FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

Share | 
 

 Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
Lawman
bomber
bomber


Broj postova : 178
Datum registracije : 05.04.2014

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   11.04.14 10:38

Ikarus je napisao/la:
@Lawman neznam kako to misliš da daju 20$ više za ambalažu? ......

A epitet Gosp. ispred imena, je dotični proizvođać vjerojatno zaslužio time šta fizički napada ljude na Blade-u...

Nažalost, iako i sam posjedjem "Malu Sebu"...

Da krenem od kraja...

-jel' ti žao što si kupio malu Sebicu(?), to pitam jer, između ostalog u jedno skorije vrijeme planiram uzeti nešto od CR noževa(il' small sebicu ili pak Mnanadi...)

-to su možda samo obrane pred lažima svih ti silnih sveznadara sa Interneta, koji primjerice uzmu neki skupocijeni primjerak noža pa sa istim idu cijepati drva, jer eto, sjekira im je teška za držati sa dvije ruke...
Gle, čovjek je gospodin za mene, jer je cijeli svoj život posvetio jednoj svojoj filozofiji izrade noža, te ju prilično doveo do maksimuma, što se mene tiče. On jako dobro zna što radi, te je njegova inženjerska domišljata rješenja kod izvedbe Sebenze, pridonose njezinoj jednostavnosti, savršenosti....

-Ne, ne bi trebao davati toliko za ambalažu, to samo navodio samo kao primjer...
....te, meni ambalaža ne igra veliku ulogu...
slažemo se, ovo za amabalžu, al' sam htio odgovoriti dotičnom forumašu, da kupljen nož sa njegove strane, ne može cijenu ambalaže gledati samo da on kupuje taj jedan nož, nego da mora uzeti u obzir, da kada bi ista bila "bolje kvalitete", da bi to poskupilo cijenu noža po pojedinom primjerku... Al' eto ne mislim se prepirati oko pitanja ambalaže....
[Vrh] Go down
http://www.coldsteel.com
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 63
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   11.04.14 13:20

Ikarus je napisao/la:
Navi čestitam na novoj prinovi   

Evo Navi. Ikarus me malo "klepnuo po ušima". Puni komentara uletimo bez onog osnovnog što, iako želimo ne napišemo pa da napravim i to.
Čestitam na novoj prinovi i neka te na tvoje zadovoljstvo dugo i vjerno služi.
[Vrh] Go down
flok
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 265
Godine : 34
Lokacija : k.stari
Datum registracije : 15.03.2013

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   11.04.14 18:10

pozz ljudi..

I ja sam bija misljenja: "neznam bili ga volija ili ne volija". ali osebujnon (ka i uvik) Navijevon recenzijom, ovaj taljanski sminker mi je sve drazi i drazi..pogotovo sa ovom fensi bojom..

Navi,svaka cast i neka te dugo sluzi..
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   12.04.14 0:53

evo da vam još malo rastu zazubice.
Istina je da su talijani uz sve još izabrali i stvarno lijepe i atraktivne boje.

Malo ću nakucati o džepnom klipu noža koji bi rekao jedini nije drastično inventivan.
Dakle sve na nožu je nekako futuristički Alienovski napravljeno od ručke-kičme preko mjesećeve oštrice pa sve do spomenutog izbora boja. jedino je dizajn samog clipa nešto uobičajeniji.
Nije to slučajno, njegove dvije primarne funkcije su prva: da nož sigurno drži dostupnim u džepu a druga da osigura dodatni elasticitet koji bi mogao u kritičnim trenutcima usfaliti titanskom frame locku.
Zbog dizajna samog integral locka ta druga uloga clipa na TiSpineu je vrlo bitna.
Uvijek su dvije tanje opruge puno elastičnije nego jedna deblja. Upravo je to razlog zašto clip na CR sebenzi dotiče isključivo frame lock a ne bilo koji drugi dio noža. Identično je to tako izvedeno i na TiSpineu.

obje navedene zadaće TiSpine klip obavlja bez pogovora i greški ali clip od sebenze je ipak bolje dizajniran i više je i po dizajnu u skladu s ostatkom noža dok klip na tispineu malo odudara i izgleda malo previše tradicionalno iako je način na koji je on pričvršćen vrlo inventivan i estetski odlično uklopljen.
Na vašu žalost klip se ne da promijeniti i nož je namjenjen dešnjacima sa tip-up načinom nošenja. ne mogu reći da me to smeta jer bi takav bio i moj prvi izbor.

na fotki iznad vidi se već ranije spomenuta razlika u debljini oštrica dva rivala. Osobno mislim da je debljina od malo iznad 3 mm koliko je debela oštrica sebenze više nego dovoljno za sve zadaće koje bi mogle zadesit jedan folder(zato su svi tradicionalni folderi oko 3mm) no da budem iskren i meni je drago vidjeti mesnatija leđa talijančića u tankoj i elegantnoj titanskoj monoblock ručki. Pogotovo ako zbog te debljine nisu umanjene rezne performanse. TiSpine ima lijepo i vrlo visoko flatt grindanu oštricu i primjereno mali kut reznog brida.Sutra TiSpine ide na piknik pa ću pofotkati još malo kako to izgleda u džepu i kad se koristi.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   12.04.14 18:40

evo ostao sam dužan još koju fotku klipa i kako je on pričvršćen jednim šerafom za titansku ručku.
ideja je također pokupljena sa sebenze. Spofrezano je ležište u koje klip legne na knap pa ga je lako pričvrstiti samo jednim šerafom. Po meni to je puno bolje nego varijante s više malih šerafića kako je to uobičajeno na spydercu ali i večini ostalih foldera. Ti mali šerafići se često zglođu, pogube i auzrajza ima se navoj. ovaj jedan konkretan šeraf puno je pouzdaniji.
Nekima se ne sviđa jer lionsteel na svojim klipovima koristi šeraf sa glavom za poseban ključ koji uz TiSpine ne dolazi u kompletu, zašto bi i dolazio kada se klip i onako ne da na niti jednu drugu poziciju premjestiti dakle uopće nema razloga prčkati po tome. Čak iz lionsteela preporučaju da se po tome ne prčka jer je tenzija klipa podešena točno onako kako treba i kako paše framelocku.

Sa drugim Lionsteelovim noževima poput SR1, SR2 taj se posebni ključ dobije jer se na njima klip da premjestiti pa ga ima logike skidati tim dobivenim ključem..

TiSpine je do srži nož za dešnjake čak je i kut clipa podešen idealno da se uklopi u siluetu džepa, nagib prati kosinu džepa, a nož vrlo duboko sjeda i skoro da se i ne vidi.

.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   12.04.14 19:15

iako ovo nije rubrika o izletima ipak ću u duhu teme o TiSpineu predstaviti današnji mali predah u prirodi.
Ujutro smo bili u điru s biciklima. Moja kćer, minigator moja majka i sestra. Supruga je odsutna pa je to bio povod za jednu ideju. Nakon vožnje po povratku nismo doma otišli kuhati niti u obližnji grill na čevape nego smo odlučili napraviti piknik u zelenom raju samo nekoliko stotina metara od naše kuće, u Maksimiru.

Smjestili smo se kod drugog jezera ispod vidikovca. Maksimir iako u centru civilizacije zna ipak biti prekrasno mjesto za odahnuti od gradske gužve i zbrisati na prag divljine i prirode.evo moj najdraži konj u ergeli, natovaren za izlet i piknik. Taj bajk gazim već 17 godina i draži mi je od svih hi-end bicikla koje posjedujem.

torbe kriju svakojake delicije, bilo je tu baggeta, kulena, francuske salate, rotkvica, francuskih i domaćih sireva, ajvara, vina rotkvica itd.

jedan komad velikog panja koji viri iz zemlje poslužio je kao stol za obradu delicija.

dakle oni koji vole više hard testove čekičanje po nožu i betonu, piganje i uvijanje mislim da bi trebali preskoćiti ovu temu jer ovdje se govori samo o guštima.da budem iskren kako bi se TiSpine snašao u okršaju s željeznim cjevima, balvanima to ne mogu prognozirati ali u okršaju s kulenom prilično se iskazaoiako je sebenza bolji slajser ali odlična forma TiSpinove oštrice dorasla je većini amaterskih terensko-kulinarskih vratolomija.

da budem iskren funkcionalno za ovakve zadaće radije bi da je oštrica milimetar tanja iako su i ovako rezne performanse odlične.

koji luksuz, čaše na štinglecu na izletu   

TiSpine i moja kćer rado koristi, najviše zbog boje veli da bi joj rozi bio još draži   

vjerujem da bi podnio svakakva zlostavljanja ali mislim da je ovome nožu upravo ovako nešto namjena. Da li je potrebno dati 2000kn da bi se u gradskome parku njime mazala pašteta i rezao bagget, mislim da nije da bi to jednako dobro odradio i opinel za 70kn ali da budem iskren koristiti svakodnevno TiSpine pa i na ovakvom predahu u prirodi neopisivo je zadovoljstvo.

[Vrh] Go down
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 63
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   12.04.14 20:01

Još jedan minus za TiSpine. Kod tolikog obilja dobre klope nož uopće nije došao do izražaja  
[Vrh] Go down
chumaman
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1506
Godine : 26
Lokacija : između
Datum registracije : 26.10.2011

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   12.04.14 20:57

E moj Navi....ovo je pljuska svakom Slavoncu, nazvati Kulenovu seku ,Kulenom ccc pojma nemaš   
Isti je nadjev ,Kulen se puni u slijepo crijevo a Kulenova seka u debelo.....sjedi 1 
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
avatar

Male
Broj postova : 2581
Godine : 35
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   12.04.14 23:39

Drago mi je da si se "naviknuo" na tip up carry, znam da prije nio bio drag, čak smo jednom prilikom razgovarali o tom u Aquarelu pa si reko da ti uvijek nosiš tip down jer ako se otvori u đepu bolje da te ubode u nogu nego u "bubreg",ali to se nemože dogoditi ako je nož na kraju đepa...

Šta se tiće clipa i njegove uloge "opruge" kako na Sebi tako i na ovome mislim da je to nebuloza...

Čak smo i o tome jednom razgovarali na istom mjestu kad smo došli do toga da bi clip na Sebi mogao imagu tu ulogu, ali nekako sumnjam u to jer bi to značilo da postoji mogučnost da frame ne funkcionira dobro u slučaju da se clip ili skine ili savine malo...

A i sa obzirom na njegovu dužinu on nemože imati gotovo nikakvu silu pritiska na matrijal, jer bi logički to prouzročilo druge probleme, kao ša je npr habanje materijala ispod samog clipa itd itd....

Ali na kraju krajeva to nije ni bitno, nožić je predivan,barem meni, jako zanimljivog i domišljatog dizajna

A vidim i Replik je dobio finu reklamu, mislim da veća naljepnica nebi stala   

A i zgodna je plastična ćaša, ja sam ih zamrzio dok sam radio na brodu...
[Vrh] Go down
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 63
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   12.04.14 23:44

Ikarus je napisao/la:
A i zgodna je plastična ćaša, ja sam ih zamrzio dok sam radio na brodu...

Sorry Navi.
Nemoj mi samo reći da je ono plastična čaša   
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   13.04.14 0:18

chumaman
istina kukenova seka! Ma na etiketi je pisalo kulen pa sam to automatizmom. To je zapravo neka slatinska kobasica koju znam kupiti već godinama. Kroz godine im je kvaliteta malo i pala ali još uvijek je odlična. No ko rođena je za testiranje TiSpinea, taman je idealnog promjera. Za rezat pravi kulen bi trebao i duži nož ili bi ga morao okretati sa svih strana. Iako nije bio "kulen" to nam nije smetalo za klopu   

Ikarus
istina prije kada sam u 80% slučajeva nosio spyderco noževe obavezno bi ih nosio tip down načinom. Od doba sebenze, znači unazad malo više od dvije godine, toliko sam se navikao na tip up da sada sve noževe nosim na taj način. Sve osim spydercovih, njih i dalje uvijek nosim tipdown. Ima razlog tome zbog pinch otvaranja i dva prsta na oštrici koji je moguć jedino kod otvaranja okruglom rupom. Kod thumb studa je stvar malo drugačija pa mi više paše tip up kako ima sebenza i TiSpine.
Što se sigurnosti tiče i dalje tvrdim da je tip down sigurniji.

Klip za džep je potvrđeno sistem za dodatnu sigurnost framelocka. Upravo je iz tog razloga taj klip na sebenzi toliko tanak i elastičan. Iako bi bilo bolje, zbog sigurnog nošenja u džepu, da bude malo kruči i deblji, za nijansu. To je jedan od dva bitna čimbenika koji su uzeti u obzir kod projektiranja tog klipa, podaci iz osobnog razgovora sa Chris Reevsom.
Na TiSpineu je to do te mjere javno obznanjeno da vlasnik Lionsteela klijentima odgovara kada ga pitaju za poseban ključ za skidanje klipa da to ni u kojem slučaju ne čine jer je bitan čimbenik u pouzdanom funkcioniranju TiSpinea.
Chris u razgovoru potvrđuje da je klip bitan ali nije presudan za sigurnost sebenze, čak prodaju i nadomjestak za popunjavanje rupe ako se klip skine, ali Gianni deklarirano tvrdi da klip ima jako važnu ulogu u pouzdanosti i dugovječnosti TiSpinea. Također on navodi senbenzu kao još jedan primjer Hi-end noža gdje je to(klip) jako bitan detalj. Dakle to nije pretpostavka nego činjenica koja mi se još davno učinila kao realna mogućniost i koju sam provjerom potvrdio.

Što se reklame za replik tiče nema tu tajni da su mi oni uz maestralcentar naj draži dobavljači oštrica, zapravo i jedini ozbiljni dobavljači u hrvatskoj.
Naljepnica je zaostala od prošle godine od biciklističkog puta u mađarsku kada mi je kćer dobila vodene kozice pa nisam uspio testirati neku outdoor opremu za njih, samo sam šmugnuo do mađarske sam na dva dana. Nije bilo vremena za testiranje ičega do bicikla i sebe.
Na bajku su uz replikartovu  i naljepnice maestralcentra, garmina, iglu športa, sonyja, maresa, continentala itd. svih barandova s kojima povremeno surađujem.
Da budem iskren meni bi bilo puno love dati za recimo TiSpinea, pošto je ovo tema o tom nožu, dakle da sam morao dati dva soma kuna od jednom možda bi odustao od kupnje. Osjećam se privilegiranim što mogu kvalitetne brandove kupiti u hrvatskoj i to na rate(što nije baš svjetska praksa) pa me TiSpine koštao manje od 200kn mjesečno. Iz tog i sličnih razloga osjećam određenu zahvalnost ne samo prema replikartu nego i prema svima ranije navedenima tako da nihove najlepnice i obilježja nemam naviku odma trgati drugi dan kad završi projekt. Uglavnom ih ostavim dok same ne otpadnu ili se ne pohabaju, replikartova je prilično kvalitetna, zapečena je peglom na bisagu tako da nejde dole ni da oču.
Ja ju nisam ni primjetio kod fotkanja, eh šta ti je precizno oko vidiš.  

Baš sam se razveselio kada sam te čaše pronašao u kauflandu, možeš si zamisliti čaše na štinglecu i još sklopive, 6 komada 19 kn.
A čuj godine idu nekak mi se čini da će sve više u budućnosti zadaća mojih noževa biti vezana uglavnom uz gastronomiju i vinčeko a ne uz batoniranje i krampanje. Vidiš da mi je takav postao i noviji izbor noževa. tarži se stil, elegancija i prestiž a ne izdržljivost   
Malo šale prije spavanja nikad ne škodi.
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
avatar

Male
Broj postova : 2581
Godine : 35
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   13.04.14 22:56

Nisam znao to za Ti-spine i clip, nekako mi nije bilo smisla da cijela funkcija noža može ovisiti o clipu, ali znaju oni šta rade, mislim vjerojatno ne ovisi nego pomaže...

Ako je kolekcija krenula u tom smjeru onda mislim da je vrijeme da se baciš malo na upoznavanje nekih Customa, tipa...

Mislim ovo je samo primjer ali trenutno među boljima...
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 0:09

uuuu krasni komadi, iskreno totalni sam nepoznavatelj ovakve egzotike

iako mi se na ovome čini kao da ima utor za sim karticu  no nekako moja filozofija u noževima upravo se nalazi na prekretnici i kreće u jednom više domaćem smjeru.
Da budem skroz otvoren sebenza 21 će ostati vjerujem do penzije moj osnovni EDC. U to sam nožu baš objedinio sve ono što od reznog portabilnog alata tražim. No ostatak mog nožarskog ineteresa puno će se više okrenuti ka europi.
Moram priznati da mi je američka, azijska, japanska main streem scena u noževima vrlo dobro poznata zbog izuzetno velikog PR-a koji imaju u mnogim medijima no relativno slabo poznajem europsku nožarsku scenu na kojoj sam budimo iskreni i započeo otkrivati rezne alate.
Pomalo mi je dosta američkih overbuild kramp uradaka i nekako se moj životni interes više otvara ka rafiniranim tradicionalnim nožarskim remek djelima s kontinenta s kojega i sam potječem, Europe.
mislim da će se tradicionalna imena poput Laguiole, Fontenille Pataud, Le Capuchadou, ubuduće češće vidjeti u mojim osvrtima na oštrice . A hi end materijale zmjenit će sandvick 12C27, rog, kost, mesing i nklsrebro.
TiSpine je nekako prvi komad koji je europske proizvodnej i koji je zapravo nagovještaj promjene mog nožarskog interesa iako sam spada u visoku hi-end klasu pod ruku sa večinom hvaljenih amera.
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
avatar

Male
Broj postova : 2581
Godine : 35
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 0:45

Ovaj koji si izabra je jedan od meni dražih, a dolazi ni više ni manje nego iz južne Afrike...

Šta je posebno kod njega je to da, ako si išo za tim,filework mu se nastavlja po zaobljenim leđima i kada je sklopljen mu je cijeli gornji dio leđa zabljen i prati liniji skala, ali malo viri van, tako se i otvara, da "povućeš" taj dio...

Sve više u svijetu se ljudi vračaju klasičnim folderima i trenutno su oni jako jako u modi, tako da se vidi da pratiš trendove   

Nekako mi se čini da ljudi sve više shvačaju da je sve ovo šta se danas prodaje je svojevrsni "overbuild" i kada probaju nešt tradicionalno shavate kako to "dobro reže"....

Mislim da bi, ako još prati Forum, Rinos mogo nabaciti koju sliku svoje kolekcije tradicionalnih jem mi se nekako čini da ih ima "par" komada....

U svakom slučaju Ti-spine im je sigurno bio pravi pogodak i vjerojatno će i dobiti nasljednika...
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 0:52

i meni je taj sa sim karticom naj draži od svih koje si linkao. Afrika veliš?

večina reinkarnacija tradicionalnih foldera imaju flatt grindanu tanku oštricu u večini 3mm pa na manje.
Kod sebenze 21 mi se sviđa što također ima primjereno tanku oštricu. Zato nisam kupio naovu sebenzu 25 jel je deblja.
I kod TiSpinea bi radije da je oštrica milimetar tanja. njemu su leđa skoro 4 mm, a ja mislim da bi mu negdje 2.8mm baš najbolje stajalo i još bi bio i lakši.No i ovako je solidan slajser a deblja leđa optički baš daju na robusnosti i osjećaju da je napravljen da traje doživotno.
[Vrh] Go down
Franco G
spikač
spikač
avatar

Male
Broj postova : 776
Godine : 71
Lokacija : Zagreb/Šibenik, Croatia
Datum registracije : 29.08.2009

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 1:07

NAVIGATOR je napisao/la:
i meni je taj sa sim karticom naj draži od svih koje si linkao. Afrika veliš?


Ne treba se čuditi jugu Afrike. I Chris Reeve je doašao iz Afrike i svi mu folderi imaju imena na jeziku Zulu plemena.

Za europske noževe preporučio bih Naviju Messerforum.net, ako njemački nije prepreka. Ima čitav niz njemačkih majstora oštrice.

Messer Forum
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 1:43

pa da znam to za Chrisa i zulu.


Drage bi se volje prošuljao stranicama messer foruma no od njemačkog znam ono Ja vol! i šerafnciger, kuplung lamela i to.

Nažalost ili na sreću znanja ću morati skupljati većinom iz vlastitog iskustva.

Europa stvarno ima prekrasnih noževa, pa čak i u Hrvatskoj, iako smo se tek rodili po nožarskom stažu.

Maniago je novi nožarski centar Europe i na sreću nije uopće daleko!  
[Vrh] Go down
rinos
spikač
spikač
avatar

Male
Broj postova : 671
Godine : 52
Lokacija : tu i tamo
Datum registracije : 28.09.2009

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 2:38

Ikarus je napisao/la:
Sve više u svijetu se ljudi vračaju klasičnim folderima i trenutno su oni jako jako u modi, tako da se vidi da pratiš trendove   

Nekako mi se čini da ljudi sve više shvačaju da je sve ovo šta se danas prodaje je svojevrsni "overbuild" i kada probaju nešt tradicionalno shavate kako to "dobro reže"....

Mislim da bi, ako još prati Forum, Rinos mogo nabaciti koju sliku svoje kolekcije tradicionalnih jem mi se nekako čini da ih ima "par" komada....
.


ma pratim    
za Ikarusa,mali OT s par komada bez titana i super čelika,sve kost,drvo i 1095(osim Le Thiersa   )
istina je da zahtijevaju malo više pažnje ali i da meni za svakodnevnicu  ne treba ništa više,a u modi su par stotina godina   

TiSpine ima lijepi "štih"  al tih 4mm leđa  
[Vrh] Go down
chumaman
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1506
Godine : 26
Lokacija : između
Datum registracije : 26.10.2011

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 8:35

Lijepo    ja bih samo dodao Čehe - Hanes-a(taj baš radi takve klasične modele)
Aleš Vondráček-AV, Richard Tesarik,  Miloš Kislinger, Milan Pokorny, Buddy Weston, Lukáš Kučera....
I vjerujem da spadaju u vrh evropskog nožarstva   
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7273
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 10:01

Rinos onaj s plavom perlicom mi je krasan.
Pa baš odlično što ovdje vidim ima i pravih poznavatelja europskih klasičnih oštrica. Opet mi se otvara puno prostora za učenje.
TiSpine je moj prvi izlet zadnjih nekoliko godina u europske vode i drago mi je da je europa na nivou da može od vlastitih materjala i sirovina napraviti takav hi end nož ali kako sam nagovijestio u buduće ću ići još ekstremnije prema klasičnom dizajnu. No ipak za mene baš nije ugljični čelik. 12C27, N690co, i elmax će biti moja ciljana grupa čelika, eventualno 440c koji se u americi smatra zastarjeli ali ga europski proizvođači još dosta koriste.
Rino bašlijepa zbirka imaš li još toga?
Meni se sviđa model trapper, američki case i GEC rade baš lijepe modele. Ima li takvih i od europljana? Znam da su i fox i lionsteel među ostalima prije radili puno klasičnih modela. Danas puno manje.
Za 50 godina i TiSpine će biti klasičan model.
[Vrh] Go down
chumaman
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1506
Godine : 26
Lokacija : između
Datum registracije : 26.10.2011

PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   14.04.14 13:18

M390 ? malo podignuti ljestvicu   možda se i sam upustiti u nekakav projekt   
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???   

[Vrh] Go down
 
Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Lionsteel TI-SPINE europska Sebenza ili ???
» chris reeve sebenza folder
» Lycosa tarantula - Pauk Vučjak - Tarentula
» hlače TRU
» SANRENMU B4-781 i 710

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: OPREMA :: NOŽEVI-
Forum(o)Bir: