Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Dvodnevno druženje na Polanama.
+11
Ikarus
Panonsky
Fratt
duke
Mraz
gorky
siga
CroPrepper
Migach
laredo
maxina
15 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: GALERIJA DRUŽENJA
Stranica 1 / 1.
Dvodnevno druženje na Polanama.
U subotu ujutro se skupila šestorica forumaša u Delnicama i zaputila na obližnje Polane na dvodnevno prozračivanje mozga.
Akteri su Mraz,Ikarus,Duke,Target,Nero i moja malenkost.Zaboravih Targetovu četveronožnu pratilju.
Tu smo ostavili cestovna vozila i prelazimo u off-road zvijeri.
Malo terenske vožnje...
Ostavljamo limariju.
Biramo alate,Mraz se odlučio za Fiskars što je više nego očito.
Napokon krećemo.
Ali prvo sebeslik..
Izabrasmo mjesto,
Svi smo krenuli skupljati drva po šumi.
Dobar zagriz.
Vrijedni Marko-Duke pazi da se vatra ne proširi
Kostur pravog bushcraft skloništa.Ikarus je ponosni vlasnik.
Konstrukcija gotova.
Pogled iznutra.
Gotovo.Nero je kao najviši imao čast prvi isprobati gabarite.
Mrazova jazbina.
Targetov brlog.
Duke-ov minimalistički pristup spavanju na otvorenom.
Moja kombinacija tipija i nastambi iz Mad Max filmova.
Krenula je prvo kobasičarska prehrana.
Pa malo jušnoga.
Za desert...
...jabuke punjene medom i zapečene u alu foliji.
Drva pripremljena,skloništa gotova....počinje laganini ritam u kampu.
Večernji razgovori uz vatru...dotakli smo se pregršt životno važnih pitanja i svjetskih problema.Fizika,lovačke priče,povijest,filozofija,noževi i pokoja sexualna anegdota.
Nedjelja jutro-kava,čaj,krepki doručak,pospremanje kampa i povratak.
Dva forumaša su se malo zaigrala.....Kladim se da nitko neće pogoditi koja su ovo dvojica maskiranih!
Hvala ekipi na super društvu na ovom dvodnevnom bushcraftiranju!
Akteri su Mraz,Ikarus,Duke,Target,Nero i moja malenkost.Zaboravih Targetovu četveronožnu pratilju.
Tu smo ostavili cestovna vozila i prelazimo u off-road zvijeri.
Malo terenske vožnje...
Ostavljamo limariju.
Biramo alate,Mraz se odlučio za Fiskars što je više nego očito.
Napokon krećemo.
Ali prvo sebeslik..
Izabrasmo mjesto,
Svi smo krenuli skupljati drva po šumi.
Dobar zagriz.
Vrijedni Marko-Duke pazi da se vatra ne proširi
Kostur pravog bushcraft skloništa.Ikarus je ponosni vlasnik.
Konstrukcija gotova.
Pogled iznutra.
Gotovo.Nero je kao najviši imao čast prvi isprobati gabarite.
Mrazova jazbina.
Targetov brlog.
Duke-ov minimalistički pristup spavanju na otvorenom.
Moja kombinacija tipija i nastambi iz Mad Max filmova.
Krenula je prvo kobasičarska prehrana.
Pa malo jušnoga.
Za desert...
...jabuke punjene medom i zapečene u alu foliji.
Drva pripremljena,skloništa gotova....počinje laganini ritam u kampu.
Večernji razgovori uz vatru...dotakli smo se pregršt životno važnih pitanja i svjetskih problema.Fizika,lovačke priče,povijest,filozofija,noževi i pokoja sexualna anegdota.
Nedjelja jutro-kava,čaj,krepki doručak,pospremanje kampa i povratak.
Dva forumaša su se malo zaigrala.....Kladim se da nitko neće pogoditi koja su ovo dvojica maskiranih!
Hvala ekipi na super društvu na ovom dvodnevnom bushcraftiranju!
Zadnja promjena: maxina; 11.12.16 23:52; ukupno mijenjano 3 put/a.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Re: Dvodnevno druženje na Polanama.
Izgleda kao izvrsno provedeni vikend, teško da može bolje
Nego, Mrazova nastamba... ono su nekakve alu cijevi..?
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
Točno tako.Moglo je jedino biti bolje da je duže trajalo.laredo je napisao/la:Izgleda kao izvrsno provedeni vikend, teško da može bolje
Tarp s cijevima iz dechatlona ako se ne varam.
maxina- MODERATOR
-
Odličan vikend!
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Bravo decki! Kolko pa bilo C preko dana i noci? Vidim kratke rukave, bilo tak toplo?
Zapecene jabuke punjene medom..
Zapecene jabuke punjene medom..
CroPrepper- lingua
-
Broj postova : 331
Godine : 42
Datum registracije : 08.10.2013
Čestitam na druženju i reportaži dečki...
ove jabuke... .još samo fale orasi i evo tufahija...
i mene zanima kako koliko je bilo stupnjeva s obzirom na đukinu open-style nastambu...
ove jabuke... .još samo fale orasi i evo tufahija...
i mene zanima kako koliko je bilo stupnjeva s obzirom na đukinu open-style nastambu...
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
Mailman, hvala na reportaži. Lijepo druženje i prekrasno vrijeme.
Duke-ovo sklonište je najjače. Pravi muški brlog.
Tvoj izgleda kao neka improvizirana antena za ne znam kaj:))
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
U subotu je bilo iznenađujuće toplo.Pretpostavljam da je bili oko 12 Celzijusa.Dok smo skupljali drva i radili skloništa bilo je taman za jedan rukav ili za hrabrije za kratke rukave.
Kako je sunce zalazilo tako je i temperatura opadala tako da je tokom noći bilo oko nule,možda manji minus ali je dosta puhalo i to je pojačavalo osjećaj hladnoće ali ništa dramatično.
Recept s jabukama sam pokupio od forumaša Panonsky-ja kada ih je radio na jednoj pećinskoj kestenijadi.Fini i topli desert a nije kompliciran za napraviti.
@gorky-u slučaju mog "skloništa" čak ni projektant nije načisto što je htio postići mada sam načuo komentare da izgleda kao da ga je Indijanac na methu radio.
Kako je sunce zalazilo tako je i temperatura opadala tako da je tokom noći bilo oko nule,možda manji minus ali je dosta puhalo i to je pojačavalo osjećaj hladnoće ali ništa dramatično.
Recept s jabukama sam pokupio od forumaša Panonsky-ja kada ih je radio na jednoj pećinskoj kestenijadi.Fini i topli desert a nije kompliciran za napraviti.
@gorky-u slučaju mog "skloništa" čak ni projektant nije načisto što je htio postići mada sam načuo komentare da izgleda kao da ga je Indijanac na methu radio.
maxina- MODERATOR
-
Bilo je prwvise toplo za kapu od alu folije pa se Max na ovaj nacin pobrinuo da mi "oni gore" ne ciraju misli. A o cemo je to tako srama vrijednom mislio samo on zna. Mozda o Đuki, ipak ga je na kraju druzenja pod izlikom stiskanja mjeha malo i zajahao.
EDIT:
Yup, to su neki celicni nisaci koji dolaze u paketu s tarpom pa sam isao isprobati.
EDIT:
Yup, to su neki celicni nisaci koji dolaze u paketu s tarpom pa sam isao isprobati.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
gorky je napisao/la:Mailman, hvala na reportaži. Lijepo druženje i prekrasno vrijeme.
da mi se dalo izaći po onom vjetru, poskido bi mu "crijepove"!
ja neznam kak je max spavao, al mene je svako malo probudilo šuškanje njegove zaštite od elijena
inače ni za spavanje nije bilo hladno, vunena dekica je odradila posao!
možda kasnije pridodam koju fotku...
... mraz ne seri!
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
Fino dečki,lijepi izlet.
Da su još i orasi bili još bi bilo kasnovečernjeg naganjanja u gaćama,naime Max med i orahe ne podnaša baš najbolje,udari mu u drugu glavu pa jadni Ivo zna koji put ujutro hodati kao John Wayne.Ali bude sve na kraju dobro,izglade oni (jedan drugom) situaciju.
Da su još i orasi bili još bi bilo kasnovečernjeg naganjanja u gaćama,naime Max med i orahe ne podnaša baš najbolje,udari mu u drugu glavu pa jadni Ivo zna koji put ujutro hodati kao John Wayne.Ali bude sve na kraju dobro,izglade oni (jedan drugom) situaciju.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
@fratt-Nero je inače i lovac pa mi je pojasnio što sve ima na tom terenu.Vuk,medo i ris caruju.
Btw, zašto onda ti uvijek nosiš vrećicu oraha i teglitzu meda u lovačnoj opremi.
Btw, zašto onda ti uvijek nosiš vrećicu oraha i teglitzu meda u lovačnoj opremi.
Zadnja promjena: maxina; 12.12.16 11:20; ukupno mijenjano 1 put.
maxina- MODERATOR
-
Krasno dočaran bushcraft ugođaj,užitak za pogledati
Eh jabuke,no za prave gurmane postoji još jedan dodatak,malo cimeta u prahu se posipa prije nego se nalije med
Eh jabuke,no za prave gurmane postoji još jedan dodatak,malo cimeta u prahu se posipa prije nego se nalije med
Panonsky- bomber
-
Broj postova : 170
Godine : 49
Datum registracije : 16.06.2010
Panonsky je napisao/la:Krasno dočaran bushcraft ugođaj,užitak za pogledati
Evo javio se terenski masterchef!
To sa cimetom i još pokojim oraščićem u medu je i meni palo na pamet.
Obavezno probam idući puta!
maxina- MODERATOR
-
E pozdrav,baš vam zavidim na lijepom druženju.
Cimet i orasi baš pašu u ovo blagdansko ozračje
Probal sam i sa čokoladom u prahu,vanilin šećerom,malo ruma,al s medom mi je naj.
Cimet i orasi baš pašu u ovo blagdansko ozračje
Probal sam i sa čokoladom u prahu,vanilin šećerom,malo ruma,al s medom mi je naj.
Panonsky- bomber
-
Broj postova : 170
Godine : 49
Datum registracije : 16.06.2010
Evo i od mene mali doprinos
Nakon šta je ispalo da će naš hodački izlet biti više hedonistički, trebalo je naći odgovarajuću lokciju, a kako dečki voze "prava" vozila, lokaciju nije bilo teško pronaći...
Pražnjenje vozila i kretanje prema lokaciji
Dok sam se sa Mrazom dogovaro šta ponjet on je samo vikao preko telefona "ma netreba ti" tako da ja nisam nosio tarp nego samo vreću za spavanje i gore tex bivi vreću za nju dok je isti kolega čak i jastuk ponjeo
Ovako je započela izgradnja mog skloništa
I dok sam ja vadio "građevinske dozvole" Nero je kratio vrijeme sa našom vjernom čuvaricom kampa Kelly
Malo po malo i sklonište je ubrzo bilo gotovo, pogotovo zato jer su se svi uključili u sakupljanje materijala za izradu
Maxina uzima mjeru za vrata skloništa
Dok Nero pregledava dali sklonište udovoljava građevinskim normama.
Unutršnjost luksuzne vile
Pogled na (MAD)Maxovo sklonište za koje smo zaključili da je zapravo dobro osmišljenja obrana odnosno kavez u slučaju dolaska medvjeda
Kelly je isto "pomagala" u sklupljanju drva, odnosno bila je ogorčena šta joj spaljujemo igračke.
Majstor na djelu sa svojim specijalitetom!
Ujutro samo nakon doručka skupili stvari i počistili za sobom, ja nisam imao srca srušiti svoju "vilu" pa sam ju ostavio za drugi posjet.
Ponosni vlasnik sa svojim ljubimcem.
Slažem se sa Maxom da je bolje moglo biti jedino da je duže trajalo i hvala ekipi na odličnom vikend provodu!
Nakon šta je ispalo da će naš hodački izlet biti više hedonistički, trebalo je naći odgovarajuću lokciju, a kako dečki voze "prava" vozila, lokaciju nije bilo teško pronaći...
Pražnjenje vozila i kretanje prema lokaciji
Dok sam se sa Mrazom dogovaro šta ponjet on je samo vikao preko telefona "ma netreba ti" tako da ja nisam nosio tarp nego samo vreću za spavanje i gore tex bivi vreću za nju dok je isti kolega čak i jastuk ponjeo
Ovako je započela izgradnja mog skloništa
I dok sam ja vadio "građevinske dozvole" Nero je kratio vrijeme sa našom vjernom čuvaricom kampa Kelly
Malo po malo i sklonište je ubrzo bilo gotovo, pogotovo zato jer su se svi uključili u sakupljanje materijala za izradu
Maxina uzima mjeru za vrata skloništa
Dok Nero pregledava dali sklonište udovoljava građevinskim normama.
Unutršnjost luksuzne vile
Pogled na (MAD)Maxovo sklonište za koje smo zaključili da je zapravo dobro osmišljenja obrana odnosno kavez u slučaju dolaska medvjeda
Kelly je isto "pomagala" u sklupljanju drva, odnosno bila je ogorčena šta joj spaljujemo igračke.
Majstor na djelu sa svojim specijalitetom!
Ujutro samo nakon doručka skupili stvari i počistili za sobom, ja nisam imao srca srušiti svoju "vilu" pa sam ju ostavio za drugi posjet.
Ponosni vlasnik sa svojim ljubimcem.
Slažem se sa Maxom da je bolje moglo biti jedino da je duže trajalo i hvala ekipi na odličnom vikend provodu!
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Znaci na Polanama. Dobro pa se niste šuljali tu oko moje žice... Valjda je preblizu grada. Btw...nek ste uživali vani!
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Datum registracije : 12.04.2010
Ja nemam previše texta ni slika ovaj puta, pa ću vam okačiti bar to malo što imam!
Nisam čak ni slikao od samog početka, ovaj izlet nakon dužeg pauziranja po pitanju bushcrafta sam se više prepustio uživanciji, a dodatno me je obuzela lijenost.
Usput se ispričavam kolegama, mogao sam pomoći i više, al jbg, nisam...
Neznam kaj se s Maxinom dešava u zadnje vrijeme.
na slici gore vidite moje drvo di je samo ruxak i Maxovo NJEGOVO drvo gdje je dotični brže podigao ogradu, sjekirom urezao natpis "MOJE" u koru, te potom otrčao u delničku gruntovnu da ga se upiše na tu "česticu" (ovo s urezivanjem je, naravno, neistina)
Target je pak inspiriran bocom južnjačke svoj zaklon ostvario na največoj kosini, ali to je, zapravo bilo mudro osmišljeno. Računao je kako će tom kosinom kliziti određenom brzinom prema ognjištu koje će se dok on bude klizio postepeno gasiti, te će time intenzitet topline ostati isti kroz noć i taman ujutro dok doklizi do samog ognjišta biti će vrijeme za ustajanje i kad je već tu, može ponovo naložiti...
Na što dotični nije računao jest vjetar koji je puhao uzbrdo, te kočio njegovo klizanje, te mu dodatno srušio konstrukciju tarpa na glavu
Mraz, pedantan kao i uvijek morao je imati najupicanjenije sklonište, a to je ostvario tako da je svima rekao da će biti hodačka ruta, te da se opremimo minimalistički, a on nakrcao auto građevnim materijalom i malte ne vilu sklepao tamo...
Eekarus je pak uspio nadmudriti i Mraza i nas ostale, svalivši (s pravom) svu krivicu na Mraza kako nije ništa ponio za zaklon, pa smo mu svi pomogli izgraditi nastambu. Čak sam i ja naslonio 3-4 grane unatoč svojoj lijenosti. Po završetku smo mu naravno svi bili zavidni na zaklonu, po njemu je najmanje puhalo (ako ne računamo Mraza).
Ja, prvenstveno zbog lijenosti nisam podigao nikakav zaklon, dosta šljake mi je bilo što sam nabrao malo grmlja za podase
Usput sam isprobao kako je spavati na vjetru bez zaklona. I drago mi je da sam poneo vunenu deku, jer bez nje bi bilo kritično...
Spavao sam u dugom donjem rublju i domaćim vunenim čarapama u Snugpak "The sleeping bag" vreći kroz koju bi se osjetio hladni vjetar da nisam zavukao i vuneno čebe iliti dekicu.
Plan B je bio dodatno se obući u slučaju pothlađivanja u hlače, duksu i jaknu, za plan C sam ponio i kemijske grijače tijela (ne za ruke i noge), a za plan D u slučaju kiše pripremio sam si kraj glave kabanicu s kojom bi se u tom slučaju pokrio.
Oko cca. 5h u jutro probudio me Maxinin "zaklon" pod jačim naletom vjetra (i to ne prvi put), pa sam to buđenje iskoristio da isprobam jedan kemijski grijač.
Nakon pol sata šuškanja i otpakiravanja grijača iz 6 zasebnih pakiranja, bacio sam oko na upute, te po njima protresao i odlijepio zaštitu sa grijača i sad gledam... hoće li početi grijati???
Ništa.... protresem još malo... opet ništa... razočaran, skoro sam ga bacio na Mrazovo sklonište, al bio je mrak i nisam vidio gdje je, pa sam ga svejedno nakeljio na leđa, pa šta bude i zaspao...
Malo kasnije sam se ponovo probudio jer je bilo vrijeme za okrenuti se na bok, ugodno iznenađen, grijač je proradio i poprilično grijao za leđa iako sam ga nakeljio na drugi sloj, a trebalo je na prvi...
I da zaključim, skinuo sam grijač na rastanku u birtiji oko 12h u podne, još je grijao, ali dosta slabije, doduše još se poprilično osjetio svaki put kad bi se naslonio na njega.
Za Nera idući put nosim šarafciger, da mu izbušim gume da nemere uteć.
Svaki put do sada lik krene s nama, sve super i odlično i onda nam pojede sve i zbriše...
E nećeš razbojniče!
Noć je bila nadasve vjetrovita i to tako da je vjetar puhao iz apsolutno svih smjerova, nije bilo moguće skloniti se od dima sa ognjišta...
Naravno kraj ovakve družine nije prošlo bez kvalitetnih razgovora, dobrog humora i ponekih tema i priča koje možda i nisam trebao čuti... do kraja večeri, medvjedi, vukovi i risevi su bili zadnje zbog čega čovjek nebi mogao zaspati...
I za kraj jedna zgodna anegdota:
Target i ja srušimo jedno kvalitetno suho drvo, natovarimo ga na rame (priznajem, malo smo se čudno rasporedili), donesemo ga tik do kampa i odjednom, kako nisam preko njega ništa vidio, osjetim kako mi drvo bježi s ramena, ali prema gore, ja ga uhvatim malo čvršće, al ode i ja sa njim, neznam što se događa, dok Nero nije doletio sa fotićem, pa sam vidio fotku... Targetov ker uhvatio drvo u ralje skroz naprijed, pa je u tom balansu siroti Target morao u jednom trenu nositi i drvo i kera, a bogami i mene.
Bome, svaka ti Targete čast, pravi si krkan!!
to je to ljudi, dosta sam srao!
Nisam čak ni slikao od samog početka, ovaj izlet nakon dužeg pauziranja po pitanju bushcrafta sam se više prepustio uživanciji, a dodatno me je obuzela lijenost.
Usput se ispričavam kolegama, mogao sam pomoći i više, al jbg, nisam...
Neznam kaj se s Maxinom dešava u zadnje vrijeme.
na slici gore vidite moje drvo di je samo ruxak i Maxovo NJEGOVO drvo gdje je dotični brže podigao ogradu, sjekirom urezao natpis "MOJE" u koru, te potom otrčao u delničku gruntovnu da ga se upiše na tu "česticu" (ovo s urezivanjem je, naravno, neistina)
Target je pak inspiriran bocom južnjačke svoj zaklon ostvario na največoj kosini, ali to je, zapravo bilo mudro osmišljeno. Računao je kako će tom kosinom kliziti određenom brzinom prema ognjištu koje će se dok on bude klizio postepeno gasiti, te će time intenzitet topline ostati isti kroz noć i taman ujutro dok doklizi do samog ognjišta biti će vrijeme za ustajanje i kad je već tu, može ponovo naložiti...
Na što dotični nije računao jest vjetar koji je puhao uzbrdo, te kočio njegovo klizanje, te mu dodatno srušio konstrukciju tarpa na glavu
Mraz, pedantan kao i uvijek morao je imati najupicanjenije sklonište, a to je ostvario tako da je svima rekao da će biti hodačka ruta, te da se opremimo minimalistički, a on nakrcao auto građevnim materijalom i malte ne vilu sklepao tamo...
Eekarus je pak uspio nadmudriti i Mraza i nas ostale, svalivši (s pravom) svu krivicu na Mraza kako nije ništa ponio za zaklon, pa smo mu svi pomogli izgraditi nastambu. Čak sam i ja naslonio 3-4 grane unatoč svojoj lijenosti. Po završetku smo mu naravno svi bili zavidni na zaklonu, po njemu je najmanje puhalo (ako ne računamo Mraza).
Ja, prvenstveno zbog lijenosti nisam podigao nikakav zaklon, dosta šljake mi je bilo što sam nabrao malo grmlja za podase
Usput sam isprobao kako je spavati na vjetru bez zaklona. I drago mi je da sam poneo vunenu deku, jer bez nje bi bilo kritično...
Spavao sam u dugom donjem rublju i domaćim vunenim čarapama u Snugpak "The sleeping bag" vreći kroz koju bi se osjetio hladni vjetar da nisam zavukao i vuneno čebe iliti dekicu.
Plan B je bio dodatno se obući u slučaju pothlađivanja u hlače, duksu i jaknu, za plan C sam ponio i kemijske grijače tijela (ne za ruke i noge), a za plan D u slučaju kiše pripremio sam si kraj glave kabanicu s kojom bi se u tom slučaju pokrio.
Oko cca. 5h u jutro probudio me Maxinin "zaklon" pod jačim naletom vjetra (i to ne prvi put), pa sam to buđenje iskoristio da isprobam jedan kemijski grijač.
Nakon pol sata šuškanja i otpakiravanja grijača iz 6 zasebnih pakiranja, bacio sam oko na upute, te po njima protresao i odlijepio zaštitu sa grijača i sad gledam... hoće li početi grijati???
Ništa.... protresem još malo... opet ništa... razočaran, skoro sam ga bacio na Mrazovo sklonište, al bio je mrak i nisam vidio gdje je, pa sam ga svejedno nakeljio na leđa, pa šta bude i zaspao...
Malo kasnije sam se ponovo probudio jer je bilo vrijeme za okrenuti se na bok, ugodno iznenađen, grijač je proradio i poprilično grijao za leđa iako sam ga nakeljio na drugi sloj, a trebalo je na prvi...
I da zaključim, skinuo sam grijač na rastanku u birtiji oko 12h u podne, još je grijao, ali dosta slabije, doduše još se poprilično osjetio svaki put kad bi se naslonio na njega.
Za Nera idući put nosim šarafciger, da mu izbušim gume da nemere uteć.
Svaki put do sada lik krene s nama, sve super i odlično i onda nam pojede sve i zbriše...
E nećeš razbojniče!
Noć je bila nadasve vjetrovita i to tako da je vjetar puhao iz apsolutno svih smjerova, nije bilo moguće skloniti se od dima sa ognjišta...
Naravno kraj ovakve družine nije prošlo bez kvalitetnih razgovora, dobrog humora i ponekih tema i priča koje možda i nisam trebao čuti... do kraja večeri, medvjedi, vukovi i risevi su bili zadnje zbog čega čovjek nebi mogao zaspati...
I za kraj jedna zgodna anegdota:
Target i ja srušimo jedno kvalitetno suho drvo, natovarimo ga na rame (priznajem, malo smo se čudno rasporedili), donesemo ga tik do kampa i odjednom, kako nisam preko njega ništa vidio, osjetim kako mi drvo bježi s ramena, ali prema gore, ja ga uhvatim malo čvršće, al ode i ja sa njim, neznam što se događa, dok Nero nije doletio sa fotićem, pa sam vidio fotku... Targetov ker uhvatio drvo u ralje skroz naprijed, pa je u tom balansu siroti Target morao u jednom trenu nositi i drvo i kera, a bogami i mene.
Bome, svaka ti Targete čast, pravi si krkan!!
to je to ljudi, dosta sam srao!
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
Ulažem oštar prigovor na ovakve bezočne laži!
Moj zaklon je cijelu noć bio postojan ali probuđen konstantnim šuškanjem moje i maxinove cerade/folije išlo mi je neopisivo na živce te sam s obzirom da sam bio zamotan u vunenu deku bez osjeta vjetra odlučio samostalno srušit ceradu. Očekujem isprike (ne)uvaženih forumitskih spodoba
Moj zaklon je cijelu noć bio postojan ali probuđen konstantnim šuškanjem moje i maxinove cerade/folije išlo mi je neopisivo na živce te sam s obzirom da sam bio zamotan u vunenu deku bez osjeta vjetra odlučio samostalno srušit ceradu. Očekujem isprike (ne)uvaženih forumitskih spodoba
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Bome dobar provod, uživancija u prirodi, društvu i medenim jabukama Svaka čast!
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
bravo ekipa,eto,proveli smo vikend blizu jedni drugih.Ja sam s društvom bio u subotu na Bitoraju,a spavali smo u domu u Tuku pa sam se ,naravno prisjetio druženja prije 2-3g,pogotovo kad smo u nedjelju prošli pored Janjčarice na putu za Bjelolasicu.Gore je puhalo gadno,bacanja i zanašanja u hodu,a magla uz kišicu i vidljivost nekih 20-30m.Kad se spustiš u nizinu,sasvim normalnih npr.6C u Ravnoj Gori.Da ste najavili izlet mogli smo se nać u nedjelju na odlasku u Delnicama na cugi.Pozz
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
Mraz je napisao/la:Bilo je prwvise toplo za kapu od alu folije pa se Max na ovaj nacin pobrinuo da mi "oni gore" ne ciraju misli. A o cemo je to tako srama vrijednom mislio samo on zna. Mozda o Đuki, ipak ga je na kraju druzenja pod izlikom stiskanja mjeha malo i zajahao.
EDIT:
Hmm, prvo sam pomislio da je g.Mraz, prekaljeni bushcrafter i opaki outdoorsman omekšao, kad tegli te gotove kamping setove... ali onda mi je sinulo - čovjek čuva biljni pokrov Lijepe naše a i dodatno se čeliči nošenjem čeličnih cijevi po šumi.. well done, sir!
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Datum registracije : 19.02.2014
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: GALERIJA DRUŽENJA
Stranica 1 / 1.