Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Dan Republike, ha,ha!
+2
tonka
LUKSA
6 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.
Dan Republike, ha,ha!
Danas je dan republike i stari je popio malo, na televizoru Lepa Brena, stari se sjeća ratnih vremena....la,la,la,!
Tako je nekada bilo ali i dan danas je to dan kada svinje ostaju bez svojih života i pretvaraju ih u kobasice,čvarke, šunke itd!
Ali ja nisam mirovao pa sam odradio dobru šetnju i trening, kao i obično okinuo sam nešto slika!
Obišao sam brdo iznad Petrinje uzduž i poprijeko, okolo i naokolo, krenuo u 11:30 i vratio se u 20:00!
To brdo se zove Hrastovička gora!
na početku evo jednog bunkera iz Domovinskog rata, koji gleda točno na parking moje zgrade
Pun je vode pa se nemože unutra
Ovo je sa prednje strane, otvor je poprilično malen
Panorama sa sv.Trojstva
Ponije ste vidjeli već u mojim reportažama evo i magaraca, ko kaže da Dalmatinci samo imaju magarce, evo njih i na Banovini!
Ovdje je solište za divljač, sve je izlizano i prepuno tragova,cijeli ovaj dio je pun tragova aktivnosti divljači i lovaca
Ovo je pogled sa jedne livade na koju obožavam doći jer se pruža prekrasan pogled
Tamo se nazire Plešivica i Samoborsko gorje, desno zapadni dio Medvednice
Sisak u daljini , a tamo iza još dalje Moslavačka gora
Vidi se Petrokemija Kutina , lijevo a desno je Psunj
U ovom smjeru bi trebali biti naši Zagorci, odnosno Ivančica!
Pogled na Sisak
izgled okolice čeke. borovica, niski hrastovi uglavnom lijepo mjesto, a posebno sada u jesen, zimu i proljeće rano kada nema lišća , te se pogled nesmetano pruža na okolicu!
evo šipka usred borovica
Pozdrav za mog frenda Bowhuntera, tamo iza je njegova Plešivica!
Izgled te čeke koja me svaki put oduševi, kada je lijepo vrijeme, danas je isto tako bilo ali je vjetar bio poprilično jak!
Ovo u sredini su Pokupska sela redom:Brest, Mala Gorica i Žažina, a tamo skroz lijevo ,Letovanić, Letovanić selo pokraj Kupe! A u daljini Medvednica nad Zagrebom
ali i Ivančica desno!
Malo o tragovima, svježa kakica Divlje svinje!, nema ni 2 min kako se pokakala! ha,ha!
Sunce se probija kroz grane kestenova !
Navratio sam malo u Planinarski dom, popio pivicu, proljudovao malo i nastavio dalje
Bižička livada, mjesto na kojem je novonapravljena nadstrešnica, vjetar je jako puhao pa mi je dobrodošla kao zaštita od vjetra!
Bez obzira što je kraj 11.mj. opet sam našao majčine dušice,mente, bora, trnine, šipka,kupinovog lišća koliko hoćeš!
Ovu podlogu sam tamo našao!
Biljke i plodove sam isjeckao i zdrobio kao bi što bolje pustile sok!
Kuhanje vode za čaj na AGORU ( alkoholnom gorivu ) bivše JNA!
Ali je štekalo, odnosno nije baš išlo, neznam zašto, te sam zapalio vatru!
Malo patriotizma! ( zastava je bila tamo ), jer je običaj kada se krov diže da se stavi , pa je tako bilo i kod dizanja nadstrešnice
ono brdo preko puta ( u lijevom dijelu ) možda se i vide antene, se zove Babino brdo
i od tamo mi je najljepši pogled u ovom kraju, jer puca 360 stupnjeva, ali je problem što je frajer kupio to brdo i gore radioamateri imaju svoj raj!
A nisu mi bar nešto bili gostoljubivi kada sam zadnji puta bio tamo!
Evo i mjeseca sa Istoka, ispod se vidi ptica jedna!
malo lijepih oblaka a U daljini Zrinska gora i Šamarica!
Juhu sam ipak na vatri napravio!
Fino sam je slano, ljutu,začinjenu tabascom, vruću jeo u zalaz sunca!
Zalaz sunca i tamo u daljini , ono brdo je Petrova gora, skroz desno pri kraju možda vidite i spomenik, sa njega je isto fantastučan pogled!Ali rezolucija je preslaba!
Mrak je padao a mjesec mi je osvjetljavao put!( na nekim mjestima )
Natrag sam se kretao cestom, srna je bilo na stotine sa strane, stalno su bježale, srnjaci lajali, pokušao sam ih slikati ali mi je blic preslab, naime uz cestu prolazi riječica Utinja, pored nje su livade i naravno divljac se spušta iz šume jer je noć njihova!
Evo i za kraj jedna noćna panorama, nemam toliko iskustva a ni bolji fotoaparat ali ovo je najbolja slika noći koju sam izvukao!
Prevalio sam preko 20 km, došao umoran ali zadovoljan doma!
I to je to, uživajte!
=)
Tako je nekada bilo ali i dan danas je to dan kada svinje ostaju bez svojih života i pretvaraju ih u kobasice,čvarke, šunke itd!
Ali ja nisam mirovao pa sam odradio dobru šetnju i trening, kao i obično okinuo sam nešto slika!
Obišao sam brdo iznad Petrinje uzduž i poprijeko, okolo i naokolo, krenuo u 11:30 i vratio se u 20:00!
To brdo se zove Hrastovička gora!
na početku evo jednog bunkera iz Domovinskog rata, koji gleda točno na parking moje zgrade
Pun je vode pa se nemože unutra
Ovo je sa prednje strane, otvor je poprilično malen
Panorama sa sv.Trojstva
Ponije ste vidjeli već u mojim reportažama evo i magaraca, ko kaže da Dalmatinci samo imaju magarce, evo njih i na Banovini!
Ovdje je solište za divljač, sve je izlizano i prepuno tragova,cijeli ovaj dio je pun tragova aktivnosti divljači i lovaca
Ovo je pogled sa jedne livade na koju obožavam doći jer se pruža prekrasan pogled
Tamo se nazire Plešivica i Samoborsko gorje, desno zapadni dio Medvednice
Sisak u daljini , a tamo iza još dalje Moslavačka gora
Vidi se Petrokemija Kutina , lijevo a desno je Psunj
U ovom smjeru bi trebali biti naši Zagorci, odnosno Ivančica!
Pogled na Sisak
izgled okolice čeke. borovica, niski hrastovi uglavnom lijepo mjesto, a posebno sada u jesen, zimu i proljeće rano kada nema lišća , te se pogled nesmetano pruža na okolicu!
evo šipka usred borovica
Pozdrav za mog frenda Bowhuntera, tamo iza je njegova Plešivica!
Izgled te čeke koja me svaki put oduševi, kada je lijepo vrijeme, danas je isto tako bilo ali je vjetar bio poprilično jak!
Ovo u sredini su Pokupska sela redom:Brest, Mala Gorica i Žažina, a tamo skroz lijevo ,Letovanić, Letovanić selo pokraj Kupe! A u daljini Medvednica nad Zagrebom
ali i Ivančica desno!
Malo o tragovima, svježa kakica Divlje svinje!, nema ni 2 min kako se pokakala! ha,ha!
Sunce se probija kroz grane kestenova !
Navratio sam malo u Planinarski dom, popio pivicu, proljudovao malo i nastavio dalje
Bižička livada, mjesto na kojem je novonapravljena nadstrešnica, vjetar je jako puhao pa mi je dobrodošla kao zaštita od vjetra!
Bez obzira što je kraj 11.mj. opet sam našao majčine dušice,mente, bora, trnine, šipka,kupinovog lišća koliko hoćeš!
Ovu podlogu sam tamo našao!
Biljke i plodove sam isjeckao i zdrobio kao bi što bolje pustile sok!
Kuhanje vode za čaj na AGORU ( alkoholnom gorivu ) bivše JNA!
Ali je štekalo, odnosno nije baš išlo, neznam zašto, te sam zapalio vatru!
Malo patriotizma! ( zastava je bila tamo ), jer je običaj kada se krov diže da se stavi , pa je tako bilo i kod dizanja nadstrešnice
ono brdo preko puta ( u lijevom dijelu ) možda se i vide antene, se zove Babino brdo
i od tamo mi je najljepši pogled u ovom kraju, jer puca 360 stupnjeva, ali je problem što je frajer kupio to brdo i gore radioamateri imaju svoj raj!
A nisu mi bar nešto bili gostoljubivi kada sam zadnji puta bio tamo!
Evo i mjeseca sa Istoka, ispod se vidi ptica jedna!
malo lijepih oblaka a U daljini Zrinska gora i Šamarica!
Juhu sam ipak na vatri napravio!
Fino sam je slano, ljutu,začinjenu tabascom, vruću jeo u zalaz sunca!
Zalaz sunca i tamo u daljini , ono brdo je Petrova gora, skroz desno pri kraju možda vidite i spomenik, sa njega je isto fantastučan pogled!Ali rezolucija je preslaba!
Mrak je padao a mjesec mi je osvjetljavao put!( na nekim mjestima )
Natrag sam se kretao cestom, srna je bilo na stotine sa strane, stalno su bježale, srnjaci lajali, pokušao sam ih slikati ali mi je blic preslab, naime uz cestu prolazi riječica Utinja, pored nje su livade i naravno divljac se spušta iz šume jer je noć njihova!
Evo i za kraj jedna noćna panorama, nemam toliko iskustva a ni bolji fotoaparat ali ovo je najbolja slika noći koju sam izvukao!
Prevalio sam preko 20 km, došao umoran ali zadovoljan doma!
I to je to, uživajte!
=)
Zadnja promjena: LUKSA; 03.02.10 17:02; ukupno mijenjano 5 put/a.
Re: Dan Republike, ha,ha!
pa super je ovo sve Luksa...ljudi moji kak je meni u srcu otići na Petrovu goru...Luksa ima li kakve šanse da me tamo odvedeš...si ti bio? poznaješ ju?
ja je se sjećam sa exkurzije iz osnove škole...
ja je se sjećam sa exkurzije iz osnove škole...
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
Nemaš frke još te provedem Magarćevcem da se malo ukakiš, to su ti podzemni objekti bivše vojske, tneli,mrak, duhovi i takve piz.....! ha,ha!
Naravno da poznam Petrovu goru!
Ima lijepa lovačka kuća tamo pa ako častiš ručkom neću ti ništa zamjeriti!
Naravno da poznam Petrovu goru!
Ima lijepa lovačka kuća tamo pa ako častiš ručkom neću ti ništa zamjeriti!
e, ali to ozbiljno Luksa...znači dođem do tebe i idemo..častim te, nego šta...miris te šume mi je još u nosnicama...postoje zemunice partizanske i bolnica..sjećam se... e, a taj magarčevac nije problem, ja nosim sa sobom svoj križ, vodu, tamjan i sol, pa nek dođu ti tvoji duhovi...
tonka- mr.spika
-
super je ovo luksa, sad si mogu predociti gdje si bi i zaista sam ti danas zavidjela na odlasku u prirodu, meni sad vec jako fali, cijeli tjedan doma zbog prehlade, danas odradivali drugi posel, tako da sam cijelo vrijeme imala na umu kako je tebi dobro setati ovim ljepim predjelima
Gost- Gost
baš je dobro na petrovoj gori...
trebalo bi to još barem jednom vidjeti...
trebalo bi to još barem jednom vidjeti...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
koje? kad luksa i ja budemo išli na Petrovu Goru, ha?
može, može... vuče i ti si bio?
ljudi znate li jesu živi ona partizanska bolnica i te zemunice..meni je to bilo genijalno....e, ali ovo nije prazna priča..kad prije to možemo ostvariti, samo recite instuktori...
može, može... vuče i ti si bio?
ljudi znate li jesu živi ona partizanska bolnica i te zemunice..meni je to bilo genijalno....e, ali ovo nije prazna priča..kad prije to možemo ostvariti, samo recite instuktori...
tonka- mr.spika
-
Ajde instruktori na Petrovu goru! Ja dolazim sigurno...Dajte da to dogovorimo za proljeće, nekako mi proljeće daje više inspiracije..
Gost- Gost
a na proljeće smo sanjarilli o Kopačkom Ritu..svejedno, Luksa Petrova gora bi mogla pasti jednog trening vikenda kod tebe?
tonka- mr.spika
-
Nema problema za Petrovu goru!
Bolnica i oni objekti su u jadnom stanju ali interesantno je da su obnavljani, zemunice se raspadaju, ali se lokalitet može posjetiti, planinarski dom je uništen, objekti ispod spomenika isto tako!
Povijest ljudske gluposti!
Spomenik je nedovršen i djelomično uništen, ali je pogled prekrasan!
Jedina svijetla točka je Lovačka kuća Muljava, sa dječijim igralištem, spojem dvaju potoka, te
velikom nadrtrešnicom, vodenim ražnjevima gdje se može primiti 300 ljudi i više!
Staze su dobro markirane i Karlovačko planinarsko društvo se brine za njih!
Zgodno je putem pogledati ostatke Paulinskog samostana i grob Petra Svačića, posljednjeg Hrvatskog kralja! I naravno Magarčevac, radio -relejno čvorište bivše vojske!
Zemunice i bolnica sad još bolje miriše na trulež!
Bolnica i oni objekti su u jadnom stanju ali interesantno je da su obnavljani, zemunice se raspadaju, ali se lokalitet može posjetiti, planinarski dom je uništen, objekti ispod spomenika isto tako!
Povijest ljudske gluposti!
Spomenik je nedovršen i djelomično uništen, ali je pogled prekrasan!
Jedina svijetla točka je Lovačka kuća Muljava, sa dječijim igralištem, spojem dvaju potoka, te
velikom nadrtrešnicom, vodenim ražnjevima gdje se može primiti 300 ljudi i više!
Staze su dobro markirane i Karlovačko planinarsko društvo se brine za njih!
Zgodno je putem pogledati ostatke Paulinskog samostana i grob Petra Svačića, posljednjeg Hrvatskog kralja! I naravno Magarčevac, radio -relejno čvorište bivše vojske!
Zemunice i bolnica sad još bolje miriše na trulež!
e, to; miris te truleži mi još u nosnicama, a imala sam 16 god. tada...dakle, polako izvidni mjesto za vikend trening i dolazimo...sigurno ima i gljiva, no? Luksa, ti isto živiš u lijepom kraju, u lijepoj prirodi....
tonka- mr.spika
-
Još jednom mi je bila prekrasna ova šetnjica s tobom, pa makar doma iz stolca pred kompjuterom. =)
Mshai- spikač
-
Broj postova : 517
Godine : 39
Datum registracije : 29.01.2009
Super foto prica Luksa.
Ma........ bas ti zavidim kada mozes tako lutati po lijepoj nasoj. Jedva cekam doci kuci pa bude li vrimena (i moga i onoga meteoroloskoga) mozda napravim djir po Paklenici. Ovdje u africi fali mi i sniga i leda a prvi pravi snig mi je na Kilimanjaru u Tanzaniji. Ne valja prijatelju ziviti tolike godine samo u litu.
Nisan zna da imate i magaraca. I u Dalmaciji su vec vrlo rijetki. U Zadru , pored sela Brisevo (kod Mazije) postoji jedna farma magaraca.
Pozdrav
Robertino
Ma........ bas ti zavidim kada mozes tako lutati po lijepoj nasoj. Jedva cekam doci kuci pa bude li vrimena (i moga i onoga meteoroloskoga) mozda napravim djir po Paklenici. Ovdje u africi fali mi i sniga i leda a prvi pravi snig mi je na Kilimanjaru u Tanzaniji. Ne valja prijatelju ziviti tolike godine samo u litu.
Nisan zna da imate i magaraca. I u Dalmaciji su vec vrlo rijetki. U Zadru , pored sela Brisevo (kod Mazije) postoji jedna farma magaraca.
Pozdrav
Robertino
robertino- bomber
-
Broj postova : 104
Godine : 60
Datum registracije : 12.09.2009
Hvala na pohvalama ali mi je draže da vi uživate, osjetite kroz slike i riječi ono što sam doživio! A posebno vama koji ste daleko!
Mislim da sam dao jedan standard na forumu kako raditi reportaže a to mi je još više drago!
Kada ih radim puno razmišljam , kako ćete ih vi doživjeti, dali ćete zastati i malo proučavati , ko što ja gledam tuđe reportaže i fotografije, a ne da ih samo pregledam reda radi!
Naravno izaberem najbolje slike trenutka!
A ima toliko mikrolokacija koje nam promaknu ili nikada nećemo doći do mjih ako malo ne usporimo i polako istražujemo!
I naravno svako godišnje doba je drugačije!
ali najdraži su mi susreti sa životinjma, koji proteknu u miru!
Mislim da sam dao jedan standard na forumu kako raditi reportaže a to mi je još više drago!
Kada ih radim puno razmišljam , kako ćete ih vi doživjeti, dali ćete zastati i malo proučavati , ko što ja gledam tuđe reportaže i fotografije, a ne da ih samo pregledam reda radi!
Naravno izaberem najbolje slike trenutka!
A ima toliko mikrolokacija koje nam promaknu ili nikada nećemo doći do mjih ako malo ne usporimo i polako istražujemo!
I naravno svako godišnje doba je drugačije!
ali najdraži su mi susreti sa životinjma, koji proteknu u miru!
Robertino...mislis na onu farmu malo van Zadra? Ona ogromna glava magarca koja je na skeli vec 5-6 godina? (ta "glava" je ogromna i nije prava tako da ne brinete)
Mislis na to?
To sam ti 4 pune godine svaki dan 2 puta gledao
Ovih dana mi je u planu zaletit se do Zadra pa cu ti malo poslikat farmu. Da ti usput slikam jos nesto?
Mislis na to?
To sam ti 4 pune godine svaki dan 2 puta gledao
Ovih dana mi je u planu zaletit se do Zadra pa cu ti malo poslikat farmu. Da ti usput slikam jos nesto?
Stoney- spikač
-
Broj postova : 630
Godine : 36
Datum registracije : 23.05.2009
E, upravo tamo Stoney. Moze slike magaraca.... i stogod ti dodje pod ruku.
Hvala.
Hvala.
robertino- bomber
-
Broj postova : 104
Godine : 60
Datum registracije : 12.09.2009
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.