Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Mala reportaza suma - pjescane plaze
+3
Born_Survivor
poljičanin
SmitoBona
7 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Mala reportaza suma - pjescane plaze
Evo jedna reportazica od mene. Malo slika, obisao sam pjescane plaze i sume koje ih okruzuju. Te plaze ovdje zovu dine. Uglavnom slike ce bolje objasnit nego da objasnjavam.
Isao sam sa biciklom sve dok je bila cesta, ne hoda mi se po asfaltu, a jos manje 10 km po istom.
Ovdje sam vec usao u dio gdje ima vise prirode pa sam uzeo mobitel u ruke da slikam.
Seoske kucice i livade pune konja, krava, koka i ostalih domacih zivotinja.
Ulazim u sumu.
Ulaz na pjescane dine.
Dok sam vezao bike kisa je pocela da pada.
Stavio sam kabanicu na ruksak.
Poceo sam sa pustolovinom.
SELFIE.
Dok se ja strokam kisa pojacava.
Takodjer jak vjetar.
Pjesak je mokar, ali malo sam ga nogom zagrnuo da se vidi da je pravi pjesak ko u pustinji, xD.
Hodao sam i hodao i trazio neko fino mjesto da mi ne pada i da sto manje puse da nesto pojedem.
Mjesto je ogromno, i taman kada mislis da si na kraju opet te doceka novi pogled na pijesak.
Puse, pada.
Nasao sam mjesto gdje cu malo sjest, pojest i popit.
Malo se igram sa novim ljubimcem.
Nastavljam hodat, a pjesak je sve dublji i dublji i sve je teze hodati.
P.S. upload me nesto poceo zezat, evo za par zadnjih slika cekam vec 20 min ali nadam se da ce uspjeti sve do kraja kako sam zamislio.
Opet malo slikice ljubimca, prosto sam odusevljem paukicem.
Pjesak je pun nekih ogromnih mrava... koji jako bole kada ujedu.
Iako se vatra ne smije loziti... nisam mogao odoliti da se ne okusam u tome da li sam sposoban na ovom mjestu da startam vatru. A i malo topline mi je dobro doslo. Iskopao sam rupu izmedju 2 drveta da sprijecim sirenje vatre a i da je zastitim malo od vjetra.
Ovo drvo mi je bilo zanimljivo. Samo na sebi se susi i jako je gusto i dobro je gorivo.
Napokon sam na novom ulazu u sumu.
Obuca puna pijeska.
LJUBIMACCC u sumici
Umorio sam se od hodanja.
trazio i trazio neko fino mjesto za sjest i jest nesto jer je kisa pljustala i vjerovali ili ne nasao ovo.
Pojeo slano i lego malo. Zvuk kise, pticica... tisina na momente.
Zasladio malo.
Krenuo nazad.
To bi bilo to. Nadam se da vam se svidja. Izvinite za lose fotografije, malo teksta i slicno ali nije se bas nista posebno dogodilo, meni je bilo fino, predobro, uzivao sam... Komentirate, pitajte... Lijep pozdrav, nadam se da ce uskoro bit jos koja reportaza.
Isao sam sa biciklom sve dok je bila cesta, ne hoda mi se po asfaltu, a jos manje 10 km po istom.
Ovdje sam vec usao u dio gdje ima vise prirode pa sam uzeo mobitel u ruke da slikam.
Seoske kucice i livade pune konja, krava, koka i ostalih domacih zivotinja.
Ulazim u sumu.
Ulaz na pjescane dine.
Dok sam vezao bike kisa je pocela da pada.
Stavio sam kabanicu na ruksak.
Poceo sam sa pustolovinom.
SELFIE.
Dok se ja strokam kisa pojacava.
Takodjer jak vjetar.
Pjesak je mokar, ali malo sam ga nogom zagrnuo da se vidi da je pravi pjesak ko u pustinji, xD.
Hodao sam i hodao i trazio neko fino mjesto da mi ne pada i da sto manje puse da nesto pojedem.
Mjesto je ogromno, i taman kada mislis da si na kraju opet te doceka novi pogled na pijesak.
Puse, pada.
Nasao sam mjesto gdje cu malo sjest, pojest i popit.
Malo se igram sa novim ljubimcem.
Nastavljam hodat, a pjesak je sve dublji i dublji i sve je teze hodati.
P.S. upload me nesto poceo zezat, evo za par zadnjih slika cekam vec 20 min ali nadam se da ce uspjeti sve do kraja kako sam zamislio.
Opet malo slikice ljubimca, prosto sam odusevljem paukicem.
Pjesak je pun nekih ogromnih mrava... koji jako bole kada ujedu.
Iako se vatra ne smije loziti... nisam mogao odoliti da se ne okusam u tome da li sam sposoban na ovom mjestu da startam vatru. A i malo topline mi je dobro doslo. Iskopao sam rupu izmedju 2 drveta da sprijecim sirenje vatre a i da je zastitim malo od vjetra.
Ovo drvo mi je bilo zanimljivo. Samo na sebi se susi i jako je gusto i dobro je gorivo.
Napokon sam na novom ulazu u sumu.
Obuca puna pijeska.
LJUBIMACCC u sumici
Umorio sam se od hodanja.
trazio i trazio neko fino mjesto za sjest i jest nesto jer je kisa pljustala i vjerovali ili ne nasao ovo.
Pojeo slano i lego malo. Zvuk kise, pticica... tisina na momente.
Zasladio malo.
Krenuo nazad.
To bi bilo to. Nadam se da vam se svidja. Izvinite za lose fotografije, malo teksta i slicno ali nije se bas nista posebno dogodilo, meni je bilo fino, predobro, uzivao sam... Komentirate, pitajte... Lijep pozdrav, nadam se da ce uskoro bit jos koja reportaza.
SmitoBona- lingua
-
Broj postova : 440
Godine : 33
Datum registracije : 27.12.2014
Re: Mala reportaza suma - pjescane plaze
Malo sam uskraćen za informaciju gdje se to uopće nalazi na globusu.
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
Da,da... izvinjavam se. Holandija, Nizozemska ili kako vec. Nedaleko od Utrecht-a, nekih 25km.
SmitoBona- lingua
-
odlcina tura svaka cast svidjaju mi se ove zip vrecice moram si nabaviti koju za ture na koje idem nisu bas kratke a i bog zna kakvo ce vrijeme da bude
Born_Survivor- lingua
-
Broj postova : 449
Godine : 26
Datum registracije : 25.10.2014
Born_Survivor je napisao/la:odlcina tura svaka cast svidjaju mi se ove zip vrecice moram si nabaviti koju za ture na koje idem nisu bas kratke a i bog zna kakvo ce vrijeme da bude
Daa, odlicna stvar, imam ih u svim velicinama. Izgledaju ovako:
SmitoBona- lingua
-
Ziplock junkie na ovom forumu je zasigurno Maxina.Koliko je zaluđen tim vrečicama govori činjenica da je tražio da ga umjesto lijesa sahrane u zip lock vrečici.
SmitoBona,za to nisi morao zapaliti do Holandije,takve pustinje imaš i kod nas kod Đurđevca
SmitoBona,za to nisi morao zapaliti do Holandije,takve pustinje imaš i kod nas kod Đurđevca
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Fratt je napisao/la:SmitoBona,za to nisi morao zapaliti do Holandije,takve pustinje imaš i kod nas kod Đurđevca
I zovu se Đurđevački pesci!
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Ne nego peski.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Kada se vratim mozda obidjem i djurdjevacke peskove xD
SmitoBona- lingua
-
He, he, meni se se sviđa. Dosta dobro izgleda. Vjerujem da si jako uživao u avanturi.
Pijesak, pa to je kao prava pustinja, kao iz nekog filma.
Dobar si zaklon našao. Kako li se samo stvorio tamo? Malo bi mi to bilo čudno. Da sam ga ja primjerice vidio u šumi, prvo bih malo pretražio teren oko njega, negdje u radijus oko 100 metara i pogledao ima li kakavih tragova, pogledao bih korošnje drveća, slušao zvuk šume......,kako ne bila neka klopka ili zamka u pitanju. Uvijek valja biti na oprezu. Nikada ne znaš, gdje može biti uljez. Primjerice, ti onako odeš u taj zaklon, a od nekuda banu šumski razbojnici. Srećom, toga nije bilo u tvojem slučaju, al' eto savjet dajem.
Nadalje, dobro je što koristiš priliku, pa upoznaješ strane zemlje na pravi način, a ne onako turistički, hotel(hostel), plaža, noćni klub i slično.
A joj, nožek, nožić je baš guba...Crni ljepotan u zelenoj kišnoj nizozemskoj šumi. Vidi se da uživaš u njemu. A, i mi ostali guštamo u fotkama noža.
Vrlo dobar nož. Meni se sviđa. Go, Spyderco, go....
Lajkam nož.
Dobar si zaklon našao. Kako li se samo stvorio tamo? Malo bi mi to bilo čudno. Da sam ga ja primjerice vidio u šumi, prvo bih malo pretražio teren oko njega, negdje u radijus oko 100 metara i pogledao ima li kakavih tragova, pogledao bih korošnje drveća, slušao zvuk šume......,kako ne bila neka klopka ili zamka u pitanju. Uvijek valja biti na oprezu. Nikada ne znaš, gdje može biti uljez. Primjerice, ti onako odeš u taj zaklon, a od nekuda banu šumski razbojnici. Srećom, toga nije bilo u tvojem slučaju, al' eto savjet dajem.
Nadalje, dobro je što koristiš priliku, pa upoznaješ strane zemlje na pravi način, a ne onako turistički, hotel(hostel), plaža, noćni klub i slično.
A joj, nožek, nožić je baš guba...Crni ljepotan u zelenoj kišnoj nizozemskoj šumi. Vidi se da uživaš u njemu. A, i mi ostali guštamo u fotkama noža.
Lajkam nož.
Lawman- lingua
-
Broj postova : 345
Godine : 41
Datum registracije : 05.04.2014
SmitoBona je napisao/la:Kada se vratim mozda obidjem i djurdjevacke peskove xD
Đurđevački peski nisu ono što je bilo nekada..dosta toga je obraslo u šikaru...a i nadam se da imate nekoga tko će pričuvati auto tijekom noći...nije ga preporučljivo ostaviti bez nadzora...
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Lawman je napisao/la:He, he, meni se se sviđa. Dosta dobro izgleda. Vjerujem da si jako uživao u avanturi.
Lajkam nož.
Auuu, hvala na finom odgovoru. U nozu totalno uzivam, cekam Ontario Rat 1 da mi stigne pa cemo onda vidjeti koji ce zauzeti broj 1 u mom srcu. Sto se tice zaklona uocio sam da dugo stoji, da ga je dosta ljudi koristilo... mislim da je to zaklon za ove starije cikice sto dolaze sa dvogledima i gledaju pticice. Sto se tice hotela, klubova i slicno ni to nije strano ali vise uzivam u ovome. Blago receno uzivam. Bilo je odlicno, nadam se da ce uskoro bit jos koja reportaza.
SmitoBona- lingua
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.