Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Obuka lovačkog psa
4 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 1 / 1.
Obuka lovačkog psa
Dakle otac je nabavio nedavno štene Engleskog pointera i kujica je stara 2 mjeseca otprilike.
Živ, aktivan, radoznao pas koji sve mora ponjušit,vidit i bit u centru pažnje Jednostavno milina je bit kraj nje i provodit vrime s njm.
No trebalo bi počet malo na odgoju da ne bude jedng dana "divljakuša".
Zasad se odaziva na ime i pozive i 80% vrremena se odazove i dođe kraj noge, ostatak vremena jednostavno nađe nešto šta joj okupira pažnju pa nas otkanta
E sad stari je imao pse prije, zadnjeg je ima prije 20- godina, i iako on kuži šta i kako ju odgajat, nebi bilo na odmet da se malo ponovi gradivo. Tu mislim da bi ja osobno volio pročitat pokoju knjigu na temu obuke lovačkih pasa. Problem koji mi nastaje je ne poznavanje literature i konkretnih autora koji su pisali na Hrvatskom ili Hr-srb jeziku li su prevođeni bili. ( engleski znam odlično ali mi se neda prevodit pojmove, a ako zakažu " domaći" naslovi onda idem na engleske).
Dakle pitam forumaše koji su lovci ali i ne nužno, i imaju lovačke pse da mi preporuće nekog autora ili naslov neke knjige za pročitat na ovu temu. Zasad sam našao neke djeliće texa na netu od nekog DR. CARLA TABELA "SVESTRANI LOVAČKI PAS - UZGOJ, OBUKA I VOĐENJE" ali cilu knjigu nema kao pdf za kinut...
Dobrodošli su i konkretni savjeti
Pošto nisam našao sličnu temu ova bi mogla biti o odgoju i obuci pasa
Živ, aktivan, radoznao pas koji sve mora ponjušit,vidit i bit u centru pažnje Jednostavno milina je bit kraj nje i provodit vrime s njm.
No trebalo bi počet malo na odgoju da ne bude jedng dana "divljakuša".
Zasad se odaziva na ime i pozive i 80% vrremena se odazove i dođe kraj noge, ostatak vremena jednostavno nađe nešto šta joj okupira pažnju pa nas otkanta
E sad stari je imao pse prije, zadnjeg je ima prije 20- godina, i iako on kuži šta i kako ju odgajat, nebi bilo na odmet da se malo ponovi gradivo. Tu mislim da bi ja osobno volio pročitat pokoju knjigu na temu obuke lovačkih pasa. Problem koji mi nastaje je ne poznavanje literature i konkretnih autora koji su pisali na Hrvatskom ili Hr-srb jeziku li su prevođeni bili. ( engleski znam odlično ali mi se neda prevodit pojmove, a ako zakažu " domaći" naslovi onda idem na engleske).
Dakle pitam forumaše koji su lovci ali i ne nužno, i imaju lovačke pse da mi preporuće nekog autora ili naslov neke knjige za pročitat na ovu temu. Zasad sam našao neke djeliće texa na netu od nekog DR. CARLA TABELA "SVESTRANI LOVAČKI PAS - UZGOJ, OBUKA I VOĐENJE" ali cilu knjigu nema kao pdf za kinut...
Dobrodošli su i konkretni savjeti
Pošto nisam našao sličnu temu ova bi mogla biti o odgoju i obuci pasa
Tandrax- bomber
-
Broj postova : 177
Godine : 36
Datum registracije : 16.07.2012
Re: Obuka lovačkog psa
Ivan Richter: "Lovački psi". Također, Jovica Balać, sve što nađete.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Odlično Gospodine Ivo
http://antikvarijat-biblos.hr/lov-lovacki-psi-i-oruzje-proizvod-12080/
http://www.superknjizara.hr/?page=knjiga&id_knjiga=100018216
Vidim da su to vrlo vjerojatno kvalitetni naslovi, trebat ću napravit đir do knjižare ili antikvarijata kakvog ovih dana.
(Osim ako netko ima pdf. ove)
Koja je bolja od te dvi knjige ?
http://antikvarijat-biblos.hr/lov-lovacki-psi-i-oruzje-proizvod-12080/
http://www.superknjizara.hr/?page=knjiga&id_knjiga=100018216
Vidim da su to vrlo vjerojatno kvalitetni naslovi, trebat ću napravit đir do knjižare ili antikvarijata kakvog ovih dana.
(Osim ako netko ima pdf. ove)
Koja je bolja od te dvi knjige ?
Tandrax- bomber
-
Teško mi je reć, oba su pravi, odlični kinolozi, a ne preseratori poput šaptača pasima. Balać je nešto mlađi i moderniji, provajte nać njegovu knjigu "Lovna kinologija". Ne možete falit ni s jednim od ova dva autora.
ivo- guru
-
Super
Baš to sam htio
Provjeren i klasičan pristup za lovno radnog psa
Ništa javim se kroz par dana ako i kad nađem nešto od tih knjiga osim ako netko nema nešto od ovih naslova na pdf-ovima.
Baš to sam htio
Provjeren i klasičan pristup za lovno radnog psa
Ništa javim se kroz par dana ako i kad nađem nešto od tih knjiga osim ako netko nema nešto od ovih naslova na pdf-ovima.
Tandrax- bomber
-
ivo je napisao/la:Teško mi je reć, oba su pravi, odlični kinolozi, a ne preseratori poput šaptača pasima. Balać je nešto mlađi i moderniji, provajte nać njegovu knjigu "Lovna kinologija". Ne možete falit ni s jednim od ova dva autora.
Šta fali Cesaru Millan-u?
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Pet za uchinit shestmaxina je napisao/la:ivo je napisao/la:Teško mi je reć, oba su pravi, odlični kinolozi, a ne preseratori poput šaptača pasima. Balać je nešto mlađi i moderniji, provajte nać njegovu knjigu "Lovna kinologija". Ne možete falit ni s jednim od ova dva autora.
Šta fali Cesaru Millan-u?
ivo- guru
-
Evo i mojeg laba,za mjesec dana krećem i ja sa strukturiranim školovanjem,sad je još na udomaćivanju...planiram ga koristiti za fazane i patke (ako ga klinci ne pokvare).
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Prekrasan je, no trebalo ga je nazvati Njonjo !!!
ivo- guru
-
ivo je napisao/la:Prekrasan je, no trebalo ga je nazvati Njonjo !!!
Misliš po vlasniku?
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
@ Frett
Simpa pas, Jako lijepa booja dlake
Kakav je plan sa dresurom, tj. po kojj metodi ?
Simpa pas, Jako lijepa booja dlake
Kakav je plan sa dresurom, tj. po kojj metodi ?
Tandrax- bomber
-
Ma ne, nego vječno njonja. Makar se gđa Ž kune da ga je u ova dva tjedna triput vidjela budnog...maxina je napisao/la:ivo je napisao/la:Prekrasan je, no trebalo ga je nazvati Njonjo !!!
Misliš po vlasniku?
ivo- guru
-
@Tandrax-još prikupljam znanje od kolega lovaca koji se bave dresurom pa ću iskoristiti što se da od toga,s obzirom da rijetki školuju labradore za lov.Raditi će i internet jer je u Americi i Engleskoj jako česta pasmina za lov baš labrador.Kad savlada i ako savlada lov na pernatu divljač,probat ću ga još pripremiti za rad na krvnom tragu.
@Ivo-aktivniji je zadnjih dana od kad sam ga premjestio u garažu,u kući mu je bilo pretoplo,doslovno se rušio u hodu od pospanosti.
@Ivo-aktivniji je zadnjih dana od kad sam ga premjestio u garažu,u kući mu je bilo pretoplo,doslovno se rušio u hodu od pospanosti.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Hmm kužim
Vjerojatno u lovu dolazi do izražaja labradorova sklonost vodi i plivanju pa se koristi i kao dobar retriver i nosać ulovljene ptice.
U svakom slučaju zanimljiva kombinacija. Dajte ako budete imali volje opalite s vremena na vrime rezultatae obuke i načine čist da vidim kako drugima ide i na čemu se fokusiraju
Puno uspjeha želim
Vjerojatno u lovu dolazi do izražaja labradorova sklonost vodi i plivanju pa se koristi i kao dobar retriver i nosać ulovljene ptice.
U svakom slučaju zanimljiva kombinacija. Dajte ako budete imali volje opalite s vremena na vrime rezultatae obuke i načine čist da vidim kako drugima ide i na čemu se fokusiraju
Puno uspjeha želim
Tandrax- bomber
-
Ipak, presudna je krv, o tome oba mlada dresera moraju vodit računa i ne bit prestrogi prema sebi. Ako štene nije na svijet donijelo lovačku strast i temperament, svi mu je treneri svijeta neće usadit.
ivo- guru
-
Je to stoji.
Npr. moja kujica rado skaće na svaki šum i jako je znatiželjna, vidio sam je kako na okolne beštije staje i diže glavu te onako diže jednu šapu kojom signalizira da je nešto ispred ili oko nje.
Jedino je ta znatiželja malo pre jaka, strah me da neka od okolnih mačaka ju ne opali kanđom po oku kad joj se ova približi ili kad ih lovi pa joj sad zabranjujemo da trči toliko za mačkama...
Npr. moja kujica rado skaće na svaki šum i jako je znatiželjna, vidio sam je kako na okolne beštije staje i diže glavu te onako diže jednu šapu kojom signalizira da je nešto ispred ili oko nje.
Jedino je ta znatiželja malo pre jaka, strah me da neka od okolnih mačaka ju ne opali kanđom po oku kad joj se ova približi ili kad ih lovi pa joj sad zabranjujemo da trči toliko za mačkama...
Tandrax- bomber
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: LOV I RIBOLOV
Stranica 1 / 1.