Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Moj nož_nasljedstvo
5 posters
Stranica 1 / 1.
Moj nož_nasljedstvo
Svojevremeno je Cabala (svojevremeno banirani) na ovaj forum stavio video koji se zvao Deba cut test pa sam se i ja malo poigrao u tom stilu.
Bio je to neki strahobalni Japanski nož za tune ili master chief jako debelih leđa ali grindan tako da je na vrhu bio kao britva.
Kod mene je priča totalno obrnuta. Kada sam naslijedio stan u s njim sam dobio i pokućstvo, posteljinu, kućanske aparate, escajg...
Kako je sazrijevalo moje iskustvo s noževima neke kuhinjske sam naoštrio onako... da briju dlake na ruci bez ikakvog napora.
Jedan od njih kojeg sam nedavno otkrio je očigledno kupljen na nekom sajmu i ručni je rad, a predpostavljam da je rađen od lista strojne pile za željezo. Hrđa dok ga krivo pogledaš pa ga svako malo mastim i brišem. Uglavnom sam neki dan sjeo za pristroj za oštrenje (ne brušenje) noževa i dobio ovo. Istina da mi se tresu ruke, da nisam uvježbavao prije predstave, da mi je papir bio malo van kadra i nije mi se dalo ponavljati ali nadam se da ste shvatili poruku pisca.
BTW. Papir je 80g formata A4 po dužoj strani.
Molimo vas da pogledate video u linku ispod. Komentari su dobrodošli.
https://youtu.be/mgpXkB5ukl0
Bio je to neki strahobalni Japanski nož za tune ili master chief jako debelih leđa ali grindan tako da je na vrhu bio kao britva.
Kod mene je priča totalno obrnuta. Kada sam naslijedio stan u s njim sam dobio i pokućstvo, posteljinu, kućanske aparate, escajg...
Kako je sazrijevalo moje iskustvo s noževima neke kuhinjske sam naoštrio onako... da briju dlake na ruci bez ikakvog napora.
Jedan od njih kojeg sam nedavno otkrio je očigledno kupljen na nekom sajmu i ručni je rad, a predpostavljam da je rađen od lista strojne pile za željezo. Hrđa dok ga krivo pogledaš pa ga svako malo mastim i brišem. Uglavnom sam neki dan sjeo za pristroj za oštrenje (ne brušenje) noževa i dobio ovo. Istina da mi se tresu ruke, da nisam uvježbavao prije predstave, da mi je papir bio malo van kadra i nije mi se dalo ponavljati ali nadam se da ste shvatili poruku pisca.
BTW. Papir je 80g formata A4 po dužoj strani.
Molimo vas da pogledate video u linku ispod. Komentari su dobrodošli.
https://youtu.be/mgpXkB5ukl0
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Re: Moj nož_nasljedstvo
FUJ... niti jedne fotografije noža a ovakav naslov bar to zaslužuje. Video i nije toliko loš osim da bi mogao biti znatno bolji da se autor potrudio staviti nož u fokus a ne da je nož negdje u vrhu ekrana.
Inače moram priznati da je majstorski naoštreno!
PS. očekujem fotke noža i reznog brida!
Inače moram priznati da je majstorski naoštreno!
PS. očekujem fotke noža i reznog brida!
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Kada meni na um padne draga. Ja ne vidim sunca ni mjesecaaaaa...
Sa stajališta video tehnike uradak je zadnji bljuv ali mene je držala depra i uspjeh je što sam to uopće snimio pa je ujedno i razlog zašto nema fotografija. Inače grind je grubo i nepravilno obrušen, probijaju fleke hrđe pa sam čak i na reznom bridu morao poraditi jer je i tu izbila flekica mada je nož bio u ladici vitrine. Inače sam rezni brid se sjaji ko pasja ćesa iako je prošao samo oštrenje i par puta sam ga stropao preko komada kože pa predstavlja oštar kontrast grubom i prohrđalom grindu.
Sa stajališta video tehnike uradak je zadnji bljuv ali mene je držala depra i uspjeh je što sam to uopće snimio pa je ujedno i razlog zašto nema fotografija. Inače grind je grubo i nepravilno obrušen, probijaju fleke hrđe pa sam čak i na reznom bridu morao poraditi jer je i tu izbila flekica mada je nož bio u ladici vitrine. Inače sam rezni brid se sjaji ko pasja ćesa iako je prošao samo oštrenje i par puta sam ga stropao preko komada kože pa predstavlja oštar kontrast grubom i prohrđalom grindu.
Zadnja promjena: Hombre; 25.11.15 23:06; ukupno mijenjano 1 put.
Hombre- guru
-
Hombre je napisao/la:Kada meni na um padne draga. Ja ne vidim sunca ni mjesecaaaaa...
Sa stajališta video tehnike uradak je zadnji bljuv ali mene je držala depra i uspjeh je što sam to uopće snimio pa je ujedno i razlog zašto nema fotografija. Inače grind je grubo i nepravilno obrušen, probijaju fleke hrđe pa sam čak i na reznom bridu morao poraditi jer je i tu izbila flekica mada je nož bio u ladici vitrine. Inače sam rezni brid se sjaji ko pasja ćesa iako je prošao samo oštrenje i par puta sam ga stropao preko komada kože pa predstavlja krasan kontrast grubom i prohrđalom grindu.
Hombrito,prijatelju,legendo da imam transformer grinder kao Gorky ponudio bih ti da ti popravim grind na toj starini.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Koji krasan primjer htijenja pomoći ali ne brini. Majstorima nije problem malo ulickati ovakav grind i to je već dogovoreno. Inače sam nož nije star i vjerovatno mu ima 40 do 50 godina što za noževe ne predstavlja nikakvu starost, a sam grind bih htio srediti pa kasnije pretvoriti u satin da manje hrđa jer je grubo obrađeni materijal skloniji tome. Istina da na tržištu postoji od svinjske masti do specijalnih sredstava za zaštitu ali da riješim to grubo i nejednako brušenje.
Opet da se vratim na starost. Svi kuhinjski noževi osim jednog Dicka kojeg sam ja kupio su naslijeđe i moji roditelji su ih kupili prije najmanje 40 godina. Svi oni, uključujući i one s drvenim drškama odlično izgledaju i starost bi se mogla eventualno zaključiti samo po istrošenosti oštrice onih koji su često korišteni i oštreni. Nažalost je danas oštrenje noževa većinom prepušteno onima koji o tome nemaju pojma pa sam viđao da se nož jednostavno prođe fleksom. Istina da bude relativno oštar ali koliko vremena i koliko mu se skrati životni vijek kad mu svaki put skineš toliko materijala. Pojavom kineskih jeftikanera koji koštaju 19kn po komadu u gradu je nož postao banalno potrošno sredstvo o kome se nitko ne brine. Oni koji imaju kvalitetne noževe, a posebno oni koji ih nastoje držati u primjerenoj kondiciji su velika manjina.
Opet da se vratim na starost. Svi kuhinjski noževi osim jednog Dicka kojeg sam ja kupio su naslijeđe i moji roditelji su ih kupili prije najmanje 40 godina. Svi oni, uključujući i one s drvenim drškama odlično izgledaju i starost bi se mogla eventualno zaključiti samo po istrošenosti oštrice onih koji su često korišteni i oštreni. Nažalost je danas oštrenje noževa većinom prepušteno onima koji o tome nemaju pojma pa sam viđao da se nož jednostavno prođe fleksom. Istina da bude relativno oštar ali koliko vremena i koliko mu se skrati životni vijek kad mu svaki put skineš toliko materijala. Pojavom kineskih jeftikanera koji koštaju 19kn po komadu u gradu je nož postao banalno potrošno sredstvo o kome se nitko ne brine. Oni koji imaju kvalitetne noževe, a posebno oni koji ih nastoje držati u primjerenoj kondiciji su velika manjina.
Hombre- guru
-
maxina je napisao/la:
Hombrito,prijatelju,legendo da imam transformera kao Gorky ponudio bih ti da ti popravim grind na toj starini.
Šta bi mnoge žene dale da im muževi imaju mini-transformera kao Gorky
gorky- mr.spika
-
Oh,oh! Imamo novi avatar
Hombre- guru
-
Hombre je napisao/la:Oh,oh! Imamo novi avatar
Ma pusti ga-na korak do petog desetljeća života je otkrio G točku pa sada forsira to na sve strane!Navodno da na svim novim noževima iz njegove radionice pokušava napraviti nešto slično.
maxina- MODERATOR
-
maxina je napisao/la:Hombre je napisao/la:Oh,oh! Imamo novi avatar
Ma pusti ga-na korak do petog desetljeća života je otkrio G točku pa sada forsira to na sve strane!Navodno da na svim novim noževima iz njegove radionice pokušava napraviti nešto slično.
Težak nartzisoid i kitzosh bez premtza.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Ulažem oštar prosvjed! Ovaj maxina, stari lisac iskorištava svoju funkciju forumskog moderatora i falsificira moje konstruktivne izjave kako bi valjda umanjio veličinu gorkyevog transformera valjda već podsvjesno znajući da njegov R2D2 gubi utrku s vremenom glede pronalaska svetog grala!
Gosn Ivo, savršeno ste ga opisali. Uvijek ste bili gospodin!
ivo je napisao/la:
Težak nartzisoid i kitzosh bez premtza.
Gosn Ivo, savršeno ste ga opisali. Uvijek ste bili gospodin!
gorky- mr.spika
-
Ne zagađujte mi temu jer ću vam pobrisat postove, a vas banirati
Inače mr G je još u mladim godinama, a ima ih koji G nisu našli ni kod vlastite žene pa je pred njim svjetla budućnost.
Mislim da je Maxina u prednosti pred svima, a pogotovo ljeti kad oko njega zuje mlade poštarice u minicama šireći mošusno parfemski miris, a kao što se na pošte su pune pokrajnjih skladišta punih paketa sa zgodnim skrivenim mjestašcima.
Šjor Ivo najviše zakinut jer on živi na granici dva svijeta, njegove posjetiteljke nose suknje i haljine turobnih boja dok se sve preko koljena smatra nepristojnim, a i ima koju godinicu na leđima...
Inače mr G je još u mladim godinama, a ima ih koji G nisu našli ni kod vlastite žene pa je pred njim svjetla budućnost.
Mislim da je Maxina u prednosti pred svima, a pogotovo ljeti kad oko njega zuje mlade poštarice u minicama šireći mošusno parfemski miris, a kao što se na pošte su pune pokrajnjih skladišta punih paketa sa zgodnim skrivenim mjestašcima.
Šjor Ivo najviše zakinut jer on živi na granici dva svijeta, njegove posjetiteljke nose suknje i haljine turobnih boja dok se sve preko koljena smatra nepristojnim, a i ima koju godinicu na leđima...
Hombre- guru
-
Hombre je napisao/la:Ne zagađujte mi temu jer ću vam pobrisat postove, a vas banirati
Josh su one dobre...
ivo- guru
-
ivo je napisao/la:
Josh su one dobre...
Dok god ih se ne spali
gorky- mr.spika
-
gorky je napisao/la:ivo je napisao/la:
Josh su one dobre...
Dok god ih se ne spali
Kolega G,Ivo je mislio na svoje godine a ne na posjetiteljitze.
maxina- MODERATOR
-
Da. Kao što je nažalost poznato godine se ne daju spaliti ali se zato zbog godina spaljuje.
Hombre- guru
-
Mislio sam bash na posjetiteljitze. Chesto mislim na njih
ivo- guru
-
Stara Mahlerica još uvijek dobro mljacka,zar ne Ivo?
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Strashna je stara, nedavno smo slavili njen 101. rođendan. Karmela je brzo otishla doma, a ja se s krepkom gospojom zadrzhao josh dva sata
ivo- guru
-
Stranica 1 / 1.