Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Mora of Sweden noževi
+116
Mraz
Marko
chagalj
strelicar
ast
Mad Max
flok
Lakeman
Lima156
gorky
PJER
elvin
roy
zuzonja
Simke
termit520
sikou
Revengo
laredo
PatrioticBacon
jimkukri
doktor
mnbvcxy
erdadj
brko151
Perun
siga
iko123
ivanv66
enki_ck
Wilddude10
rajvosa
hanuman
mjenk
Stanky
Vikingr
Taks
MrDaniel
ivek
Posa
Adept
Guru
pirat
Vilenjak
Sule_HR
madWez
Dark00
Yesan
7 Summits
biga
woody_
duke
rinos
neko69
frbr
Okibex
Delete
pwncic
Crni_Toma
Nubilus
ag2307
Samael
vmatij33
svastar
Franco G
emir87
Tandrax
vuk
JungleCity
Ikarus
Guybrush
Hombre
Frenky
Molokai
Relja
franciscus
ratomir6
Aleksa
Šimun
JillValentine
leonisu
maxina
DoomsdayST
weedovec
brdski
hydra
Utvara
lonewolf
baltazar
Fratt
vens
damjan
Spuzva Bob
Nero Rii
sgt bear
Draxor
urbana_gorila
Strider
boletus
mali mačak
puls
ivo
goxxon
NAVIGATOR
Stribog
Mije
Drvo
Target
chumaman
nix1909
kiki76
kengur32
Igsy
lololorenzo
free rider
Migach
120 posters
Stranica 17 / 28.
Stranica 17 / 28. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22 ... 28
Re: Mora of Sweden noževi
mora iz haubausa vs. slaninetto
p.s. ruke nisu moje
et, malo smo je namazali s slaninom, jer je karbonska. kaže Bobo da je još 3 komada ostalo u Bauhausu
p.s. ruke nisu moje
et, malo smo je namazali s slaninom, jer je karbonska. kaže Bobo da je još 3 komada ostalo u Bauhausu
goxxon- guru
- Broj postova : 3594
Datum registracije : 17.11.2010
Jučer bio u Bauhausu Žitnjak.....ima ih još uvijek dovoljno.....
Ničim izazvan, i sam kupio jedan....
Ničim izazvan, i sam kupio jedan....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
kupio sam neki dan sebi Bushcraft Forest,a kćerki Scout 39 Safe(roza,naravno)...danas isprobani u kratkoj šetnji...oba su došla dobrano naoštreni,s tim da je scout brijao ko lud(rezultat obe potkoljenice obrijane...hehehe)... dosta sam se dvoumio da li uzeti moru,jer mi je više ličio na kuhinjski nož,još plastične korice...ali danas kad sam ga isprobao...nevjerovatno...za te novce odličan nož,leži u ruci...ma užitak raditi s njim... kad se u replikartu pojavi,kupujem i moru companion...
Stanky- bomber
-
Broj postova : 175
Godine : 37
Datum registracije : 01.06.2012
Mislim da nema te osobe kojoj se Mora sviđa na prvi pogled, dok ju ne primi u ruku. Tako je i moj stari kad sam mu dao Companion, a sad mu je uz Dick jedini nož za kolinja
Okibex- spikač
-
Broj postova : 570
Godine : 30
Datum registracije : 27.11.2012
Dobro da mi je najbliži bauhaus na 100km, uštedjet ću 55kn.
Nije da mi treba još jedna Mora, al' ... dođeš u dučkas, vidiš, poigraš se, desi se.
Nije da mi treba još jedna Mora, al' ... dođeš u dučkas, vidiš, poigraš se, desi se.
enki_ck- zelembara
-
Broj postova : 32
Godine : 43
Datum registracije : 01.03.2014
stanky069 je napisao/la:dosta sam se dvoumio da li uzeti moru,jer mi je više ličio na kuhinjski nož,još plastične korice...ali danas kad sam ga isprobao...nevjerovatno...za te novce odličan nož,leži u ruci...ma užitak raditi s njim... kad se u replikartu pojavi,kupujem i moru companion...
Meni su te plastične korice baš dobre. Imaju užasno jaku klipsu pa nema šanse da spadne s opasača i nekako mi je nož sigurniji u njima nego u nekim mekanim, a još korice i dijelovi ručke narančasti pa je umjetnost izgubit i u najgorem gustišu
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Maloprije raspakirao jedan Bauhaus. Hvala dobrom čovjeku koji se potrudio nabaviti i i proslijediti.
Deklaracija na plastičnoj foliji u koju je upakiran je nedvosmislena "Made in China". Sve ostalo, od plastičnih korica na kojima je druga deklaracija je Mora Sweden. Kao što je ekipa već napisala nije nešto previše oštar i zaostaje za mojim Companion, na leđima oštrice se vidi grbavost od noža za štancanje što znači korak manje u proizvodnom procesu i vremenu, a ni trošenje robota i bruseva nije zanemarivo. Uopće se ne zamaram. Toliko svjetskih brandova ima istu zemlju porijekla pa nož treba malo uposliti i vidjeti kako se ponaša. Inače ona grbava leđa oštrice su baš cool i kad gledam fotke oštrica od knife makera pa vidim namjerno neobrađeni dio ovo me podsjeti na njih
Deklaracija na plastičnoj foliji u koju je upakiran je nedvosmislena "Made in China". Sve ostalo, od plastičnih korica na kojima je druga deklaracija je Mora Sweden. Kao što je ekipa već napisala nije nešto previše oštar i zaostaje za mojim Companion, na leđima oštrice se vidi grbavost od noža za štancanje što znači korak manje u proizvodnom procesu i vremenu, a ni trošenje robota i bruseva nije zanemarivo. Uopće se ne zamaram. Toliko svjetskih brandova ima istu zemlju porijekla pa nož treba malo uposliti i vidjeti kako se ponaša. Inače ona grbava leđa oštrice su baš cool i kad gledam fotke oštrica od knife makera pa vidim namjerno neobrađeni dio ovo me podsjeti na njih
Hombre- guru
-
"Made in China": vidi ovaj. Imam nekoliko Mora noževa i ovaj je isti, osim nazubljenih leđa. Istina, dođe tup (recimo), ali kad ga središ, isti je kao i ove švedske More (osim korica, koje nisu ni za šta). Čelik je isti, što se upotrebe tiče, analizirao ga nisam (za te pare i ne namjeravam). Nož je skroz OK (osim što su zubi preoštri za čišćenje krljušti, ali za to, valjda, nisu ni namijenjeni).
Zadnja promjena: franciscus; 04.03.14 19:44; ukupno mijenjano 1 put.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
franciscus je napisao/la:"Made in China": vidi ovaj. Ima nekoliko Mora noževa i ovaj je isti, osim nazubljenih leđa. Istina, dođe tup (recimo), ali kad ga središ, isti je kao i ove švedske More (osim korica, koje nisu ni za šta). Čelik je isti, što se upotrebe tiče, analizirao ga nisam (za te pare i ne namjeravam). Nož je skroz OK (osim što su zubi preoštri za čišćenje krljušti, ali za to, valjda, nisu ni namijenjeni).
Samo sam napisao gdje je proizveden po deklaraciji na foliji dok je deklaracija na koricama i otisak na nožu Made in Sweden što je ipak malo neobično obzirom da i veći brandovi imaju na sebi oznaku gdje su proizvedeni i to na kučištima. Nisam sumnjao da je neki fake pa sam ga zbog toga i uzeo, a da će biti naoštren nema sumnje. Nemam neku ekstra potrebu ali nemam ni jedan nož od takvog čelika pa da vidim kako će se ponašati u mojim nemarnim rukama.
BTW. Što imaš protiv korica. I na Mori original su iste plastične.
Hombre- guru
-
ja prijatelji ne mogu na internetu naci ovaj model pod companion f .. znate li vise nesto o ovoj Mori .. Maloprije mi je dosla a na poslu sam pa sam slikao na trkaća ..
rajvosa- tipko
-
Broj postova : 60
Godine : 45
Datum registracije : 19.01.2014
koliko zapravo košta ta Mora od 50kn, ako odbijemo porez od 25%, minimalnu maržu od 20% te rabat od 20%?
pirat- mr.spika
-
Broj postova : 1217
Godine : 39
Datum registracije : 19.01.2012
Tih skroz narančastih companiona ne nalazim baš na netu...
Dapače, jaaako rijetko...
Evo jedan...
http://www.grube.de/companion-f-orange-72-809.html
Dapače, jaaako rijetko...
Evo jedan...
http://www.grube.de/companion-f-orange-72-809.html
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
tako je , hvala ti Doomsday .. ja nisam mogao naci nigdje pa sam se prepao da nisam popusio foru neku kinesku .. kaze covjek novi model .. 25 KM platio .
rajvosa- tipko
-
Broj postova : 60
Godine : 45
Datum registracije : 19.01.2014
Nije novi model..samo ga kora pravi za Grube.de
Aleksa- tipko
-
Broj postova : 66
Godine : 51
Datum registracije : 11.12.2012
pirat je napisao/la:koliko zapravo košta ta Mora od 50kn, ako odbijemo porez od 25%, minimalnu maržu od 20% te rabat od 20%?
Nije nego 55kn
Razmišljao sam o tome pošto sam svojevremeno radio slične poslove.
Već sam napisao da leđa oštrice nisu brušena jer je to korak više u tehnološkom procesu, a ne troši se robot i brusevi. Imaš veliku rolu čelične trake koja ide u električnu presu koja odjednom odštanca više oštrica. U zavisnosti od debljine materijala, planirane količine... bez problema i preko 20 komada i tako svako nekoliko sekundi. Ako nema kaljenja oštrice se slažu i robot brusilice odrađuju posao. Ide brzo jer se radi s kvalitetnim brusevima uz obilno hlađenje emulzijom pogotovo s ovim koje su nešto tupije i vidi se na vrhu zub brusa. Poslije toga oštrice se slažu u stroj koji će zapeći drške. Još izrada plastičnih korica što je zanemariv trošak i na kraju pakiranje u foliju. Dodajmo transport do skladišta odakle se otprema trgovinama. Ne znam u kojoj fazi se utiskuje logo i podaci u oštrice ali i to je brzo i praktično zanemarivo u cijeni.
Obzirom na mali broj operacija vjerovatno najviše košta materijal tj. čelik pa ako je vjerovati da je isti iz Švedske uzmi i njegov prijevoz do Kine...
Sigurno je samo da se radio o serijama oštrica koje se mjere u milionima komada, a naručitelj bira boju drške i u ovom slučaju logo Bauhaus kojeg tampon isto tako otisne za svotu od par lipa.
Hombre- guru
-
i do kojeg smo onda veleprodajnog iznosa po komadu došli?
tko je glavni uvoznik za Moru kod nas?
pirat- mr.spika
-
pirat je napisao/la:i do kojeg smo onda veleprodajnog iznosa po komadu došli?
Ne možeš to znati ako nemaš točne podatke kojih je mnogo.
O glavnom uvozniku ne znam je li uopće postoji, a za ove Bauhaus sam siguran da je uvoz u njihovoj režiji.
Hombre- guru
-
preko koga onda sve one trgovine lovačke, ribarske i outdoor opreme naručuju more..?
trebalo bi to malo preispitati, pa da naručimo jednu povoljnu pošiljku za forumaše
trebalo bi to malo preispitati, pa da naručimo jednu povoljnu pošiljku za forumaše
pirat- mr.spika
-
Svaki trgovacki lanac narucuje za sebe direktno od More i zavisno od kolicine formira se cjena.
Aleksa- tipko
-
znači i one male trgovine koje imaju po 10 primjeraka na lageru?
pirat- mr.spika
-
Oni ne..oni se ogrebu od narudzbe velikih,dobiju 10% popusta i to je to.
Aleksa- tipko
-
vidim na njihovim stranicama da je replikart naveden kao glavni distributor za hrvatsku
pirat- mr.spika
-
Jeste,ali su im narudzbe male,pa u skladu i sa tim popust nije veliki.U BiH se da nabaviti jefitinije..po oglasima kod sitnih distributera je 12 eura Companion MG..oko 88 kuna komad.
Aleksa- tipko
-
ma mene zanimaju ove po bauhausima od 55kn, da li se mogu na firmu uzeti, možda bi dali i neki rabat..?
ali opet ne bi išlo puno niže.. možda 40kn, ne znam baš da bi ispod toga moglo..
ali opet ne bi išlo puno niže.. možda 40kn, ne znam baš da bi ispod toga moglo..
pirat- mr.spika
-
Ne znam za njih..to je ipak samo za njih pravljeno,pa su drugaciji i uslovi.Ja sam narucivao samo ove originalne Companion MG od grube.de
Aleksa- tipko
-
jesu te u bauhausu stainless ili carbon?
pirat- mr.spika
-
karbonci
update: evo što točno piše
Craftsmen Knife 840, High Carbon Steel
update: evo što točno piše
Craftsmen Knife 840, High Carbon Steel
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Hombre je napisao/la:franciscus je napisao/la:"Made in China": vidi ovaj. Ima nekoliko Mora noževa i ovaj je isti, osim nazubljenih leđa. Istina, dođe tup (recimo), ali kad ga središ, isti je kao i ove švedske More (osim korica, koje nisu ni za šta). Čelik je isti, što se upotrebe tiče, analizirao ga nisam (za te pare i ne namjeravam). Nož je skroz OK (osim što su zubi preoštri za čišćenje krljušti, ali za to, valjda, nisu ni namijenjeni).
Samo sam napisao gdje je proizveden po deklaraciji na foliji dok je deklaracija na koricama i otisak na nožu Made in Sweden što je ipak malo neobično obzirom da i veći brandovi imaju na sebi oznaku gdje su proizvedeni i to na kučištima. Nisam sumnjao da je neki fake pa sam ga zbog toga i uzeo, a da će biti naoštren nema sumnje. Nemam neku ekstra potrebu ali nemam ni jedan nož od takvog čelika pa da vidim kako će se ponašati u mojim nemarnim rukama.
BTW. Što imaš protiv korica. I na Mori original su iste plastične.
Ja sam mislio na korice koje dobiješ uz ovaj Rapala bait knife na koji sam stavio link -proizvođač kaže da je načinjen od "swedish steel", na oštrici je sa jedne strane ugravirano "Rapala", sa druge "CHINA". Nije Mora, ali ja zaista ne vidim razliku (osim nazubljenja na leđima). Mislim da se i te oštrice rade na istom mjestu kao i Morine SS oštrice, a dovršavaju u Kini. E te korice na koje sam ja mislio ne valjaju (meni), a protiv onih koje dobiješ uz More zaista nemam ništa - meni su skroz OK.
franciscus- spikač
-
franciscus je napisao/la:Ja sam mislio na korice koje dobiješ uz ovaj Rapala bait knife na koji sam stavio link -proizvođač kaže da je načinjen od "swedish steel", na oštrici je sa jedne strane ugravirano "Rapala", sa druge "CHINA". Nije Mora, ali ja zaista ne vidim razliku (osim nazubljenja na leđima). Mislim da se i te oštrice rade na istom mjestu kao i Morine SS oštrice, a dovršavaju u Kini. E te korice na koje sam ja mislio ne valjaju (meni), a protiv onih koje dobiješ uz More zaista nemam ništa - meni su skroz OK.
Ne razumijem što bi se to trebalo dovršavati u Kini i kakav je tu financijski interes za par jednostavnih tehnoloških koraka.
Uglavnom ovdje na foliji u koji je upakiran piše China dok na oštrici piše Sweden. Na zvaničnoj Mora stranici nema nkakvog spominjanja kineza.
Hombre- guru
-
Hombre, prijatelju! Nisi ni pogledao link, ha? Ne pričam o Morama, znam da one nemaju veze sa Kinom, pričam o Rapala bait knife:
franciscus- spikač
-
franciscus je napisao/la:Hombre, prijatelju! Nisi ni pogledao link, ha? Ne pričam o Morama, znam da one nemaju veze sa Kinom, pričam o Rapala bait knife:
Naravno da sam vidio ali ja baš pričam o tim Morama gdje na deklaraciji piše Made in China dok je sve ostalo Made in Sweden.
Hombre- guru
-
Stranica 17 / 28. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22 ... 28
Stranica 17 / 28.