FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

 

 CELOX proizvodi za zaustavljanje krvarenja

Go down 
Autor/icaPoruka
Mraz
master
master
Mraz

Male
Broj postova : 6794
Godine : 34
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

CELOX proizvodi za zaustavljanje krvarenja Empty
PostajNaslov: CELOX proizvodi za zaustavljanje krvarenja   CELOX proizvodi za zaustavljanje krvarenja Empty18.09.10 17:01

CELOX tehnologija zaustavljanja krvarenja proizvod je MedTrade Products Ltd. kompanije. CELOX je prah koji vrlo brzo zaustavlja krvarenje kod po život opasnih rana, kao i onih malih. Stvar funkcionira tako da se granule praha vežu na krv u rani, nabubre i stvaraju neku vrstu gustoga gela koji zaustavlja krvarenje. Glavni sastojak granula je Chitosan, prirodni polimer koji se dobiva izvlačenjem iz oklopa morskih rakova i škampa. Sav višak Chitosana koji uđe u tijelo se absorbira i pomoću enzima se rastvara na glukozamin- šećer koji je zaslužan za podmazivanje zglobova tako da je primjena ovog proizvoda potouno sigurna i na velikim otvorenim ranama.

Koristi se preko 3 godine u vojnoj i civilnoj medicini, bez zabilježenih incidenata.

Kompanija nudi nekoliko različitih proizvoda ovisno o načinu primjene (gaze ili prah) te vrsti rane (arterijalna oštečenja, razderotine, posjekotine ili ubodne rane od metka/gelera). Proizvod koji bi nama trebao biti zanimljiv je Celox First Aid namjenjen civilnoj upotrebi. Iako trenutno nije u prodaji u Europi, može ga se kupiti preko internet trgovina tipa Amazon.com.

Ovom temom želim vam skrenuti paznju na jedan novi način tretiranja krvarenja i proizvod koji bi mogao postati dio vaše prve pomoći. Naravno, ovo nije reklama dotične kompanije niti ista zarađujem od toga.

Video prikazuje primjenu CELOX praha na otvorenoj rani i nije preporučljiv forumašima osjetljivim na prizor krvi.