Nakon dosta pokusaja zadnjih godina i iskusavanja hrpe sjeciva i ostrih i tupih i velikih i malih,covijek napokon shvati ono sta mu odgovara i treba...eh tako je i meni doslo u glavu...postupkak izrade nemam nazalost nisam dokumentirao.... Noz je radjen na principu stock removal...prvo je oblik izrezan iz stare satare i izbusene rupe.... Nakon toga izvlacenje ostrice na tracnoj... Odradjena toplinska obrada... Kaljenje u ulju dvostruko... Popusten do zlatne boje u pecnici...na kraju ostrenje poliranje....
Debljina 4.5 mm Duzina ostrice 110 mm Ukupna duzina 215 mm Materijal nepoznat..ugljicni celik... Korice radjene rucno od koze..(nisam ja radio )
Svi komentari dobrodosli...
Zadnja promjena: yasko; 07.03.15 22:05; ukupno mijenjano 2 put/a.
Hombre guru
Broj postova : 2688 Godine : 63 Lokacija : Jug Hrvatske Datum registracije : 05.06.2011
Nož izgleda super i prije svega funkcionalno i futrola je lijepa. I meni je čudno vidjeti ga bes drški, al to uvjek naknadno možeš napraviti ili omotati paracord ako zatreba. Sviđa mi se jednostavnost oštrice, bez suvišnih detalja oblika i koječega ne, pravi radni nož. Dobar posao!
yasko mr.spika
Broj postova : 1465 Godine : 28 Lokacija : zagreb Datum registracije : 24.05.2011
Cilj je bio napravit radni noz.... Ovaj skeleton izgled mi je oduvijek bio super....naravno parakord se uvijek moze omotat ili isplest izmedju kroz rupe...
jimkukri lingua
Broj postova : 241 Godine : 37 Lokacija : zg Datum registracije : 05.05.2014
Haha...nije kolega...to iz gusta ja za sebe... Malo me ima malo nema i tako ti je to ...nema zene ni djece..jos sam premlad za to hehe...uzivam jos dok mogu...
goxxon guru
Broj postova : 3809 Godine : 38 Lokacija : ZG/OT Datum registracije : 17.11.2010