Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
VUDELJE AVANTURA LEPOGLAVA 2015 - reportaža
+17
LUKSA
Strider
jimkukri
Odin
gorky
mayra6385
Fratt
franciscus
Dravman
puls
Panonsky
Born_Survivor
Mladen
dado.gavran
Mraz
duke
NAVIGATOR
21 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
VUDELJE AVANTURA LEPOGLAVA 2015 - reportaža
imam više od 100 fotografija za postaviti pod ovom temom pa bi molio za strpljenje, postavit ću kako stignem danas kroz dan. Bez obzira na to svi koji prate temu slobodno se pridružite komentarima u međuvremenu.
Najprije bi zahvalio udruzi P.A.S. i Gradu Lepoglavi na lijepo organiziranom dvodnevnom druženju koje je završilo evo jučer u poslijepodnevnim satima.
Krenut ću sa jednom zanimljivom fotografijom koja je zapravo bitna za kraj našeg druženja ali lijepo uokviruje lepoglavsko-vudeljski štimung.
ja sam iz Zagreba krenuo motorom i na Vudelje povrh Lepoglave stigao u popodnevnim satima, oko 18.
Gore se već dimilo. Iako sam očekivao da će već biti ljudi ali do tog doba stigao je samo Drawman i već postavio šator i zapalio vatru.
Krenuo sam i ja postavljati šator i raspakiravati stvari s motora. Kako je na Vudeljama močvaran teren trebala mi je mala daščica za podložiti ispod nogara motocikla da ne propadne u meku zemlju, da se motor ne sruši. Drawman mi je priskočio u pomoć i u najboljoj namjeri da mi priskrbi mali komad letvice pomaknuo drveni kolut koji je davno bio postavljken kao improvizirani stol.
Kolut se od truleži raspao i prevrnuo a iz njega je izletjelo barem 200-300 stršljena! I to samo 3-4 metra od mog šatora.
ubrlo su stigli i duke26, Urban-Gorila i njegova vidno ljepša polovica Željka.
Za gorilu smo svi koji ga već duže vremena znamo navikli da se budi mamuran u nekom jarku zamotan u vreču i najlon ali ovaj puta je gorila odlučio sviti gnijezdo u punom komforu i po prvi puta koliko je meni poznato dignuo je sasvim normalan šator.
ostatak večeri proveli smo ležerno uz vatru i grindane kobase.
Ja sam uhvatio vremena isprobati i svoj dan prije kupljeni nož, za kobase i luk se pokazao odličan
najveći nam je problem bio održavati vatru jer su sva drva na močvarnom području još namočena višednevnom kišom bila potpuno mokra.
No ipak uz dosta truda vatra je fino gorjela.
Duke je jedini od svih nas bushcraftera odlučio spavati u avanturističkom improviziranom bivku, dakle jedini koji nije morao samo rastegnuti šator. Pametno ga je počeo raditi skroz kasno po potpunom mraku
u međuvremenu ga je njegov vijerni vona bi Tom Brown Tracker zakaljen na putar tvrdoću izdao u nekoliko navrata pa mu se oštrica savila i morao ju je klještima ravnati i turpijati da bi dovršio posao oko izrade bivka.
na naše podhebavanje uvjeravao nas je da je ovdje jedino on avanturist i da je ovakve imnprovizacije baš gušt i izazov raditi po mraku
iako se na prvu činilo da bu noć i spavanje neće biti baš mekani na kraju je ipak sve prilično dobro naštrunfao.
Iznenadilo nas je da se u petak navečer baš nitko od domaćih nije pojavio gore. Kasnije smo saznali da je njih nekolicina do zadnjeg trena radilo na organizaciji i prikupljanju materijala i repromaterijala (čitaj klope, cuge itd) za iduća dva dana.
Mi smo večer proveli igrajuči neku društvenu igru koje inače mrzim al ova je bila zombi igra i pobjeđivao sam pa sam ju nabrzinu zavolio.
Cilj je bilo kao zombi nahranit se sa što više ljudskih mozgova.
još su nam svakakve bedastoće kroz večer padale na pamet.
Gorila za svoju dragu!
Najprije bi zahvalio udruzi P.A.S. i Gradu Lepoglavi na lijepo organiziranom dvodnevnom druženju koje je završilo evo jučer u poslijepodnevnim satima.
Krenut ću sa jednom zanimljivom fotografijom koja je zapravo bitna za kraj našeg druženja ali lijepo uokviruje lepoglavsko-vudeljski štimung.
ja sam iz Zagreba krenuo motorom i na Vudelje povrh Lepoglave stigao u popodnevnim satima, oko 18.
Gore se već dimilo. Iako sam očekivao da će već biti ljudi ali do tog doba stigao je samo Drawman i već postavio šator i zapalio vatru.
Krenuo sam i ja postavljati šator i raspakiravati stvari s motora. Kako je na Vudeljama močvaran teren trebala mi je mala daščica za podložiti ispod nogara motocikla da ne propadne u meku zemlju, da se motor ne sruši. Drawman mi je priskočio u pomoć i u najboljoj namjeri da mi priskrbi mali komad letvice pomaknuo drveni kolut koji je davno bio postavljken kao improvizirani stol.
Kolut se od truleži raspao i prevrnuo a iz njega je izletjelo barem 200-300 stršljena! I to samo 3-4 metra od mog šatora.
ubrlo su stigli i duke26, Urban-Gorila i njegova vidno ljepša polovica Željka.
Za gorilu smo svi koji ga već duže vremena znamo navikli da se budi mamuran u nekom jarku zamotan u vreču i najlon ali ovaj puta je gorila odlučio sviti gnijezdo u punom komforu i po prvi puta koliko je meni poznato dignuo je sasvim normalan šator.
ostatak večeri proveli smo ležerno uz vatru i grindane kobase.
Ja sam uhvatio vremena isprobati i svoj dan prije kupljeni nož, za kobase i luk se pokazao odličan
najveći nam je problem bio održavati vatru jer su sva drva na močvarnom području još namočena višednevnom kišom bila potpuno mokra.
No ipak uz dosta truda vatra je fino gorjela.
Duke je jedini od svih nas bushcraftera odlučio spavati u avanturističkom improviziranom bivku, dakle jedini koji nije morao samo rastegnuti šator. Pametno ga je počeo raditi skroz kasno po potpunom mraku
u međuvremenu ga je njegov vijerni vona bi Tom Brown Tracker zakaljen na putar tvrdoću izdao u nekoliko navrata pa mu se oštrica savila i morao ju je klještima ravnati i turpijati da bi dovršio posao oko izrade bivka.
na naše podhebavanje uvjeravao nas je da je ovdje jedino on avanturist i da je ovakve imnprovizacije baš gušt i izazov raditi po mraku
iako se na prvu činilo da bu noć i spavanje neće biti baš mekani na kraju je ipak sve prilično dobro naštrunfao.
Iznenadilo nas je da se u petak navečer baš nitko od domaćih nije pojavio gore. Kasnije smo saznali da je njih nekolicina do zadnjeg trena radilo na organizaciji i prikupljanju materijala i repromaterijala (čitaj klope, cuge itd) za iduća dva dana.
Mi smo večer proveli igrajuči neku društvenu igru koje inače mrzim al ova je bila zombi igra i pobjeđivao sam pa sam ju nabrzinu zavolio.
Cilj je bilo kao zombi nahranit se sa što više ljudskih mozgova.
još su nam svakakve bedastoće kroz večer padale na pamet.
Gorila za svoju dragu!
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 24.08.15 22:44; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Re: VUDELJE AVANTURA LEPOGLAVA 2015 - reportaža
Nakon lijepo prospavane noći nema boljeg početka dana u divljini od grindane friško ispečene kobase.
Svi smo se probudili prije 8 i okupili se oko vatre od mokrih drva.
Ubrzo se čulo drndanje i ekipa domaćih lepoglavskih PASovaca se dopeljala na malom neobičnom strojčeku.
Strojček je možda bio mali ali su njime dovukli brdoooo repromaterijala (čitaj, kruha, mesa, kobasica i zla od tekućine NOJE!
Ubrzo nas je gore bilo 10-15. stigao je i Vuk-Mladen, Panonsky, ostatak PASovske ekipe i najvažniji među nama Alfa i omega ovoga druženja Dalibor aka Dado.gavran koji je sve ovo i organizirao.
da je ekipa uigrana vidjelo se već na prvu jer svi su se odma primili raznih zadataka od kojih je prvi i glavni bio skupljanje drva.
Nema u PASovaca lunjanja po šumi i naramak ovdje naramak ondje. Sa "buschraft" pilom sa scandi grindom su se zaputili u šumu i dopremili pristojnu količinu. Vjerujem da bi ovo potrajalo za još dva ovakva druženja.
sve je to zvleko ovaj mali strojček koji se na prvu čini ko dječiji karting
nije bilo boljega trena i uvjeta od ovoga za organizaciju radionice cijepanja.
"ovako se to radi draga" cmok, cmok!
no da nebi mislili da se gorila cijeli pretvorio u ciklamu dokazat će i ovi kadrovi. GB-ica se bome naradila. A od drva ostalo je samo trešče!
nastavak za tren
Svi smo se probudili prije 8 i okupili se oko vatre od mokrih drva.
Ubrzo se čulo drndanje i ekipa domaćih lepoglavskih PASovaca se dopeljala na malom neobičnom strojčeku.
Strojček je možda bio mali ali su njime dovukli brdoooo repromaterijala (čitaj, kruha, mesa, kobasica i zla od tekućine NOJE!
Ubrzo nas je gore bilo 10-15. stigao je i Vuk-Mladen, Panonsky, ostatak PASovske ekipe i najvažniji među nama Alfa i omega ovoga druženja Dalibor aka Dado.gavran koji je sve ovo i organizirao.
da je ekipa uigrana vidjelo se već na prvu jer svi su se odma primili raznih zadataka od kojih je prvi i glavni bio skupljanje drva.
Nema u PASovaca lunjanja po šumi i naramak ovdje naramak ondje. Sa "buschraft" pilom sa scandi grindom su se zaputili u šumu i dopremili pristojnu količinu. Vjerujem da bi ovo potrajalo za još dva ovakva druženja.
sve je to zvleko ovaj mali strojček koji se na prvu čini ko dječiji karting
nije bilo boljega trena i uvjeta od ovoga za organizaciju radionice cijepanja.
"ovako se to radi draga" cmok, cmok!
no da nebi mislili da se gorila cijeli pretvorio u ciklamu dokazat će i ovi kadrovi. GB-ica se bome naradila. A od drva ostalo je samo trešče!
nastavak za tren
NAVIGATOR- master
-
poznata vizura litica koje okružuju naš kamp
Mladena je drapil stršljen pa je ekipa zbog blizine gnijezda kampu i među šatorima odlučila zapaliti vatru. Čak ni po sunčanom danu to nije bilo jednostavno. Čak ni Mladenova guma od bicikla, zapravo njen dio, nije htjela goriti. To još nisam vidio, guma slovi kao izuzetno dobar materijal za potpalu.
No uz puno puhanja vatra je i u kampu počela dimiti i tjerati možebitne upade stršljena.
Za to vrijeme kod glavnog ognjišta postajalo je sve zanimljivije!
zeza me internet pa nastavim sa posla
Mladena je drapil stršljen pa je ekipa zbog blizine gnijezda kampu i među šatorima odlučila zapaliti vatru. Čak ni po sunčanom danu to nije bilo jednostavno. Čak ni Mladenova guma od bicikla, zapravo njen dio, nije htjela goriti. To još nisam vidio, guma slovi kao izuzetno dobar materijal za potpalu.
No uz puno puhanja vatra je i u kampu počela dimiti i tjerati možebitne upade stršljena.
Za to vrijeme kod glavnog ognjišta postajalo je sve zanimljivije!
zeza me internet pa nastavim sa posla
NAVIGATOR- master
-
mene si naso zajebavat?
Sutra nastavljas ili sad ides delat???
Sutra nastavljas ili sad ides delat???
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
Hail Đuka, jedini čru srvajver!
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
NAVIGATOR je napisao/la:
Imali smo i posjet djevojaka koje su također zaljubljenice u prirodu... inače za stolom sam samo ja bio, i rezao meso... nakon njihovog dolaska, nisam više imal mjesta.... hvala im na posjeti, i nadam se ponovnom susretu....
dado.gavran- bomber
-
Broj postova : 194
Godine : 51
Datum registracije : 07.01.2012
ekipo doma mi se iz nekog neobjašnjivog razloga zakočio internet a na poslu photobucket uopće ne radi. Nastavim sa stavljanjem teme kad se vratim doma oko 21 h.
NAVIGATOR- master
-
Da se nadovežem na Navijev post ..stršljani su se probudili kad se pojavljivalo sunce i počeli su aktivnije izljetavati ..imao sam tu sreću da prolazim pored i naletim na čuvara gnijezda .
u ruci držao sam kosir sa kojim sam u hodu mahao i to ga je vjerujem izritiralo .
Ugrizao me na podlaktici sa donje strane , pojavio se vidljiv ugriz i lagana oteklina koja je pocrvenila..
Osjećao sam bol cijeli dan , crvenilo i oteklina smanjili su se za nekoliko sati.
Kad je u pitanju potpala vatre uvijek prije nego se ide nekud gdje bi mogao zatrebati bilo koji dio opreme , treba sve pregledati i staro zamjeniti ..nije samo zakazala guma nego i tampon .
Jutro je bilo vlažno , ognjište smo očistili od mokrog pepela i stavili podlogu kao izolaciju od vlažne zemlje ali očito
je bila krivnja isteka trajnosti i gume i tampona za takve uvjete ...
kad se nešto napravi na teži način doživljaj je jači ..
u ruci držao sam kosir sa kojim sam u hodu mahao i to ga je vjerujem izritiralo .
Ugrizao me na podlaktici sa donje strane , pojavio se vidljiv ugriz i lagana oteklina koja je pocrvenila..
Osjećao sam bol cijeli dan , crvenilo i oteklina smanjili su se za nekoliko sati.
Kad je u pitanju potpala vatre uvijek prije nego se ide nekud gdje bi mogao zatrebati bilo koji dio opreme , treba sve pregledati i staro zamjeniti ..nije samo zakazala guma nego i tampon .
Jutro je bilo vlažno , ognjište smo očistili od mokrog pepela i stavili podlogu kao izolaciju od vlažne zemlje ali očito
je bila krivnja isteka trajnosti i gume i tampona za takve uvjete ...
kad se nešto napravi na teži način doživljaj je jači ..
Zadnja promjena: Mladen; 24.08.15 19:35; ukupno mijenjano 2 put/a.
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Odlično druženje,željno iščekujem nastavak
Born_Survivor- lingua
-
Broj postova : 449
Godine : 26
Datum registracije : 25.10.2014
Na teži način se bolje i zapamti,ja sam se nagutao dima da ću to jako dobro zapamtiti
Panonsky- bomber
-
Broj postova : 170
Datum registracije : 16.06.2010
Mislim da se najbolji rezultati postižu s nekorištenim tamponom....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Priča ide dalje.
A Gavranov se trud isplatio pa su komadi začinjenog mesa pretvoreni u vrlo ukusne ražnjiće.
Nisu se pekli samo ražnjići. Panonsky se dokazao kao iskusan pekar i zamjesio svima krušno tjesto sa češnjakom. Ja sam patentirao pečenje grindane kobase i kruha na jednome štapu i nazvao to "Lepoglavski Hot Dog"
Vuk je odradio predavanje o suštini preživljavanja i bushcrafta
Podne je prošlo vrlo neobavezno a opet ispunjeno mnogim zanimljivostima.
Vuk-Mladen i Panonsky su održali predavanje o improviziranim bivcima a interesa nije nedostajalo. I oni su godinama izbrusili svoje znanje i vještinu pa su im prinudne nastambe bile više nego lijepe i uredne.
Ja sam nakon što sam fotografijom popratio događaje posvetio se fotkanju noža i malom testiranju.
ekipa se složila da su sve rezačke zadaće bile pre jednostavne da treba napraviti nešto kompliciranije i maštovitije.
pa sam kćerki naštrumfao mač-katanu!
nakon rezuckanja obečao sam Gavranu odraditi prezentaciju svog EDC-a u koju je uletio i Gorila pa je sve bilo još zanimljivije. Druge fotke osim ove nemam jer sam cijelo vrijeme mlatio jezikom.
Mogu se konačno pohvaliti da sam veča pijandura od Gorile. Spil sam si više Noje jer on je od nje bježao ko vrag od tamjana. zarezi na klupama još svjedoče o stravičnoj noči od prije 3 godine kada se podao tom opojnom napitku. A moj jezik od utjecaja noje išao je nekim svojim putima.
rezerve noje su bile na nivou ali su na kraju druženja ipak presušile.
Radionica paljenja vatre bila je izazov i za iskusne jer sve je bilo jako mokro. Na kraju uspjeh je bio još slađi.
Ovo je zapravo bilo gastro a ne bushcraft druženje na Lepoglavi. Uz sve delicije za večeru je serviran i šaran na rašljama. Po meni ga je trebalo još malo duže peči.
Pod utjecajem noje sam sam se po noći uputio do 45 minuta hoda udaljenog Generalskog stola. Svakakve su mi se prikaze putem ukazale. Kad sam ekipu čekao sat vremena na vrhu da dođu vrtile su mi se misli pri pogledu na kaznionicu "bi li mogao uz znanje koje imam klisnuti iz tog nedragog mi zdanja"?.
ubrzo sam čuo nanojane urlike u daljini i vesela mi se grupa pridružila.
noćna je šetnja bila baš odlična u susret snu na otvorenom.
A Gavranov se trud isplatio pa su komadi začinjenog mesa pretvoreni u vrlo ukusne ražnjiće.
Nisu se pekli samo ražnjići. Panonsky se dokazao kao iskusan pekar i zamjesio svima krušno tjesto sa češnjakom. Ja sam patentirao pečenje grindane kobase i kruha na jednome štapu i nazvao to "Lepoglavski Hot Dog"
Vuk je odradio predavanje o suštini preživljavanja i bushcrafta
Podne je prošlo vrlo neobavezno a opet ispunjeno mnogim zanimljivostima.
Vuk-Mladen i Panonsky su održali predavanje o improviziranim bivcima a interesa nije nedostajalo. I oni su godinama izbrusili svoje znanje i vještinu pa su im prinudne nastambe bile više nego lijepe i uredne.
Ja sam nakon što sam fotografijom popratio događaje posvetio se fotkanju noža i malom testiranju.
ekipa se složila da su sve rezačke zadaće bile pre jednostavne da treba napraviti nešto kompliciranije i maštovitije.
pa sam kćerki naštrumfao mač-katanu!
nakon rezuckanja obečao sam Gavranu odraditi prezentaciju svog EDC-a u koju je uletio i Gorila pa je sve bilo još zanimljivije. Druge fotke osim ove nemam jer sam cijelo vrijeme mlatio jezikom.
Mogu se konačno pohvaliti da sam veča pijandura od Gorile. Spil sam si više Noje jer on je od nje bježao ko vrag od tamjana. zarezi na klupama još svjedoče o stravičnoj noči od prije 3 godine kada se podao tom opojnom napitku. A moj jezik od utjecaja noje išao je nekim svojim putima.
rezerve noje su bile na nivou ali su na kraju druženja ipak presušile.
Radionica paljenja vatre bila je izazov i za iskusne jer sve je bilo jako mokro. Na kraju uspjeh je bio još slađi.
Ovo je zapravo bilo gastro a ne bushcraft druženje na Lepoglavi. Uz sve delicije za večeru je serviran i šaran na rašljama. Po meni ga je trebalo još malo duže peči.
Pod utjecajem noje sam sam se po noći uputio do 45 minuta hoda udaljenog Generalskog stola. Svakakve su mi se prikaze putem ukazale. Kad sam ekipu čekao sat vremena na vrhu da dođu vrtile su mi se misli pri pogledu na kaznionicu "bi li mogao uz znanje koje imam klisnuti iz tog nedragog mi zdanja"?.
ubrzo sam čuo nanojane urlike u daljini i vesela mi se grupa pridružila.
noćna je šetnja bila baš odlična u susret snu na otvorenom.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 24.08.15 21:53; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR je napisao/la:
Nažalost, osoba koja ih je trebala ispeći nije došla. Pa da se ne bace, probal sam ja. Trebalo ih je još zažariti, ali sad znam postupak za drugi put. Poslužili ste mi za testiranje, niste umrli. Znači, jestivo je.
Zadnja promjena: dado.gavran; 24.08.15 21:55; ukupno mijenjano 1 put.
dado.gavran- bomber
-
Broj postova : 194
Godine : 51
Datum registracije : 07.01.2012
Ujutro je u kampu odzvanjalo hrkanje. Mladen se probudio i ispričao mi snove koji su ga noću morili. Velim mu "Vuče pa nije ni čudo kad kao da spavaš u opojnom čajniku".
jutro je bilo prilično vlažno
još ni sa doručkom nismo bili gotovi a gastro lepoglava se nastavlja. Za ručak Gulaš u kotliću.
ipak nismo samo jeli
ovo je prva Vudelja koja je imala i kulturni sadržaj, nisu to bile tamburice, Dado nas je odveo svom prijatelju svestranom umjetniku čija je kuća i okučnica puna zanimljivih skulptura koje su mi se sve nekako činile poznatima. Tog je već poznatog i priznatog hrvatskog umjetnika i karikaturista nedavno snimala i televizija pa mi je bio poznat i njegova djela sa ekrana.
Ježekovi ne samo da su nam posvetili nedjeljno jutro nego su nas i nahranili i napojili. Pohvale suprugi za fantastične štrukle.
Ja sam im na nesreću pri fotkanju srušio jedan kipić vuka i okrhnuo mu vrh uha(to je zbog utjecaja noje od prošle večeri).
Evo nadam se da ću ga ovdje reklamom njegovog stvarno lijepog rada barem malo obeštetiti.
Ježekovi hvala na gostoprimstvu!
Tri dana Ivanščice nakon više od mjeseca provedenog na morskom kamenu za mene je bilo oporavljajuče. Prava zelena terapija.
Mislim da se svima svidjelo neobavezno a opet sadržajno druženje u prirodi uz gastro okuse ovoga kraja.
P.A.S.-ovci i Dado hvala vam!
na kraju ponovno Ježekov rad koji uokviruje lepoglavsku priču!!
jutro je bilo prilično vlažno
još ni sa doručkom nismo bili gotovi a gastro lepoglava se nastavlja. Za ručak Gulaš u kotliću.
ipak nismo samo jeli
ovo je prva Vudelja koja je imala i kulturni sadržaj, nisu to bile tamburice, Dado nas je odveo svom prijatelju svestranom umjetniku čija je kuća i okučnica puna zanimljivih skulptura koje su mi se sve nekako činile poznatima. Tog je već poznatog i priznatog hrvatskog umjetnika i karikaturista nedavno snimala i televizija pa mi je bio poznat i njegova djela sa ekrana.
Ježekovi ne samo da su nam posvetili nedjeljno jutro nego su nas i nahranili i napojili. Pohvale suprugi za fantastične štrukle.
Ja sam im na nesreću pri fotkanju srušio jedan kipić vuka i okrhnuo mu vrh uha(to je zbog utjecaja noje od prošle večeri).
Evo nadam se da ću ga ovdje reklamom njegovog stvarno lijepog rada barem malo obeštetiti.
Ježekovi hvala na gostoprimstvu!
Tri dana Ivanščice nakon više od mjeseca provedenog na morskom kamenu za mene je bilo oporavljajuče. Prava zelena terapija.
Mislim da se svima svidjelo neobavezno a opet sadržajno druženje u prirodi uz gastro okuse ovoga kraja.
P.A.S.-ovci i Dado hvala vam!
na kraju ponovno Ježekov rad koji uokviruje lepoglavsku priču!!
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 24.08.15 22:54; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Već uobičajno reportaža profesionalno napravljena.
Predivna tri dana u prirodi s jos boljim ljudima, hvala Dadiju i ekipi PAS Lepoglava na trudu i organizaciji ovoga druženja, bilo je odlično, bez dileme najbolje Vudelje do sada.
Predivna tri dana u prirodi s jos boljim ljudima, hvala Dadiju i ekipi PAS Lepoglava na trudu i organizaciji ovoga druženja, bilo je odlično, bez dileme najbolje Vudelje do sada.
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
@Navigator, hvala za reportažu - zaista sam uživao čitajući i gledajući.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Reportaža ko Bog,žal mi je kaj mi vrijeme ne dozvoljava dolaske na ovakva druženja,Vudelje mi uvijek bude ugodna sjećanja.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Evo i mene nakon par godina ponovo na forumu. Drago mi je da sam vidio lica i u živo upoznao ljude koji su iza nicka na forumu i nadam se da će ih u buduće biti više.
Prije svega, veliko hvala Navigatoru na odličnoj reportaži!
Šteta što nisam mogao biti sa vama cijeli dan ali posao mi je oduzeo polovicu vremena i žao mi je što nisam vidio znanje koje ste velikodušno podijelili sa nama. Još uvjek sam pod dojmom ovog vikenda i šteta što nije mogao potajati duže. Nadam se da ste se svi dobro proveli i nadam se da ćemo se opet sresti na nekom druženju.
Prije svega, veliko hvala Navigatoru na odličnoj reportaži!
Šteta što nisam mogao biti sa vama cijeli dan ali posao mi je oduzeo polovicu vremena i žao mi je što nisam vidio znanje koje ste velikodušno podijelili sa nama. Još uvjek sam pod dojmom ovog vikenda i šteta što nije mogao potajati duže. Nadam se da ste se svi dobro proveli i nadam se da ćemo se opet sresti na nekom druženju.
Pozdrav svoj Lepoglavskoj ekipi koji se u večini vide na fotkama ali im nisam svima zapamtio imena.
Zaboravio sam dodati da je na susret navratio i forumaš Odin sa svojim frendom. Došli su iz Zagreba, ostali jedva 2-3 sata i vratili se u Zagreb.
Svima je ostalo nejasno zašto nisu ostali?
Zaboravio sam dodati da je na susret navratio i forumaš Odin sa svojim frendom. Došli su iz Zagreba, ostali jedva 2-3 sata i vratili se u Zagreb.
Svima je ostalo nejasno zašto nisu ostali?
NAVIGATOR- master
-
Na žalost, Odina sam upoznao na dolasku/odlasku...mimoišli smo se na putu, bila je noć i šteta što nisam imao vremena sa njime popričati.
Zabilješka za sljedeći put: "Ponijeti više doza višnjevca"!
Zabilješka za sljedeći put: "Ponijeti više doza višnjevca"!
hvala gos'n Navi!
dozvolite da se nadovežem s par riječi i fotkama iz svoje perspektive...
Dakle, kako sam imao mjesta u vozilici, a sad već i tradicija nalaže, ponudio sam gorili prijevoz do vudelja a on me ugodno iznenadio svojom dragom suputnicom!
krenuli smo u petak nakon posla oko 17 sati i laganom vožnjom ubrzo stigli na mjesto radnje!
iskreno bio sam malo iznenađen kad sam na parkingu kod starog separatora zatekao Dravmanov auto... put do gore, kako je dado rekao nije baš za auto
a još više sam se iznenadio kad smo gore u kampu zatekli samo Navija i Dravmana...
nitko drugi, čak ni lokalci... a štaćeš
pozdravili smo se s njima, sjeli, razmijenili par riječi, pa krenuli postaviti obitavalište!
iako sam (usprkos inim tvrdnjama) krenuo slagati krevet još za danjeg svijetla, ulovio me mrak, što zbog podužeg planiranja što ću, gdje ću i kako ću, pa zbog par promjena planova u glavi, pa ajmo smisli sve iz početka, pa nađi drva, pa ih dovuci, skrati, pa sjedni s Dravmanom i odmori, pa malo popij, pa se ulijeni tamo na klupici, pa otvori čokoladu, pa reci "u jbt mrak je, a ja nemam gdje spavati", pa hajd'mo dalje...
podnica
dormeo
plahte i nadvoj
na kraju sam ja njega skalupio, krevet na brzinu, ali je ispao bolji nego što sam očekivao!
nakon odrađenog posla mogao sam se posvetiti društvu i društvenim igrama neko vrijeme, pa onda na spavanac!
noć je protekla mirno, bez kiše, vjetrova, divljih životinja, ni gorilinog nočnog cijepanja drva... preporod!
bacim pogled iz kreveta na kuhinju, kad tamo Dravman već kuha kavu, di češ bolje...
bacam osvrt na krevetac... iznenađujuće dobro sam spavao... ništa nisam pričvršćivao, samo naslagao jedno na drugo, i ništa se nije pomaklo, čak nije bilo ni tvrdo, nikakve kvrge, ništa... jedino... falio mi je nekakav jastuk... što sam riješio za iduću noć!
malo smo uživali dok se nisu pojavili ostali
grindane kobase i to, jel!?
i evo ih... svi smo im se čudili kao da su vanzemljaci sletjeli
Dadina logistika! dečki su dofurali svačiju opremu, jelo i piće držeći kontrabalans na haubi malog strojčeka
I za njima dolazi glavni junak ove priče!
dame i gospodo, vaš i naš Dado Gavran!!
odmah su raspodijeljeni borbeni zadaci unutar postrojbe P.A.S. i munjevitom brzinom bila su organizirana drva i frižider i možda još 100 stvari kojih se ni ne sjećam više...
i dok je Navi nešto šnjofao oko motora, Vuci s drave su se primili posla oko svog dijela kampa,
to je Navi, naravno, primjetio, izvukao aparat i dao se u dokumentaciju
Vuk je jedini koga znam da si na susretima za nastambu napravi vikendicu s balkonom
cerada od Panonskog, sfrkana u šator me također impresionirala...
ako se pitate gdje je gorila bio cijelo vrijeme, eno ga, tera romantiku
bio je to jedan veliki susret ljubitelja prežderavanja u prirodi
survajvl picek!
pokolj mu duši, nije znao šta ga čeka...
Vukovo predavanje o prežde... pardon, preživljavanju...
Navijev tečaj o svakodnevnom nošenju...
Krematorij Panonsky
ja komuniciram s divljinom...
nazad na prežderavanje večera
poruka Maxini, Pjeru, Kenguru i Zubici: I JA sam pekao roštilj za večeru (a i inače) i NISMO se najeli ugljena
uslijedila je nočna šetnja do generalskog stola...
eto, to je taj stol, ako vas baš zanima
nakon povratka, naravno, noge su se odsjekle i otišli smo spavati!
buđenje drugo jutro u dorađenom krevetu (dotegnuo sam vreču za spavanje, pa mi je bilo još toplije i dodao sam jastuk; natrpao duksu u vrečicu od vreče za spavanje), kad tamo Dado Veliki, već kuha jaja za doručak! opet di češ bolje? ustao sam, skuhao i srknuo kavu... život je lijep!!
nadvila se magla nad planinom.... koga briga!? i dalje je lijepo!
ovo je Mayra! moj novi frend čovjek veći neg kaj 'zgledi!!
prodao mi je caku kako kuhano jaje oljuštiti puhanjem, dođite na idući susret, pa ču prodati i ja vama
uskoro šok i nevjerica! javili su nam se iz ISIL-a da su nam oteli kolegu
survajvl piceka i da traže otkupninu....
a mi smo odaslali srč end reskju tim, no nažalost prekasno, našli smo tijelo obezglavljenog kolege piceka nedaleko na strmim obroncima iznad kampa
otpozirali smo jednu u čast palom drugu i krenuli dalje uzbrdo nebi li našli gdje se kriju ISIL-ovci
tražili smo svuda, ali nismo ih našli...
ali smo našli potočić, pa je uslijedila okrepa...
... i pad, imajte na umu za razliku od mene dok vam kolega govori da ne stajete na mokri kamen, da ga i poslušate! ja nisam. pa sam opal i potrl sem si pi*#"
kad smo se vratili u kamp, veselje je još kratko potrajalo, prije nego su se svi krenuli pakirati...
ostale su puste nastambe...
na kraju bi još želio posebno zahvaliti Dadi na svemu što je učinio za nas, a naročito na filteru za vodu koji mi je poklonio
i mom novom frendu Mayri za pravu vunenu dekicu!
puno vam hvala dečki!!
pozdravljam sve sa:
HAUGH!
duke- mr.spika
-
Ha ha baš si duhovito ovo nadoštukao.
Ti si čarobnjak. Kao fotkaš a na svakoj si drugoj fotki
Ovo za kokoš sam skroz smetnuo s uma.
Možda netko ima i fotku riječnih rakova.
Fijuuu koliko je stvari bilo teško ih je sve zapamtiti.
Ti si čarobnjak. Kao fotkaš a na svakoj si drugoj fotki
Ovo za kokoš sam skroz smetnuo s uma.
Možda netko ima i fotku riječnih rakova.
Fijuuu koliko je stvari bilo teško ih je sve zapamtiti.
Zadnja promjena: NAVIGATOR; 25.08.15 8:25; ukupno mijenjano 1 put.
NAVIGATOR- master
-
Ja nisam zaboravio na kokoš kad sam se mentalno vezao za nju
Primjetio sam kako je Navija obuzela kajkavština, bome i mene je, kad sam doma (tj u bircu) pio kavu s frendom, nisam se mogao otarasiti naglaska a on me čudno gledao
Mislio sam i reportažu nakucati više u kajkavskom štihu, al me pustilo oko ponoći kad sam ju kucao!
Primjetio sam kako je Navija obuzela kajkavština, bome i mene je, kad sam doma (tj u bircu) pio kavu s frendom, nisam se mogao otarasiti naglaska a on me čudno gledao
Mislio sam i reportažu nakucati više u kajkavskom štihu, al me pustilo oko ponoći kad sam ju kucao!
duke- mr.spika
-
Ma ja sam čistokrvni Purger kajkavac tako da je to moje prirodno okruženje.
Neobično mi je kad čujem hercegovca ili dalmatinca koji već 20 godina žive u Zagrebu da govore kao da su jučer došli iz Hercegovine ili Dalmacije.
Meni je dovoljno da 2-3 tjedna boravim na moru i počnem ćakati!
Da zanimljiv je taj lepoglavski zagorski. Barem 20% riječi sam morao pogađati kaj znače
Neobično mi je kad čujem hercegovca ili dalmatinca koji već 20 godina žive u Zagrebu da govore kao da su jučer došli iz Hercegovine ili Dalmacije.
Meni je dovoljno da 2-3 tjedna boravim na moru i počnem ćakati!
Da zanimljiv je taj lepoglavski zagorski. Barem 20% riječi sam morao pogađati kaj znače
NAVIGATOR- master
-
To i oni pogađaju nakon par litri nohajzlina.
Fratt- MODERATOR
-
Ooo herr Flatt!!!
Kad bumo vas zatekli na nekom okupljanju?
Vi se pak samo s Ivom družite.... Sumnjivo je to...
Kad bumo vas zatekli na nekom okupljanju?
Vi se pak samo s Ivom družite.... Sumnjivo je to...
duke- mr.spika
-
Izvrsno! Užitak za pogledati/pročitati.
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Rado bih ja ali stis'o pos'o,od buškrafta ostalo još jedino neko španciranje po lokalnoj šumi za vrganjima i izrada pokojeg luka sa strijelom za malog.Lov pokušavam još nekako ubaciti,kad to stane onda više neznam kaj bum,ovakve reportaže mi dignu raspoloženje (osim onog stršljen-valjka,to se naježim odmah).
Fratt- MODERATOR
-
Samo da se pohvalim, danas me tek boli ono kaj sam se prekopitnul prek kamena
Eto tolko od mene
Eto tolko od mene
duke- mr.spika
-
Duke,thx kaj si se sjetil piceka i njegove pogibije kad već Navi nije hahaha
Druženje je bilo baš za pet i hvala Dadi na tak lijepo gostoprimstvo i čim prije se ponovilo.
Iskreno Duke malo si me splašil kad si se strmopi.dil na potoku al čvrst si ti momak a još bolji offroad driver,kao što rekoh onomad ja jedino tak znam voziti na playstationu hahaha
Druženje je bilo baš za pet i hvala Dadi na tak lijepo gostoprimstvo i čim prije se ponovilo.
Iskreno Duke malo si me splašil kad si se strmopi.dil na potoku al čvrst si ti momak a još bolji offroad driver,kao što rekoh onomad ja jedino tak znam voziti na playstationu hahaha
Panonsky- bomber
-
Broj postova : 170
Datum registracije : 16.06.2010
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Lepoglava, Vudelje 22/23. 08. 2015
» NAJAVA - "VUDELJE 2017" Lepoglava
» NAJAVA - "VUDELJE 2016" Lepoglava 02/03.07.2016
» NAJAVA - "VUDELJE 2017" Lepoglava
» NAJAVA - "VUDELJE 2016" Lepoglava 02/03.07.2016
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: DRUŽENJA, PREDAVANJA, PUSTOLOVINE...
Stranica 1 / 3.