FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

Share
 

 POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA

Go down 
Autor/icaPoruka
Ikarus
ADMIN
ADMIN
Ikarus

Male
Broj postova : 2581
Godine : 37
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty19.05.14 10:29

Nitko nemože okrenuti glavu na ovakvo stanje koje je nastalo kod nas a i u susjednim državama, vjrujem da se večina ljudi već aktivirala na ovaj ili onaj način.

Mi danas u mijestu radimo sabirnu točku za prikupljanje hrane i drugih potrepština.

Svi koji žele pomoć a neznaju kako ili nisu vidjeli a žele se uključit, evo detalja koje prenosi Index i za sada su najpotpuniji jer svi šalju obavijesti njima:

Prikupljaju se:

BEBE I DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA: Sve što može duže stajati -konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda!
Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade. Ne kupujte grickalice, mislite o količini.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.

Javite se i udomite stradalnike poplava!

Zbog katastrofalne poplave koja je zadesila Posavinu, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, Udruga veterana 5. gardijske brigade, Udruga veterana specijalne jedinice policije "Krpelj" iz Vinkovaca i UDVDR za grad Vinkovce se stavila na raspolaganje Stožeru za obranu od poplava županije Vukovarsko- srijemske.

"Pozivamo sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i sve druge branitelje i stanovnike Vukovarsko-srijemske županije da se pripreme te se u slučaju javnog poziva za pomoć odazovu i organizirano pridruže pomoći poplavljenim područjima sukladno uputama koje će biti dane. U slučaju  potrebe pozivi s uputama će ići putem lokalnih medija, portala i facebook stranica SOHV-a i braniteljskih udruga.", poručuje Stožer za obranu Vukovara.

Pozivaju se i svi stanovnici gradova i sela Vukovarsko- srijemske županije s prostora kojima ne prijeti opasnost da u svoje domove prime stanovnike stradalih područja. Svi koji žele udomiti stradalnike poplava neka se jave Društvu Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije i Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci na tel. 032/ 332523 ili na adresu:Trg bana Josipa Šokčevića 1 u Vinkovcima.

ZAGREB

Pomažu i studenti

Studentski zbor Fakulteta političkih znanosti i Klub studenata Fakulteta političkih znanosti organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu Slavonije, Bosne i Hercegovine te Srbije, koje je pogođeno poplavama. U prostorijama Kluba studenata FPZG-a (dvorište Fakulteta) organizirat će se prikupljanje konzervirane i suhe hrane, vode, odjeće, obuće, rukavica, svijeća, baterija, deka, pelena, higijenskih potrepština, papirnatih ubrusa, sredstava za čišćenje i dezinfekciju, kao i ostalih stvari potrebnih za pomoć ugroženima u poplavama.

Prikupljanje će biti organizirano sukladno radnom vremenu Kluba (9 – 21 h) i to od ponedjeljka (19.5.2014.) do petka (23.5.2014.). "Nakon što prikupimo humanitarnu pomoć, ista će biti poslana organizacijama koje su u mogućnosti distribuirati prikupljene stvari pogođenim područjima, poput Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Zagrebu i sl. Kolegice i kolege, pokažimo svoju solidarnost s ugroženim stanovništvom poplavljenih područja i budimo dio regionalnog humanitarnog projekta!", poručuju studenti.

Pomoć se prikuplja se i u studentskom domu Stjepan Radić na Savi. Akcija traje od danas do kraja dana.

Klub studenata FIlozofskog fakulteta i Studentski zbor obaviještavaju djelatnike i studente FIlozofskog fakulteta da će se danas  19.svibnja u auli fakulteta prikupljati potrepštine za ugroženo stanovništo Slavonije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Pomozite s potrepštinama poput konzervirane i suhe hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, baterija, deka, pelena i svega ostalog što možete donirati.

Slavonska udruga studenata poziva sve koji mogu nešto donirati da dostave do sljedećih adresa

RAVNICA (Prostor Slavonske udruge studenata), Antuna Bauera 19 - U PONEDJELJAK OD 10:00 - 21:00h

Veterinarski fakultet (Heinzlova 55) u prostoru Studentskog Zbora Veterinarskog fakulteta - U PONEDJELJAK OD 10:00h - 16:00h

Studenti poručuju da im se možete javiti i na broj telefona 091/739 95 35.

Pomoć za stradale u poplavama također će biti organizirana od strane Studentskog zbora Medicinskog fakulteta u Zagrebu u prostorima studentske garderobe na Šalati 4 te studentskoj garderobi u sklopu KBC Zagreb (Rebro) od ponedjeljka do srijede od 8 do 15 sati.

Pomažu i građani

Zagrebačka humanitarna udruga Mali zmaj organizira prikupljanje pomoći za žrtve poplava u Slavoniji. Prikupljamo flaširanu vodu, dezinfekcijska sredstva, konzerviranu hranu, lijekove protiv bolova, higijenske potrepštine i mlijeko u prahu za bebe. Navedeno možete donijeti u prostorije udruge na adresi Nova cesta 71, u ponedjeljak i utorak, od 11:00 do 20:00.

Botinec, Novi Zagreb

"Pozivamo sve građane dobre volje da u DVD Botinec ( 19. i 20.svibnja 2014 od 14.00-18.00 sati) donesu hranu, odjeću, obuću, deke, plahte, i sve za što misle da bi moglo pomoći ljudima, koji su trenutno bez ičega smješteni po dvoranama i školama, daleko od svojih domova. Molimo Vas da ono što ste namijenili za pomoć što prije dostavite kako bi se napravila pošiljka i isporučila što prije izbjeglim stradalnicima u pripremljenim sabirnim centrima.

Ako je potrebno doći do vas i preuzeti stvari, namirnice i potrepštine, nazovite na 091 5863 - 540 broj telefona", poziva udruga Izvor ljubavi.

Kampus Borongaj

Danas će se na Kampusu Borongaj kod menze skupljati pomoć za područja pogođena poplavama. Štand će biti tamo od cca. 10 sati. Po to poslije dolazi kombi koji vozi pomoć u okolicu Županje. Ujedno donesite sutra robu, deke i higijenske potrepštine jer tog im najviše treba.

Špansko

Organizirano je prikupljanje pomoći za poplavljene u Župi Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom. Pomoć će se od ponedjeljka prihvaćati u prostorijama ispod crkve svaki dan prije podne od 10 do 12 sati i poslije podne od 17 do 18:30 sati. Sva pomoć prikupljena tijekom tjedna, u subotu će se direktno prevesti do najpotrebitijih obitelji. Prikupljat će se konzervirana hrana, tjestenina, riža, sol, šećer, ulje, voda, sokovi i namirnice koje se neće kvariti zbog isključene struje i uništenih hladnjaka; osnovne higijenske potrepštine, ručnici, deke i plahte; dječja odjeća, cipele svih veličina prikladne za kretanje po blatu i vodi i sve što ste u mogućnosti darovati obiteljima koje su ostale bez svega.

Samobor

Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor organizira prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu poplavljene Slavonije. Pozivaju sve Samoborce koji su u mogućnosti da se odazovu akciji i donesu konzerviranu hranu, vodu, odjeću, obuću, deke, higijenske potrepštine… u prostorije DVD-a Samobor, Stražnička 5. Pomoć se prikuplja od 9:00 do 22:00 sata, a u slučaju potrebe akcija će biti produljena. Pomoć se prikuplja i u Galgovu, u prostorijama DVD – a Galgovo, M.Bogovića 3, od 10:00 do 23:00 sati. Prikupljena pomoć bit će predana Crvenom križu te isporučena najpotrebitijima.

Split

Pomoć za stanovnike poplavljenih područja prikuplja se danas i sutra (pon, uto) u prostorijama Udruge veterana i prijatelja 141. br. HV, u Splitu, Jeretova 1, u vremenu od 10-12, te od 17-19 sati. U istom vremenu, otvorena su i vrata Mjesnog odbora Kaštel Štafilić.

U dogovoru s Udrugom veterana 4. gardijske brigade, od ponedjeljka 19.05., do srijede u prostorijama KN Torcida organizira se prikupljanje hrane za pomoć žrtvama poplave u Slavoniji. Klub navijača će biti otvoren od 10:00 do 21:00 sati. Pozivamo sve da donesu konzerviranu hranu, ulje, brašno, šećer!

Gradsko Društvo Crvenog križa Split sakuplja pomoć u nekvarljivoj hrani, higijenskim proizvodima, obući, odjeći, prekrivačima i VODI. Pomoć se može donijeti na adresu Ruđera Boškovića 28. Split. 2 kat, Prostorije Gradskog Društva Crvenog križa Split, danas od 7 sati do 21 sata.

Pašman

Općina Pašman će od danas (ponedjeljak 19.05.) pa do daljnjega ustupiti Vijećnicu gdje će svatko tko ima bilo što a smatra da bi moglo pomoći ljudima koji su pogođeni poplavama moći donijeti, a Općina će to proslijediti Crvenom križu. Općina će pakete zaprimati svaki dan od 7 do 19 sati. Tko nije u mogućnosti dostaviti pakete sam u prostorije Općine Pašman neka nazove na 260 – 260, te će komunalni redar doći po paket.

Bjelovar

U Bjelovaru se donacije u obliku hrane, higijenskih potrepština i ostalo, prikupljaju na adresi Radija Terezije Bjelovar, Cvjetna 41.

Karlovac

Pomoć će se prikupljati od ponedjeljka do petka u vremenu od 10.00 – 12.00; i 17.00-20.00 na slijedećim lokacijama:

Karlovac: prostorije UOPBDR Domobranska 25,kontakt osobe : Nikola Alić 091/7294376 i Marijan Štefanić 098/9020729

Duga Resa: prostorije URV 2.gbr GROMOVI Park dr. F.Tuđmana 2, kontakt osoba: Milan Valentić – 098 66 75 69

Ogulin: prostorije HČZ grada Ogulina A.Stepinca 1, kontakt osobe: Renato Glavaš 092/1663967,Igor Majetić 098/711305

Ozalj: kontakt osoba Josip Lukežić 092/2987763

Organizacija volontera Karlovačke županije: Milan Valentić – 098 66 75 69 i Marijan Štefanić 098/9020729

Pomaže i Brodarica

Od danas do kraja tjedna u prostorijama Župnog ureda u Brodarici možete donijeti odjeću, obuće, higijenske potrepštine, konzerviranu hranu i sve ostalo što može pomoći ugroženom stanovništvu od poplava u Slavoniji i BIH. Akciju od danas organizira brodarička župa, tamošnji mjesni odbor i gradski odbor HSP dr.Ante Starčević. Pomoć se prikuplja u župnom uredu, na adresi Krapanjskih spužvara 41 na Brodarici. a možete se javiti i predsjedniku MO Brodarica Antoniju Goviću na mobitel broj 095/870-1136, javlja portal ŠibenikIN.

Organizirano prikupljanje pomoći u Požegi:

Požeška udruga mladih aktivista PUMA prikuplja donacije u svom prostoru: Ulica Antuna Kanižlića 1 (pored banke PBZ), Požega.

Caritas Požeške biskupije: novčane uplate na žiro-račun IBAN HR4223860021130011296
te donacije u sjedište Caritasa: Vukovarska 7, Požega.

Čepin pomaže stradalnicima od poplava!

U prostorijama KUD Ivan Kapistran Adamović (kod knjižnice, preko puta pošte u Čepinu) organizirano je prikupljanje potrebnih stvari za stradalnike u poplavama danas od 18 - 20,00 sati.  Potrebno je sve što možete odvojiti, donirati, kupiti bar nekoliko sitnica u trgovini i donjeti kako bi se napravila pošiljka i isporučila što prije izbjeglim stradalnicima u pripremljenim sabirnim centrima.

Ako je potrebne doći do vas i preuzeti stvari, namirnice i potrepštine, nazovite na 099 806 7788 broj telefona.

Osijek pomaže

Od ponedjeljka 19.05.2014. godine u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta (Cara Hadrijana bb, preko puta HEP-Plina pored bivše vojarne) od 9:00h skupljat će se sve potrebno za pomoć poplavljenim područijima.

Aktivisti živog zida iz Osijeka također organiziraju pomoć za stradale u poplavama. Svi koji su voljni pomoći, mogu se obratit na mob: 095 1995 123

Varaždin pomaže

U ponedjeljak u hotelu Turist u Varaždinu od 8-19 skupljaju se prilozi za sve tri države. Pomoć je potrebna doslovno u svemu: hrana (konzerve,dječja hrana,..), odjeća, obuća, potrepštine za osobnu higijenu (sapuni, šamponi, ulošci), ručnici, čarape, deke... "Bilo što da možete odvojiti je dobro došlo. Ako donosite dječje kašice u staklenkama, dobro ih omotajte. Molimo ako je moguće dostavljati robu u kutijama radi daljnjeg transporta", poručuju organizatori.

Ploče

Hrvatski Crveni križ Ploče poziva sve koji su u mogućnosti da 19.05.2014. (PONEDJELJAK) u razdoblju od 7 do 14 sati donesu ukoliko su u mogućnosti hranu (trajne namirnice), vodu, lijekove, higijenske potrepštine, odjeću u prostorije Crvenog križa u Pločama, Vladimira Nazora 20!

Slavonski Brod

Prikupljanje pomoći organizira se u ulici P. Krešimira IV  2 (zadnji neboder od korza, suteren)  - Volonterski centar Slavonski Brod,  cijeli tjedan od 10 do 14 h.

Orebić

Udruge građana Orebića organiziraju prikupljanje pomoći stanovništvu ugroženom poplavama.

"Molimo mještane  Orebića i okolnih mjesta da prema vlastitim mogućnostima doniraju, te donesu u prostorije DVD Orebić 19. ili 20. svibnja od 16 do 21 sat slijedeće:

BEBE I DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA: Sve što može duže stajati -konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda!

Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.

SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE: Četke, krpe, deterdženti, sredstva za dezinfekciju, maske za prašinu, rukavice.

JOŠ: odjeća, rublje, posteljina, deke...

Molimo povedite računa o potrebi da se roba transportira kamionom, te distribuira u lošim uvjetima. Ukoliko je poklonjeno u staklenoj ambalaži dobro ga upakirajte. Poželjno je da, ukoliko možete, donirano već donesete spakirano u kutiju, ali naravno, nije uvjet.

Prikupljeno ćemo u pomoć HGSS-a i Hrvatskog crvenog križa dostaviti onima kojima je najpotrebnija.

Ukoliko želite donirati, a ne možete sami dovesti danas  ili u utorak od 16 do 21 do DVD-a Orebić, nazovite koordinatoricu akcije Maju Škorić na 0992640255, te se dogovorite kada netko može na vašoj adresi prikupiti donirano".

Rijeka

Pomoć prikuplja i Klub mladih Rijeka, na adresi Erazma Bačića 9a.  Rijeka prikuplja pomoć stradalima od poplave od ponedjeljka do  petka od 08:00 do 00:00, a u subotu od 10:00 do 00:00

"Pozivamo ljude da donesu toplu odjeću i obuću, deke i sve ostalo sto misle da je potrebno. Stradalima su potrebne stvari za osobnu higijenu, maloj djeci kašasta hrana, donirati hranu koja moze duže stajati.", poručuju.

Materijalne potrepštine za sve ugrožene stanovnike skupljaju se i na Učiteljskom fakultetu u Rijeci, u suradnji s Leo i Lions klubovima iz Rijeke. Sve što možete izdvojiti i da Vam ne treba donesite sutra i prekosutra na Učiteljski fakultet (Sveučilišna avenija 6, kampus).

Daruvar

Tko želi pomoći može hranu i ostale potrepštine odnijeti u prostor Radija Daruvar te u prostorije Crvenog križa u Daruvaru od 12:30h.

Donji Miholjac

Društvo Naša djeca iz Donjeg Miholjca uključuje se u prikupljanju donacija stradalim u katastrofalnim poplavama.  U naredna tri dana, od ponedjeljka 19.05. pa do 21.05.2014 otvorit će svoje prostorije i organizirati dežurstva za prihvat donacija, svaki dan od 17.00-19.00 h.

"Skupljamo znači sve od odjeće, posteljine ,deka, lijekovi protiv bolova, zavoji, hrana za bebe. Uglavnom ljudima je potrebno sve čak i slatkiši za tu dječicu, igračke. Ako donirate hranu mora biti poput suhomesnate ,konzerve...samo da nije svježe. Nadam se da ćete se odazvati u velikom broju i pokazati veliko srce i humanost jer nikad ne znamo kad će i nama takva pomoć biti potrebna.", poručuju iz Društva.

Udruga žena Hrvatsko srce Donji Miholjac organizira prikupljanje pomoći u svojim prostorijama na Trgu Ante Starčevića (znad kino-sale). Pomoć će se prikupljati : ponedjeljak 19.05.2014. od 18:00h-21:00h i u utorak 20.05.2014. od 18:00h-20:00h.

Đurđevac

Udruga ‘SKUP’ Đurđevac organizira prikupljanje pomoći stradalima koja se može predati u Domu Mladena Markača u Đurđevcu na adresi Grkinska 4. Akcija sakupljanja nekvarljivih namirnica i ostalih potrepština počinje u ponedjeljak 19.05.2014. od 09:00 sati. Ako možete izdvojite koju kunu i kupiti nešto nekvarljive hrane za nastradale obitelji. Mole se svi koji su u mogućnosti da se odazovu ovoj akciji!  Akciji sakupljanja pomoći, pridružuje se i Udruga hrvatskih branitelja 1990 1996 RH.
INFO: 099 404 51 02
095 214 00 01

Našice

Pomoć se prikuplja u prostorijama DV-a i JVP-a Našice u Našicama. Našički vatrogasci i facebook stranica Našice organizirali su prikupljanje u suradnji s Crvenim križem Vinkovci.

Koprivnica

Donacije u hrani i ostalim potrepštinama mogu se donijeti u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ul. Braće Radića 7. Čeka se donacija Podravke i Danice pa će se sve to zajedno uputiti ovih dana na odredište. Donacije će biti će namijenjene ili Vukovaru, ili Županji ili Slavosnkom Brodu; još nije odlučeno, ali uglavnom najpogođenijim hrvatskim područjima.

Zaprešić

Zaprešić organizira prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljene. Pomoć se može dostaviti u Župu  Kraljice Apostola i na adresu Antuna Mihanovića br 24. Kordinator Sonja Radman Livaja.
Prikuplja se: odjeća, obuća, posteljina, prekrivači, pelene za odrasle i djecu, higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju, lopate,metle, hrana isključivo konzerve, šećer, ulje, mlijeko trajno, suhi keksi, voda, hrana za kućne ljubimce, vreće za spavanje, igračke. Broj kontakta 099 33 13 463.

Karlovac

Taekwondo klub Karlovac organizira natjecanje 24.5., te se u sklopu toga organizira skupljanje potrepština. Adresa je: Kralja Tomislava 9, Atomsko sklonište.

Stvari koje bi sakupili, na dan natjecanja bi bile isporučene ljudima kojima su najpotrebnije. Paketi se mogu donijeti svakom danom od 17 do 21.30 sati.

Osijek

U Osijeku udruga za pomorske aktivnosti u suradnji s volonterima azila Osijek organiziraju spašavanje životinja koje su ostale u poplavljenim područjima. Kreće se u ponedjeljak ujutro u Gunju i ostala poplavljena sela. Volonteri će pokušati pomoći životinjama koje su ostale vezane na lancima i zatočene u štalama iza vodene bujice.

Životinjama je hitno potreban prijevoz, potrebni su ne samo auti nego i kamion i/ili veći kombi. Kako ističu na Facebooku, "treba im muških da pomognu s opremom i većim životinjama". Svatko tko je voljan pomoći neka se javi na broj 091/785-4585.

Azil Osijek na svom Facebooku ističe da, tko se želi priključiti akciji spašavanja životinja iz poplavljenih područja ujutro treba biti spreman.

Živi zid pomaže

Živi zid poziva građane da se priključe članovima naše udruge koji pomažu poplavljenim područjima.  Molimo vas da pomognete donacijama u hrani i higijenskim potrepštinama za stradalo stanovništvo, dobrovoljce, aktiviste i vojsku.

"Molim Vas da se odazovete vapaju naših sugrađana. Nemojte da sve ostane na lajkovima i komentarima. Ako niste u mogućnosti pomoći, javite onima koji jesu. Dijelite, zovite. Ljudi stradavaju, pomozimo!"

Za Pulu se javite kolegici Nensi Krupić: 098/252-877
https://www.facebook.com/nensi.krupic?fref=ts

Za Zagreb Mario Gracin: 091/590-1244
https://www.facebook.com/mario.gracin.75?fref=ts

Karlovac Ivan Vilibor Sinčić: 091/971-4598
https://www.facebook.com/vilibor.trenk?fref=ts

Međimurje Vladimira Palfi: 095/524-5688
https://www.facebook.com/vladimira.palfi?fref=ts

Popovača: 091/3369-218
https://www.facebook.com/wladi.matijas?fref=ts

Osijek Michaela Varga: 095/1995-123
https://www.facebook.com/michaela.varga.94?fref=ts

Split

Budući da u Splitu nije zasad službeno organizirano prikupljanje pomoći, zasad se još uvijek obavlja interno povezivanjem preko facebooka. Oni koji su voljni pomoći javljaju se u inbox na dva profila (Dijana U Zemlji Čudesa i Nada Nigojevic). "Jutros sam kontaktirala Crveni kriz u Splitu kako bi dogovorili da preuzmu prikupljeno medutim nitko se nije javljao (nedjeljom valjda ljudima pomoc nije potrebna, tim danom se brckaju u poplavljenim podrucjima). Sutra ujutro cu kontaktirati opet, nadam se sa malo vise uspjeha a dotad neka se kontaktiraju gore navedeni profili na facebooku. Unaprijed hvala svima", kaže Nada Nigojević.

Pripadnici Udruge veterana 4. gardijske brigade odlučili su pomoći Slavoncima čiji su domovi nestali u poplavama koje su ovih dana poprimile kataklizmičke razmjere. Od ponedjeljka, dakle 19. svibnja, do srijede u prostorijama udruge u Ulici Ruđera Boškovića 25. u Splitu organizira se prikupljanje hrane; konzerviranu hranu, ulje, brašno, šećer.

Punat

Od danas će se prikupljati pomoć u Puntu, otok Krk, u prostoru Narodnog doma Punat. Organizirat će se i popodnevna dežurstva u Domu, a o svemu će mještani biti obaviješteni putem FB stranice službenika za informiranje i službene web stranice Općine Punat www.punat.hr.

Vinkovci

Izviđači u Vinkovcima skupljaju sve od hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrpština i svega ostalog danas od 10 do 20 sati. Prikupljanje se provodi u prostorijama Odreda izviđača Vinkovci, Vladimira Nazora 2, (kod  glavne pošte).

Vidovec

"Općina Vidovec u Varaždinskoj županiji danas  organizira prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja u Slavoniji...svi dobri ljudi mogu dostaviti prehrambene namirnice, odjeću, vodu i ostalo u Općinu Vidovec od 8,00 do 17,00 sati nakon čega ce se prikupljena pomoć proslijediti Hrvatskom crvenom krizu...pokažimo solidarnost sa našim Slavoncima...", priopćili su iz ureda načelnika Brune Hranića.

Slatina

Udruga HVIDR-a Slatina organizira akciju prikupljanja materijalne pomoći za stanovnike u slavonskim i srijemskim područjima pogođenima poplavama.
Prikupljanje pomoći započinje u ponedjeljak 19. svibnja, u 8:00 sati, u zgradi KRIK-a i HVIDRE, u krugu bivše vojarne (Trg Ruđera Boškovića, preko puta Industrijsko obrtničke škole).
Molimo sve članove naše udruge, hrvatske branitelje i sve građane grada Slatine i prigradskih naselja da još jednom pokažu svoju solidarnost i pomognu onima kojima je pomoć sada najpotrebnija.
Prikupljamo:
1. Vodu i hranu (vodu u bocama, konzerviranu hranu, hranu za djecu, kavu, šećer, brašno, ulje, tjesteninu)
2. Sredstva za higijenu (toaletni papir, sapun, šampon, pasta za zube, pelene,..)
3. Sredstva za čišćenje (četke, krpe, deterdženti, sredstva za dezinfekciju, maske za prašinu, rukavice,..)
4. Odjeća, prekrivači.
Prikupljanje pomoći trajat će svakodnevno do završetka akcije od 8:00 do 19:00 sati.
Udruga HVIDR-a Slatina

Organizirano prikupljanje pomoći u župi Sv.Jurja u Primoštenu

Čakovec

Sakupljanje pomoći za poplavljene u Čakovcu će se održati 20.05.2014 ( utorak ) u vremenu od 18-20 h , mjesto Dom sindikata u samom centru grada

Đakovo

U Đakovcu pomoć se skuplja na sljedećim lokacijama: Odred izviđača Klasje, Vladimira Nazora 1 te Astronomsko društvo Orion, Vijenac k.Alojzija Stepinca 10 (zgrada Komiteta).

Zadar

Studentske udruge sveučilišta u Zadru organiziraju humanitarnu akciju sakupljanja odjeće, obuće i najvažnije higijenskih potrebština, konzervirane hrane i svega za djecu i bebe. Akcija počinje u ponedjeljak i trajat će najkraće do kraja sljedećeg tijedna. Na tri mjesta, Stari i Novi kampus i Narodni trg, biti će postavljeni štandovi na kojima će volonteri prikuljati vaše donacije. Svaka pomoć je dobrodošla!

Vladislavci

Općina Vladislavci se organizirala prikupljanjem pomoći u odjeći, obući, hrani, vodi, lijekovima, higijenska sredstva, pribor za ćišćenje...Prihvatni centri su objekti vatrogasnih domova u Vladislavcima i Hrastinu te društveni dom u Dopsinu koji su otvoreni cijeli tjedan od 08:00 do 22:00 h. Isto tako Općina Vladislavci osigurava smještaj stradalih u obiteljskim kućanstvima. Za sve informacije potrebno se javiti u društvene domove ili u općinski stožer zaštite i spašavanja zamjeniku načelnika općine gospodinu Ivanu Farkašu na telefon 091/5724909.

Velika Gorica

U župi Blaženog Alojzija Stepinca, prostorijama Crvenog križa, te Izviđača TUR-a prikuplja se pomoć za mještane slavonskih sela koji su zbog poplava ugroženi.

Danas od 16 do 20 sati u kripti crkve Blaženog Alojzija Stepinca prikuplja se pomoć za unesrećene stanovnike u Slavoniji.

Dobrodošle su trajne namirnice, flaširana voda, konzervirana hrana, svijeće, čizme, pribor i sredstva za higijenu, baterije, ulje, deke, vreće za spavanje, pelene, pribor za čišćenje, metle, maske za prašinu, krpe, gumene rukavice, i druge stvare koje bi mogle koristiti ljudima na tom području.

Pomoć Udruge djece branitelja

"Dragi prijatelji..
kada je najteže i kada treba pomoći drugima, uvijek smo pokazivali koliko veliko srce imamo. Ovog puta vas molimo za pomoć ljudima stradalima u poplavljenim područjima. Mnogi su već smješteni po kućama, dvoranama. Potrebne su im potrepštine: hrana i voda (flaširana voda, sok, konzervirana hrana, mlijeko, žitarice, grickalice, šečer, brašno, kava, sol, čajevi, ulje), lijekovi i higijenska sredstva (paste za sube, gelovi za tuširanje i za kosu, toaletni papir, pelene, sapun za ruke, higijena za žene), odjeća, krpe, deke. Pozivamo vas da sve potrebno dostavite u prostorije udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru (trg hrvatskih branitelja 1, kod bečarskog križa ; na katu zgrade) u ponedjeljak 19.05. u vremenu od 18 do 19 sati. Za sve dodatne informacije možete se obratiti tajnici udruge Sandri Milić (kontakt: 098 1616 464). Molimo vas podijelite ovu obavijest na svojim profilima! Neka sve žrtve poplava budu u vašim molitvama", kažu iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Virovitičani skupljaju pomoć za regiju

Virovitičani su počeli prikupljati pomoć za BiH, Srbiju i Hrvatsku. Možete donijeti stvari kod Daniele Weiss Bešić (Stanka Vraza 41, preko puta poliklinike Baturina) a ona će se pobrinuti da dođu do većih humanitarnih organizacija. Skupljaju konzerve, tjesteninu, dvopek, pelene, sredstva za dezinfekciju, sredstva za osobnu higijenu, deke, odjeća, obuća, vreće za spavanje, čarape, donje rublje, potkošulje, hrana za bebe, flaširana voda, higijenski ulošci, ručnici, toalet papir, pelene za odrasle, vlažne maramice.

Od lijekova trebaju paracetamol i lijekovi protiv crijevnih bolesti.

Pomoć se može donijeti i u organizaciju ADRA, Ulicu Ivana Kapistrana 13, danas 19. svibnja i sutra  od 18 do 20 sati. U isto vrijeme prikupljanje pomoći organizira se i u Špišić Bukovici (Ulica Petra Preradovića bb).

Prikupljanje humanitarne pomoći poplavama ugroženim područjima Hrvatske Posavine

Grad Kutina je u suradnji sa Caritasom i Crvenim križom Grada Kutine pokrenuo akciju prikupljanja humanitarne pomoći stanovništvu koje je hitno moralo biti evakuirano iz svojih  domova zbog proboja nasipa na rijeci Savi i izlijevanja Une. Pomoć je hitna i trenutno najpotrebnija  u odjeći (posebice dječjoj), dekama, hrani, vodi i napitcima.

"Pozivamo i molimo sve građane svih naselja grada Kutine i građane Kutine da se odazovu akciji prikupljanja pomoći, te pokažu solidarnost u ovim teškim trenucima za Hrvatsku Posavinu i Pounje.

Prikupljanje pomoći će se odvijati radnim danima u Crvenom križu i Caritasu, te u vatrogasnim domovima pripadajućih naselja na području grada Kutine.

Pokažimo razumijevanje i solidarnost u ovim teškim vremenima sa stanovništvom ugroženih područja i odazovimo se akciji!", kažu iz ureda načelnika Stožera zaštite i spašavanja Grada Kutine Damira Petravića.

Kako pomoći putem Crvenog križa?

Zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, Hrvatski Crveni križ je pokrenuo apel za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu.

Za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj donacije se mogu uputiti:

- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*

- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Za BiH i Srbiju

Za stanovnike Bosne i Hercegovine te Srbije prikuplja se isključivo novčana pomoć, a donacije se mogu uputiti:

- za pomoć stanovnicima u Bosni i Hercegovini na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 05 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- za pomoć stanovnicima u Srbiji na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 07 (primjer internet uplate i opće uplatnice)*

- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

Hrvatski Crveni križ će prikupljena sredstva rasporediti potrebitima u Hrvatskoj ili dostaviti nacionalnim društvima Crvenog križa Bosne i Hercegovine i Srbije. Crveni križ zahvaljuje na svim donacijama. Sve on-line uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

*Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

Hrvatski Caritas poziva građane da pomognu poplavljenim Slavoncima

Hrvatski Caritas pozvao je danas sve građane i tvrtke da svojim novčanim prilozima priskoče u pomoć Slavoncima čije su kuće i njive poplavljene.

Iz Caritasa navode da je novčanu pomoć moguće uplatiti na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175 ili on-line uplatama na www.caritas.hr.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina naveo je da će iz interventnih sredstava Hrvatski Caritas uputiti 20.000 kuna za osiguravanje hrane i pitke vode ugroženim obiteljima.

"Brojne obitelji ostale su bez krova nad glavom. Preko noći uništeni su im domovi. Sada su suočeni s neizvjesnošću i zabrinuti za sutra. Želimo im pomoći da prebrode teške trenutke u kojima sa zebnjom spašavaju svoje poplavljene domove, želimo im poručiti da nisu sami i da računaju na pomoć i u sanaciji i obnovi domova nakon povlačenja vode. Stoga pozivamo i sve građane da se prema svojim mogućnostima uključe u prikupljanje novčane pomoći za naše postradale sugrađane", rekao je Svalina.

U većini gradova i sela kanali su pod vodom, usjevi potopljeni, radni strojevi stoje u vodi, a kuće i pokućstvo uništeni. Na terenu su i dalje ekipe za hitne intervencije civilne zaštite, pripadnici Hrvatske vojske te stanovnici koji nastoje spriječiti daljnju štetu i zaštititi svoje kuće i imanja.

Kako doznajemo, pojedine crkve organiziraju skupljanje hrane, vode i deka, odjeće i ostalih potrepština za ugrožene ljude.
[Vrh] Go down
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 64
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty19.05.14 15:03

Baš sam se mislio kupiti još jedan folder na ebay.
Jutros sam otišao u trgovinu i protuvrijednost foldera zamijenio za rižu, sapun, konzerve...
[Vrh] Go down
LUKSA
guru
guru
LUKSA

Male
Broj postova : 2398
Godine : 47
Lokacija : Petrinja
Datum registracije : 21.02.2009

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty19.05.14 21:50

Svaka čast na trudu! POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA 747986
[Vrh] Go down
http://luketic.robert@gmail.com
Okibex
spikač
spikač
Okibex

Male
Broj postova : 706
Godine : 25
Lokacija : Kutina
Datum registracije : 27.11.2012

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty20.05.14 0:18

Ako ima tko blizu poplavljenih mjesta koju putnu torbu ili ruksak viška, neka i to odnese. Ljudi koje evakuiraju sve stvari moraju nositi u vrećicama koje se potrgaju u roku 2 minute.  !!!! 
[Vrh] Go down
neven
lingua
lingua
neven

Male
Broj postova : 396
Godine : 51
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 21.09.2009

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty20.05.14 10:45

Poštovani forumaši !
Apeliram poglavito na ekipu koja stanuje u Zagrebu da se dogovorimo i prikupimo sanitetske potrepštine,
(Infuzije, beba sisteme za korištenje iste, tablete za dezinfekciju i ostalo) te ih pošaljemo za bosnu. u prilogu stavljam link sa popisom.

http://www.24sata.hr/galerija/news/katastrofa-u-bih-poplave-su-pogodile-vise-od-milijun-ljudi-367422/907695

Neven
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
Ikarus

Male
Broj postova : 2581
Godine : 37
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty21.05.14 0:52

Nadam se da svi forumaši čitaju ovu temu, evo još jedan jako dobar prijedlog od Gosp Nevena kojega se ja nisam sjetio

Možda bi bilo dobro da također uputiš poziv svim forumašima koji imaju višak svoje opreme da je također doniraju.(lampe, vreče za spavanje, sanitetski materjal i slično)
Pozdrav


Dakle ako bilo tko od vas ima nešto od "naše" opreme a da ju ne koristi bilo bi jako lijepo od vas kada bi ju donirali....

Hvala svima koji ste uključeni u akcije i hvala svima koji su mi slali poruke sa prijedlozima i ponudama!
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
Ikarus

Male
Broj postova : 2581
Godine : 37
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty21.05.14 0:55

Danas se i jedan forumski Knifemaker javio sa prijedlogom o humanitarnoj tomboli, uskoro će te sanzati o čemu se radi.

Nadam se da će se uključiti ko god može!

 POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA 393492 
[Vrh] Go down
Fratt
MODERATOR
MODERATOR
Fratt

Male
Broj postova : 4711
Godine : 40
Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ...
Datum registracije : 30.09.2010

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty21.05.14 12:21

Moja firma vrši manipulaciju i prijevoz na svakodnevnoj bazi sa robama koje odlaze prema poplavama pogođenim područjima,ako će se skupljati roba sa strane Foruma mogu ponuditi centralno zaprimanje i odvoz prema Slavoniji.
Svatko tko želi naravno da može osobno odnijeti paket na sabirna mjesta u svojem gradu,ovdje sam ponudio tu opciju ako želite da pošaljemo robu ispred imena Foruma što je manje bitno ali kad već jesmo Forum Preživljavanja da damo svoj obol preživljavanju kao svojevrsna forumsko/tematska zajednica,ne mora pisati na robi od koga je jer je zadnje ovdje bitna samopromocija Foruma.

Ako se slažete i oni koji se slažu nek se izjasne a onda mogu staviti neke generalije i detalje koje bi bilo potrebno ispoštovati kod slanja.


Popijem maksimalno 5 piva godišnje.

titanijum je napisao/la:

Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
[Vrh] Go down
neven
lingua
lingua
neven

Male
Broj postova : 396
Godine : 51
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 21.09.2009

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty21.05.14 12:42

S moje strane OK imam nešto fiziološke i pribor koji ide uz to, kupim dodatno dječju hranu i pelene.
Fratt
stavljam svoj broj   091 583 4614 ako ti je potreban ili nekom drugom.
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
Ikarus

Male
Broj postova : 2581
Godine : 37
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty22.05.14 17:58

Kod nas je prikupljeno 6 kombija robe i potrepština koji su jučer otišli u Slavoniju!
Hvala svi koji su sudjelovali u toj akciji!

P.s dosta ljudi iz mog mjesta prati forum pa je ovo večinom za njih...

[Vrh] Go down
Mraz
master
master
Mraz

Male
Broj postova : 6778
Godine : 33
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty23.05.14 0:00

Rijetke su osobe koje nisu dale barem nešto, jedino je žalosno što i u takvim trenutcima ima ljudi kojima ništa nije sveto pa poneki djelatnici crvenog križa kućama dolaze sa punim vrećama.

Mi smo pakete poslali mojima u Đakovu koji će ih osobno odnjeti i dati ljudima... više ne vjerujem niti jednoj organizaciji.


POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA 6xxcgm
[Vrh] Go down
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 64
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty23.05.14 0:49

Mraz je napisao/la:
Rijetke su osobe koje nisu dale barem nešto, jedino je žalosno što i u takvim trenutcima ima ljudi kojima ništa nije sveto pa poneki djelatnici crvenog križa kućama dolaze sa punim vrećama.

Mi smo pakete poslali mojima u Đakovu koji će ih osobno odnjeti i dati ljudima... više ne vjerujem niti jednoj organizaciji.

Da vidim takvog nekog objesio bih ga na stup javne rasvjete, a ni s ostatkom ljudi u gradu nije drukčije tako da sam mirne duše uzeo kolica, kupio hrane i potrepština te predao u Crveni križ. Jedino što ne znam kako će biti tamo gdje dođe ali kod nas sve što je donijeto je i poslano.
[Vrh] Go down
tonka
mr.spika
mr.spika
tonka

Female
Broj postova : 1576
Godine : 44
Lokacija : Pula
Datum registracije : 08.06.2009

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty23.05.14 14:53

naš Boris, vlasnik foruma je gore s Draženom otišao, već danas treći dan, odveli su donacije, i oni dvojica uz pratnju vojske i policije uče ljude filtrirati vodu, dostavljaju izosan i gumene čizme, koje su ispale najpotrebnije, doslovno su mu ih razgrabili volenteri vatrogasci i stanovnici..jučer u selu Račinovac je bio kao iz postakapolitičnog filma....škola je dobila pohvalu od ministarstva zdravstva, riječ karantena je sad najčešća u ustima volontera...educiraju ljude o mjerama zaštite, o suzbijanju zaraze...cijelo podrućje je pod strogim policijskim nadzorom zbog karantene...vojska izvači uginule životinje..njioh dva su odveli pun kombi al kažu da je IZOSAN G najpotreniji.....svako malo mi se javi s izvještajem...bravo instruktori prve hrvatske škole preživljavanja u prirodi....
[Vrh] Go down
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 64
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty23.05.14 18:45

tonka je napisao/la:
njioh dva su odveli pun kombi al kažu da je IZOSAN G najpotreniji.....svako malo mi se javi s izvještajem...bravo instruktori prve hrvatske škole preživljavanja u prirodi....

Je li to znači da slijedeći put umjesto sredstava za higijenu i hrane kupim Izosan?
Imam nešto prijatelja gore koji kažu da se ne oskudijeva u hrani pa ako već nečeg fali potpuno mi je svejedno.
[Vrh] Go down
Fratt
MODERATOR
MODERATOR
Fratt

Male
Broj postova : 4711
Godine : 40
Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ...
Datum registracije : 30.09.2010

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty23.05.14 19:01

Jučer je rečeno od strane predstavnika CK-a da su sada najpotrebnije gumene rukavice,čizme,lopate,alati,tačke/kariole i sredstva za dezinfekciju.


Popijem maksimalno 5 piva godišnje.

titanijum je napisao/la:

Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
[Vrh] Go down
tonka
mr.spika
mr.spika
tonka

Female
Broj postova : 1576
Godine : 44
Lokacija : Pula
Datum registracije : 08.06.2009

POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty23.05.14 19:09

da. boris tako kaže a on je na terenu, gumene čizme i izosan
[Vrh] Go down
Sponsored content
POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty
PostajNaslov: Re: POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA   POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA Empty

[Vrh] Go down
 
POMOĆ STADALIMA OD POPLAVA
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: NEWS :: VAŽNE NOVOSTI-
Forum(o)Bir: