze ostrit, ali naravno ni to nije neki problem. Odlicno lezi u ruci. Tome znatno pridodaje G10 obloga drske, i kod nozeva slicnoga dizajna to bi bila preferirana rucka.
Eh, kratka mi pamet.. vidim sad da sam već prije pohvalio taj nož koji si napravio, bar sam dosljedan u stilu i ukusu Čestitke još jednom!
A za Enlan/Ganzo - jedno mislim, drugo pišem..
@ast - skoro isto razmišljamo, meni su favoriti:
Opinel, švicarac koji ima pilu, ZT, Falk PXL i U2
Mrcina, kukri, Mora, Falk A1, Trailmaster.
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
Vidin na sta ciljate pri izboru. Medjutin dugogodisnjin koristenjen vecine komada dolazin do nekakvih drukcijih zakljucaka. Npr. totalno je razlicit odabir noza nekakve iste velicine kad bi mi treba u dzepu za po gradu, nekakav urbani izlet i sl. od onoga u prirodi. Recimo za po "gradu" bi izabra sta laksi, sta uzega profila, brzina izvlacenja i prije svega obavezna zakacka i to sta dublja i neupadljivija. Za u prirodu malo rezbarija ili kakav ozbiljniji rad uvik bi odabra gerber gator I ili II. Ponajprije radi rucke. Nije za nista izabran za noz godine 90-ih. Od fiksnih Fallkniven A1 daleko vodi. Takodjer vidin izabirete mrcinu, medjutin kad ga nosite malo duze dosadi tolika masa celika u mrcine Zapravo od svih ovih nozeva svaki je bolji od drugoga u necemu. Vidin poprilicno se zanemaruje CS R1 military classic, a estetski i balanson jedan od boljih, a nije bas ni cesto naletit na takav primjerak.
zuzonja- spikač
-
Uvik mislin kako ih ima malo, ali isto ih se nakupilo
Prvi red:
Tank007 tk703, Tank007 E09, Olight i3 (novija verzija), Olight i3, Trustfire mini01, 4 Sevens quark AA, Led lenser p5.2, Ultrafire AA zoom, Romisen rcg2
Drugi red:
Maglite 3D custom 5 CRE 1600lm, Olight m22, Fenix TK22, Fenix TK15, Fenix PD 35TAC, Fenix LD20, Olight T25, Led lenser p7.2, Ultrafire c8, Ultrafire WF 501b MC-E dioda, Ultrafire wf501b zelena dioda
Naglavne:
Led lenser H7, Nitecore HA20, Fenix HL26R, Hi-tec multi led
Zadnji red:
Maglite 2D, Varta indestructible 3C, Hama LED i zarulja (u slucaju EMP LOL), Rayovec zoom/flood, 4AA mini trower, vatrogasna 2C, Mini Maglite, maglite clonovi, multi led 3AAA.
upload pic
image hosting
image hosting sites
Prvi red:
Tank007 tk703, Tank007 E09, Olight i3 (novija verzija), Olight i3, Trustfire mini01, 4 Sevens quark AA, Led lenser p5.2, Ultrafire AA zoom, Romisen rcg2
Drugi red:
Maglite 3D custom 5 CRE 1600lm, Olight m22, Fenix TK22, Fenix TK15, Fenix PD 35TAC, Fenix LD20, Olight T25, Led lenser p7.2, Ultrafire c8, Ultrafire WF 501b MC-E dioda, Ultrafire wf501b zelena dioda
Naglavne:
Led lenser H7, Nitecore HA20, Fenix HL26R, Hi-tec multi led
Zadnji red:
Maglite 2D, Varta indestructible 3C, Hama LED i zarulja (u slucaju EMP LOL), Rayovec zoom/flood, 4AA mini trower, vatrogasna 2C, Mini Maglite, maglite clonovi, multi led 3AAA.
upload pic
image hosting
image hosting sites
zuzonja- spikač
-
Sikire, sikirice, pila...
photo storage
photo storage
zuzonja- spikač
-
Gojzerice. S liva na desno: adidas (90-e), sloga, adidas super trekking classic gtx (goretex). Primjetite razliku u gazistu kod gtx izvedbe.
upload jpg
free picture hosting
gifs upload
free image uploading
upload jpg
free picture hosting
gifs upload
free image uploading
zuzonja- spikač
-
Ruksaci, ranci, naprtnjace.
Donji red: KROKO M100, nekakva suradnja izmedju francuza i kroko firme - izvrstan ruksak jako cvrstoga i gruboga materijala, Highlander pro forces 44, Camelbak motherlorde, 5.11 Rush 24
Gornji red: Mil-tec 20L, Camelbak H.A.W.G., Source commander, Tasmanian Tiger essential pack, 5.11 Rush 12
Lipotan je iskoristia priliku za poziranje
picture share
screen capture
upload gambar
free photo upload
Donji red: KROKO M100, nekakva suradnja izmedju francuza i kroko firme - izvrstan ruksak jako cvrstoga i gruboga materijala, Highlander pro forces 44, Camelbak motherlorde, 5.11 Rush 24
Gornji red: Mil-tec 20L, Camelbak H.A.W.G., Source commander, Tasmanian Tiger essential pack, 5.11 Rush 12
Lipotan je iskoristia priliku za poziranje
picture share
screen capture
upload gambar
free photo upload
zuzonja- spikač
-
Mrcina mi je favorit za isic janje na derneku. I lipo izgleda.
Fiskars sikire i gojzerice su super.
U ruksake se ne razumin.
U ruksake se ne razumin.
ast- tipko
-
Vec je pustia krv tako da bi na tome polju moga zasjatast je napisao/la:Mrcina mi je favorit za isic janje na derneku. I lipo izgleda.
U ruksake se ne razumin.
TOPS kukuri je odlicno raskomada vepra i taman je na negdi pola puta za bit satara
zuzonja- spikač
-
Jebate, kolega Zuzonja je pravi srvajvr. A vidi koji lipi pas... Lip čak i meni, koji ne bacila te policijske i ine pse, dok se lovačkih ne mogu nagledat.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
volim kad je Ivo ljubomoran. lijepa kolekcija mr. Zooz.
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Imponira mi vidit pohvale od takvih iskusnih kolega. Drago mi je da neko razumi da cu jedan dan tribat imat sobu samo za "srvajvr" stvari A nadasve lajkan komentar sjor Ive za pasa, koji je uistinu predivan.
zuzonja- spikač
-
I ja pohvaljujem!
Super su noževi i lampe, ali divim se ruksacima i zapanjen sam njihovom količinom!
Super su noževi i lampe, ali divim se ruksacima i zapanjen sam njihovom količinom!
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
piše Mile al piše i Hund!-kaže Slavko Štimac u Vuku samotnjaku davne 72.Soba za opremu obavezno,meni je sve u jednoj i kad treba krenut na jedan ili na 10 dana,spremno je za 20 min.Od noževa Trail je univerzalan,od foldera ZT i Gerbi 2.Jedino me čudi šta si samo na adidaskama i njihovim klonovima,ima puno boljih gojzi,ali ako ti leže,Ok.Ruksaci super,u baterije se ne kužim baš,a koristim samo wonderice tj.naglavne.Eto...
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Datum registracije : 31.01.2011
P.S.Naravno,pohvale za Fiskars.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Datum registracije : 31.01.2011
Koja impozantna kolekcija! HuuuH...
Svaka čast
Svaka čast
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
Žužonja... Naravno, oprema ti je za +4... Sve pohvale, i vjerovatno 90% čitatelja slini na tvoju opremu.
Mala kritika na lampe! Nema ekstrema.. sve su ujednačene i slične.. za sličnu namjenu. Npr. nema extremnih throwera i foodera, nema lampi za specifične namjene, različite spektre i slično.
Izgleda da ću ja morati svoju kolekciju usliakti
Mala kritika na lampe! Nema ekstrema.. sve su ujednačene i slične.. za sličnu namjenu. Npr. nema extremnih throwera i foodera, nema lampi za specifične namjene, različite spektre i slično.
Izgleda da ću ja morati svoju kolekciju usliakti
UBERSOLDAT- lingua
-
Broj postova : 271
Datum registracije : 08.06.2010
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.