| Pila_Alat bez kojega se (ne) može | |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Hombre guru

Broj postova : 2688 Godine : 63 Lokacija : Jug Hrvatske Datum registracije : 05.06.2011
 | Naslov: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 28.02.14 2:25 | |
| Nakon nedavnih rasprava odlučio sam opet uposliti svoju rasklopnu pilu. Lokalni komunalci prorjeđuju drveće u parku pa sam pronašao jednu lijepu granu bagrema koja mi je usput poslužila i za iživljavanje s mačetom. Grana ima promjer 75mm što je više od preporučenih 60 ali nije važno. Na početku se vidi kako mi se tresu ruke ali sam drvo uspio pogoditi iz prvog pokušaja |
|
 | |
ssverko13 bomber

Broj postova : 168 Godine : 20 Lokacija : Pazin Datum registracije : 04.10.2013
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 28.02.14 8:52 | |
| Ja imam lidlovu preklopnu s normalnom drškom za 30 kn dobra je za te pare .D |
|
 | |
goxxon guru

Broj postova : 3809 Godine : 38 Lokacija : ZG/OT Datum registracije : 17.11.2010
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 28.02.14 15:04 | |
| |
|
 | |
Hombre guru

Broj postova : 2688 Godine : 63 Lokacija : Jug Hrvatske Datum registracije : 05.06.2011
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 28.02.14 20:04 | |
| - goxxon je napisao/la:
- to je ona Felco pila?
To je ta. Tek na videu sam uočio kako piljevina izljeće kao da pilam malom motornom. Vjerovatno bi moglo i bolje jer sam naviknut na pile koje grizu dok se gura naprijed pa ovdje pokoji put zaboravim. Malo drška udara u drvo jer je to baš neka granica debljine, a nisam htio pilati skroz sporo maka i ovo nije najbrže što se može. Čisto da pokažem da pila ima svoju svrhu i da je dobro obavlja, a usput me baš interesiralo kako će sve ispast na yt jer je Rus imao problema s preskakanjem i tamnom slikom, beskonačnim uploadom... Kod mene je .mov format koji je jednako velik kao njegov .mts i ja sam svoj snimak konvertirao u .flv što je trajalo 2min i digao na yt za 12min s tim što sam ja na wireless. Koliko kod mene vidim snimak je sasvim gledljiv i nema nikakve potrebe za nečim većim. |
|
 | |
nodado bomber

Broj postova : 192 Godine : 29 Lokacija : Bilogora Datum registracije : 24.11.2013
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 28.02.14 22:44 | |
| mala pila ko velika stvarno dobar alat |
|
 | |
franciscus spikač

Broj postova : 969 Godine : 55 Lokacija : Tuzla, BiH Datum registracije : 30.07.2012
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 28.02.14 23:13 | |
| Ma nema to veze sa alatom, ruka je tu glavna, vidi se stari majstor. |
|
 | |
Hombre guru

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 01.03.14 0:09 | |
| - franciscus je napisao/la:
- Ma nema to veze sa alatom, ruka je tu glavna, vidi se stari majstor.
Ima veze. Pilao sam sa svakakvim pilama i ova za mene ima najbolji ugriz i ne zamara ruku. Samo još prakse za ovaj smjer zuba pile koji je suprotan svim učenjima i pilama koje su se proizvodile ali nemam toliko potrebe za njom nego sam čisto da ljudi vide i da vidim koliko će moj uradak biti kvalitetno vidljiv na yt. |
|
 | |
franciscus spikač

Broj postova : 969 Godine : 55 Lokacija : Tuzla, BiH Datum registracije : 30.07.2012
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 01.03.14 0:15 | |
| Ja se kontinuirano zayebavam, ali sad ću napravit pauzu: takve pile sam koristio za pilanje grana koje su mi bile iznad glave i tu su mi bile "samo tak'e". Međutim, iz ovog videa se lijepo vidi da su skroz efikasne i u drugim pozicijama, kad majstor zna kako će  |
|
 | |
maxina MODERATOR

Broj postova : 3025 Godine : 49 Lokacija : Sisak Datum registracije : 19.11.2011
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 01.03.14 0:17 | |
| Samo da potvrdim navode cijenjenog kolege Hombra-imam isti model pile i jako sam zadovoljan. |
|
 | |
Šimun guru

Broj postova : 2918 Godine : 23 Lokacija : Šibenik Datum registracije : 26.06.2010
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 01.03.14 0:24 | |
| Odlično! Iako ciljam na lapplandera ko buduću pilu,i ova mi ulazi u izbor grede uloženo dobiveno. P.S. netko je spomenuo lidl gore,jedino što ću u LIDL-a kupiti je kruh. Kupio alata i alata,sve u papru. Čak i zimske rukavice za motor,hladnije u njima nego bez njih. |
|
 | |
franciscus spikač

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 01.03.14 0:25 | |
| Usput, uvaženi kolega Hombre je spomenuo trešenje ruku - ja sam uočio mjerljivo uvećanu efikasnost pri upotrebi raznih ručnih pila u rijetkim prigodama kad sam bio prinuđen koristiti iste u mamurnom stanju (digresija - Hemingway - mislim - reče da je jedini lijek za težak mamurluk - smrt), jer valjda to sitno drhtanje ruku stvara efekat kakav uobičajeno očekujemo od motornih pila. |
|
 | |
Fratt MODERATOR

Broj postova : 4703 Godine : 39 Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ... Datum registracije : 30.09.2010
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 19.03.14 12:13 | |
| http://www.silkysaws.com
Nabasao na ovaj site jer po nekim rivjuima Silky pocket boy nadmašuje čak i Laplandera.
 Popijem maksimalno 5 piva godišnje. - titanijum je napisao/la:
Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
"Pulsov sam vrtio po ruci i oduševio se, osim što je, kao i većina ovdje prikazanih majstorija naših forumita, za moj ukus predebel!" g. Ivo, 1912.- |
|
 | |
chumaman mr.spika

Broj postova : 1506 Godine : 26 Lokacija : između Datum registracije : 26.10.2011
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 9:49 | |
| Kad smo već kod japanaca koji naravno i u tome segmentu rasturaju napomenuo bih i ovu ista se da nabaviti u EU za cca 300kn Orikomi Bannou 250   |
|
 | |
Fratt MODERATOR

Broj postova : 4703 Godine : 39 Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ... Datum registracije : 30.09.2010
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 14:34 | |
| Kao da ima puknuti vrh? Naizgled solidna i upotrebljiva pila.  Popijem maksimalno 5 piva godišnje. - titanijum je napisao/la:
Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
"Pulsov sam vrtio po ruci i oduševio se, osim što je, kao i većina ovdje prikazanih majstorija naših forumita, za moj ukus predebel!" g. Ivo, 1912.- |
|
 | |
chumaman mr.spika

Broj postova : 1506 Godine : 26 Lokacija : između Datum registracije : 26.10.2011
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 15:33 | |
| Stvarno ,puknut ...mora da su meštri bili malo žešći Slike su skinute na brzinu pa nisam obraćao pažnju , sorry evo i linka http://www.razorsaw.co.jp/english/seihin/orikomi.htm nađe se i po evropskim webovima. |
|
 | |
franciscus spikač

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 17:35 | |
| Vjerovatno svi znaju, ali da podsjetim: dobar izbor japanskih sklopivih pila ima Dick Fine Tools, a i izbor noževa je prva liga. Doduše, baš i nema jefinih stvari. |
|
 | |
chumaman mr.spika

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 17:51 | |
| he he je ga i ti nađe DICTUM , mislim da nema skuplje firme od njih a shipping moš' komotno 2x naručit iz Japana |
|
 | |
Hombre guru

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 18:58 | |
| - chumaman je napisao/la:
- he he je ga i ti nađe DICTUM , mislim da nema skuplje firme od njih a shipping moš' komotno
2x naručit iz Japana
Tako ja naručio nož od Exduct i kasnije gledam na FastTech isti takav dosta jeftinije tako da sam Exduct prekrižio do daljnjeg pogotovo kad se uzme i onaj njihov "free shipping". BTW. Stigao je ali me još drži bolest pa čeka da ga pofotkam i napišem prve utiske. |
|
 | |
franciscus spikač

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 20:41 | |
| - chumaman je napisao/la:
- he he je ga i ti nađe DICTUM , mislim da nema skuplje firme od njih a shipping moš' komotno 2x naručit iz Japana
Ma ja sam mislio da su frajeri skontali da je Hrvatska u EU, onda ti shipping nije tako skup (za EU je 9,95 € koliko god da naručiš, a besplatan je ako kupiš za više od 357 (sve sa PDV). Ovako je stvarno preskupo - od 25,50 € pa naviše, isto kao i za BiH. Nije sve kod njih skupo, a prodaju i neke stvari koje ne drži niko drugi, tako da sam par puta jednostavno morao kupovati od njih, s tim da sam ih,osim prvi put, uspijevao nagovoriti da mi šalju poštom, tako da sam platio manje. |
|
 | |
chumaman mr.spika

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 20:55 | |
| Malkoc off , ali znatiželja kolega molim te prosvijetli me što je to jeftinije kod njih molim? Te i to neki su skužili ali rijetki , shipping iz EU je još uvijek bezobrazno skup naspram japanaca gdje je prosjek 8-9$ a udaljenost makar osmorostruka.
|
|
 | |
franciscus spikač

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 20:59 | |
| Nisam rekao da je jeftinije, nego da nije sve skupo. Na primjer, kobilice za violine neuobičajenih dimenzija  |
|
 | |
chumaman mr.spika

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 21:03 | |
| |
|
 | |
franciscus spikač

| Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može 21.03.14 21:12 | |
| |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Pila_Alat bez kojega se (ne) može  | |
| |
|
 | |
| Pila_Alat bez kojega se (ne) može | |
|