FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

Share | 
 

 Fallkniven VOLCANO - at first glance

Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Autor/icaPoruka
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Fallkniven VOLCANO - at first glance   26.01.13 22:13

već se nekoliko mjeseci priča o novome fallknivenovom uratku.
Peter i ekipa osmislili su još jedan ekskluzivan primjerak iz hi-end ponude ovog renomiranog švedskog proizvođaća-manufakture noževa.

Vulcano je trenutno najtraženiji fallkov model noža i da budem iskren nadao sam se da će mi pasti šaka pri odlasku na međunarodni sajam oružja i noževa IWA-u.

svi noževi iz hi-end falknivenovog line-up-a se rade ručno u japanu(majstor hattori), zato je njihova proizvodnja ograničena na male količine. vulkana je do sada proizvedeno samo 100komada.
ni na kraj pameti mi nije bilo da će od napravljenih 100 komada jedan završiti baš u hrvatskoj u replikartu.

u petak sam nazvao replikart, zbog upita za jedan od artikla, totalno me oduševilo kada su mi onako usput napomenuli da su u posjedu jedne trenutno toliko rijetke nožarske delicije.
momentalno sam zajašio na motor unaprijed znajući da ću zakasniti na posao i uzeo si sat vremena za proučavanje i fotkanje spomenutog remek djela.

vulkan dolazi upakiran u lijepu i kvalitetnu drvenu prezentacijsku kutiju

po meni bi na kutiji korisna bila i mala mesingana kopča koja bi pouzdano poklopac kutije držala zatvorenim i pločica sa numeriranim brojem noža, ali to bi još više diglo ukupnu cijenu noža

a ovo dolazi u kutijinož na prvu ostavlja bez daha, stvarno je prekrasan.
robustna crna kožna futrola nalik je onima iz NL exkluzivne falkove serije.
dok se futrola ne razradi trebat će paziti da nož kod vađenja ne zareže kožnu trakicu s drukerom koja nož osigurava u futroli. sve je friško napravljeno a koža tvrda pa će prvih nekoliko vađenja trebati izvesti s puno pažnje.
posebnu pažnju kod vađenja treba i zbog zakrivljene oštrice koja mu daje pomalo egzotičan štih.
upravo je oštrica pravi dragulj ovog reznog alata. napravljena je od laminiranog kobaltnog čelika koji bi trebao ponuditi performanse slične i približne najexkluzivnijem 3G fallkovom čeliku uz umjereniju cijenu VG10 čelika budući da CoS nije powdersteel poput znatno skupljeg 3G. manja tvrdoča od 3G čelika od 60Hrc-a trebala bi dati i nešto veću žilavost, što je poželjno kod velikih noževa namjenjenih i cijepanju.

iako sam ovih dana proučavao neke teme na fallkniven forumu moram reči da nikad pa ni danas nisam otvorio niti jednu temu vezanu uz model Vulkan upravo zato da ne budem opterećen predrasudama i tuđim iskustvima.ručka noža je od cocobolo drveta, nevjerovatno ugodna za ruku. nož u osnovnom hvatu toliko ugodno stoji u šaci da je to skoro nezamislivo. kao da imam otisnut drveni negativ vlastite ruke. vjerujem da će biti jednako udobna i onim korisnicima večih šaka.
vidi se da su se u fallku potrudili oko izbora drveta, lijepo je prošarano i teksturirano.

drvena ručka je učvršćena stainless pomelom koji je na tang noža stegnut posebnom maticom, jednakom kao na NL seriji.evo još nekoliko fotografija za napasat oči.

na leđima noža vidljiv je gravirani broj 71 od ukupno 100 noževa koliko ih je do sada napravljeno.

Zadnja promjena: NAVIGATOR; 31.01.13 17:51; ukupno mijenjano 4 put/a.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   26.01.13 22:38

iako ga nisam imao prilike do sada koristiti na terenu ali već prema viđenju mogu tvrditi da će ovaj nož po performansama biti najsličniji popularnom fallkovom survival modelu A1. svojevrsna super luksuzna varijanta A1.
iako se mnogima ta usporedba neće činiti realnom jer ti noževi zaista izgledaju potpuno drukčij no neka su im ključna obilježja vrlo slična.

specifikacije noža i dimenzije neću navoditi jer se to može iščitati direktno sa fallkove stranice.
kada sam u katalogu gledao taj nož, činio mi se nešto veći.
zapravo je dimenzijama vrlo sličan spomenutom A1.oštrice su im dimenzijama približno slične kao i ručke.

iako se do sada tvrdilo da je njord iz NL serije luksuzni nasljednik A1, to zapravo nije točno jer njord ima daleko delikatniju i manje robusnu flatt convex grindanu oštricu koja ni približno performansama ne staje uz bok s A1.

upravo Vulkan ima poput A1 masivnu saber-convex oštricu, dakle grindovi ta dva noža su približno identični.vulkano je nešto teži nož od A1 zahvaljujuči oko centimetar duljoj i nešto debljoj oštrici i metalnom bolsteru i pomelu. također mislim da je A1 bolje izbalansiran nož za cijepanje dok će vulkanu domena biti rezanje.
razlog tome je po mom mišljenu centar težine koji je kod A1 na prednjem dijelu oštrice dok je kod vulkana zahvaljujuči opet špičastijoj silueti oštrice , bolsteru i pomelu negdje prema sredini noža oko guarda.


Zadnja promjena: NAVIGATOR; 27.01.13 0:25; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   26.01.13 23:05

vulkan po meni nije nož za svakoga, kao prvo to određuje i prilično velika cijena.
taj nož osim svestranosti, iznimne robustnosti nudi i exkluzivnost kvalitetu i fantastičan, neobičan dizajn.
taj je nož poput mont blanc kemijske olovke, poput omega mehaničkog sata, predmet koji je sam po sebi vrijedan divljenja.
predmet koji će otac sinu lovcu, ljubitelju divljine, pokloniti za završetak studija ili za vjenčanje, doktorat i sl.
poklon koji osim kao ukras na kaminu ima i veliku upotrebnu vrijednost i koji će u obiteljima biti predavan generacijama u naslijeđe.po cijeni se vulkan gotovo na milimetar približio bogu među noževima TOR-u
po cijeni i exkluzivnosti da ali ne i po dimenzijama i performansama.

tor će zbog dulje oštrice i veće težine biti daleko bolji chopper no zbog puno tanjeg i finijeg grinda biti će od vulkana i bolji rezač, slajser.

na fotografiji se vidi puno strmiji kut primarnog grinda na vulkanulaminirane su oštrice jednako debele ali je vrh vulkana drastično deblji, robustniji od torovog, iako je sam nož puno manji.


Zadnja promjena: NAVIGATOR; 27.01.13 0:28; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 0:14

često sam slušao prigovore na veličine fallkovih ručki, no nikada nisam čuo prigovor od nekoga tko te noževe stvarno i koristi, njihovi su korisnici uključujuči i mene vrlo zadovoljni veličinama i ergonomijom večine fallkovih ručki.
A1, TOR, pa i Vulkan imaju ručke vrlo sličnih gotovo istih, po meni idealnih, dimenzija za jednoručni hvat.vidi se i gotovo identičan način fiksiranja ručke na tang noža, meni poznat još iz prastarih solingenovih serija lovačkih noževada se mene pita ja bi uvijek za cijenu vulkana uzeo radije TOR-a.
nekome kome je Torova oštrica pre velika, a umjesto fantastičnih reznih osobina manjih primjeraka NLserije NL2 i NL3 zapravo traži vrlo robustnu i izdržljivu oštricu kakva krasi modele A1 i A2 ali uz exkluzivnost NLserije i to još u vrhunskom čeliku kao što je laminirani CoS, e za takve je klijente namijenjen VULCANO!dobrodošli komentari.


Zadnja promjena: NAVIGATOR; 27.01.13 12:18; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
avatar

Male
Broj postova : 2581
Godine : 36
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 0:32

Mislim da je netko još prije dosta vremena postavio sliku tog noža na forum, u to doba sam ga gledo...

Moram priznat da se meni nikako ne sviđa, oblik oštrice više baca na "perzijski" stil a opet drška i bolster mi tu nisu ukomponirani...

Veličina i oblik su mi kako se kaže "ni vrit ni mimo" neznam za šta bi se točno taj nož uopće mogo koristit...

ko neki all-around nož možda,ali gornji dio bolstera koj strši tu graničava hvat uz dosta drgih stvari...

Kao lovački mislim da se nikako nemože usporedit jer je malo pre velik ili dugačak za takvo korištenje, odnosno nezgrapan, pa onda opet je tu taj bolster koj strši na "boku" a lovci znaju zašto to smeta...

Šta se tiče nasljednika A1 nikako se nemogu složiti...

Oni koji žele A1 u malo elegantnijem izdanju imaju ovoZnači po meni nasljednik ovoga


je ovoU istom čeliku ko i Vulcano

A Vulcano bi po obliku ali samo obliku bio prije nasljednik nečega ovakvogSa tim da mislim da je PHK puno bolji i upotrebljiviji nož...

Vulcano je lijep nož ali mislim da je totalno fulan iz svakog pogleda, čak i kao neki fighter koj ima naglašen trbuh i swedge ali opet ima previše podignut špic...

[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 0:44

Ikarus
netko je prije stavio fotku ali ja sam ga imao u rukama i čak njime i rezao tako da to nije isto što i linkati tuđu fotku.

kako sam njime samo rezao papir o upotrebnoj vrijednosti u odnosu na konkurente ne mogu sa 100 sigurnošću tvrditi ali mislim da je u allaround primjeni negdje uz bok sa A1.
lovac nisam tako da za obradu divljaći nisam stručnjak.

nigdje nisam ustvrdio da je on "nasljednik" A1 nego njegova super luksuzna verzija, ne bi se složio u ovome što si naveo Kruta jer on kao i NL serija ima vrlo delikatan i primjereno tanak vrh noža, zapravo imaš pravo oba ta noža su negdje podjednako odmaknuti u odnosu na A1.
i oba bi ga mogla u funkciji zamjeniti s time da je u živo Vulcano puno konkretniji nož od Kruta.

(iako bi ja radije nosio kruta)
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
avatar

Male
Broj postova : 2581
Godine : 36
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:00

Ja na to gledam da sam (kako i sam nekada kažeš) imao i imam a i koristio previše noževa različitih oblika dimenzija a o čelicima da i ne govorim da bi mogo fulat to oko njegove uporabe...

Dali bi se moglo? naravno ali zašto??? Imat polu upotrebljiv nož u tom čeliku samo radi njegovog broja jer je u 100komada???

Mislim da je njegova največa vrijednost samo kolekconarska, za kupit i imat i ništa sa njim ne radit da se slučajno ne pobriše gravura i nakon nekoliko 10-taka godina prodat ili ostavit u nasljeđe...

Mislim, zapravo znam da za tu lovu ima jako jako jako puno boljih noževa u dobrim ako ne i boljim čelicima sa boljim uporabnim osobinama...

Ali tu je opet stvar ukusa...
[Vrh] Go down
Mraz
master
master
avatar

Male
Broj postova : 6756
Godine : 32
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:15

Noževe gledam kao radni alat pa sam indiferentan na ekskluzivnost, samim time mi je Vulcano kako Ikarus veli "ni vrit ni mimo".

Vidim pozitivan pomak što se drške tiče ali su ju stavili na kriv nož.... "Bog" bi sa ovakvom drškom po mojem mišljenju bio konkretniji alat dok Vulcanu s obzirom na veličinu i oblik oštrice takva drška nije potrebna, IMO.[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:16

pa i ja sam već rekao da bi radije neki iz NL serije ili kruta nego Volcana, nisam to rekao samo tako i bez razloga, za moj je ukus njegova oštrica pre špićasta i zakrivljena, to ako gledam upotrebno, ali vizualno mi izgleda jako lijepo.
u živo najveća stvar kod njega koja me iznenadila je ta da se on u katalogu ili na fotkama na netu čini vrlo profinjeno zakrivljen a taj špic delikatan i osjetljiv no u živo nož je ko pajser, vrlo robustan,debelog i čvrstog vrha.
vidi se razlika i koliko je vrh deblji od Torovog koji baš nije čačkalicagornji je Tor a doljni volcano
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:21

Mraz
ja ne bi na Toru ručku nikako mijenjao, eventualno da je oblikom kao na volcanu ali da i dalje ostane od kože.
taj je materjal FANTASTIČAN nikada nešto slično nisam koristio a teško je dobiti dojam koliko dobro takva ručka od kožnih ringova radi ako je nož u dučanu na policama, treba baš otiči u šumu tek se to onda vidi. ja ju ne bi mijenjao.

ja bi i na kruta i na volcana stavio torovu ručku.
[Vrh] Go down
chumaman
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1506
Godine : 26
Lokacija : između
Datum registracije : 26.10.2011

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:24

meni se sve čini da je isti prvenstveno dizajniran za arapsku klijentelu koja ne pita za cijenu,marketinški potpuno logično.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:28

misliš sulejman je popularan pa ekipa puši dizajn

možda ima nešto i u tome.

meni je jedino neobično što na fallkovoj službenoj stranici nisu znali zapravo što bi napisali o tom nožu nego samo "to je nož za prave poznavaoce" malo marketinški nedovoljno određen pojam.

al da je nož krasan bome je.
[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
avatar

Male
Broj postova : 2581
Godine : 36
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:30

Ne kužim jednu stvar, Navi jesi ti kupio nož ili kaj?
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:35

nisam ga kupio, da sada u džepu imam tu lovu koliko košta, kupio bi i trećeg boga Tora
samo sam ga skočio pogledati.
[Vrh] Go down
Mraz
master
master
avatar

Male
Broj postova : 6756
Godine : 32
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:43

NAVIGATOR je napisao/la:
Mraz
ja ne bi na Toru ručku nikako mijenjao, eventualno da je oblikom kao na volcanu ali da i dalje ostane od kože.

Nisam rekao ništa protiv kožnih prstena, kod Tora baš i kritiziram dizajn drške koji me meni totalno promašen.

Drška kao na Vulcanu je primjerenija nožu te veličine i težine oštrice, lagani utor za kažiprst pomaže da drška ne izleti iz ruke i omogućava "flip" tj. zamah preko prsta, zakrivljena drška je također prirodnija kod radova tipa sječenje/krčenje a sudeći po obliku i duljini oštrice nož je tome namijenjen. Ponavljam, IMO (in my opinion)


[Vrh] Go down
Igsy
honoris
honoris
avatar

Male
Broj postova : 2697
Godine : 29
Lokacija : Split
Datum registracije : 12.03.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:46

Kad bi imao saborsku plaću, nabavio bi si jednog za u vitrinu (po mogućnosti #001 ili #100), pošto je stvarno prekrasan. Mada više baca na ratnu perzijsku oštricu nego neki idealni radni alat... Definitivno mu je namjena kolekcionarstvo, kao i NL damaskus seriji. Ekskluziva koja nije za radne ljude s ovog foruma.
[Vrh] Go down
chumaman
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1506
Godine : 26
Lokacija : između
Datum registracije : 26.10.2011

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:47

Kako sam s zanimanjem popratio pojavljivanje cobaltnog čelika u Fallknivenovom izdanju
sam podatak da je proizvodnja istog vrlo skupa što i čelnici firme naglašavaju,razlog
marketinškog trika da se malo ulaguju arapskom tržištu gdje se kriza manje osjeti a
platežna moć je jaka i upravo pojačaju sveukupnu prodaju svojih proizvoda,ne vidim tu
ništa sporno da se kompanija posvećuje tržištu gdje ima novca za razliku Evropi i Americi
gdje kriza već duže uzima danak.
Zapravo ovo je nož za skretanje pozornosti određenog tržišta,čitajući vaše komentare
zaključak je više nego očit.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:54

Mraz
kako sam više od 10 godina radio i nosio trailmastera tako mi se šaka navikla na taj oblik ručke, identičan kakav ima i tor.
pretpostavljam da se veći dio pozitivnih kritika na kraju svodi na ponavljanje več ranije usvojenih oblika, materjala, radnji, itd.

slažem se da bi za cijepanje ručka od volcana bila Toru primjerenija ali upravo mi je Tor drag zato jer je tako velik, ne samo dobar nego i odličan za puno drugih radnji od samog cijepanja. u tim radnjama često koristim i različite načine držanja ručke i tu oblik koji ima Tor daleko bolje odrađuje posao nego poluergonomska ručka volcana ili kruta.
da ne govorim da bi za takve delikatne poslove full ergonomske ručke tipa busse ili fehrman bile gotovo neupotrebljive.

[Vrh] Go down
Ikarus
ADMIN
ADMIN
avatar

Male
Broj postova : 2581
Godine : 36
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 1:58

Jedna ispravka vezana uz ekskluzivnost, kako kažu na službenoj Fallk stranici

Znači nije sapravljeno 100 komda nego je prvih 100 numerirano, a navode da pošto je ručni rad da će bit slabo dostupni kroz sljedeće godine.

Znaći i oni koriste marketing tipa Busse-a koj radi male i teško dobavljive "linije" ali ne iz razloga jer se neda napravit više nego radi mlačenja love, štopa se tržište da se stalno radi umjetna potražnja...
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 2:07

Ikarus
znam da je napravljeno do sada 100 komada i da ih je po svijetu poslano oko pola od toga(još ih je oko 50 na lageru).

mislim da se tu više radi o promišljenosti menađerskog tima koje prvo zanima da li će i kako proizvod biti prihvaćen na tržištu nego da se radi o štopanju tržišta.

pogotovo zato jer su nakon probnih serija uvijek svi fallkovi modeli bili široko dostupni po identičnoj cijeni kao i prvi numerirani.
a bilo bi im stvarno bedasto proizvesti odma 10 000 komada i da onda zaključe da se zbog pre egzotičnog dizajna nož dobro ne prodaje.

kako se taj nož ipak radi ručno mislim da im ipak treba određeno vrijeme za napraviti veču količinu noževa a proizvodnja je tek krenula tako da se dostupnih 100 komada na tržištu meni čini prilično realna brojka.

[Vrh] Go down
cutlass
guru
guru
avatar

Male
Broj postova : 4144
Godine : 43
Lokacija : zagreb
Datum registracije : 16.04.2011

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 4:04

istina , netko ga je stvarno vec pokazao odavno, samo nemozemo se sjetit ko


http://survival.aforumfree.com/t3682p660-fallkniven-nozevijako LIJEP noz ..

bilo bi fora da njegov blank rade za prodaju kao ostale ...

mislim da bi mu rog sjeo vrhunski ..
[Vrh] Go down
mali mačak
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 352
Godine : 39
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 06.11.2009

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 11:45

Hmm... lijep je, ne mogu reći da nije.
Ali...
Vidim da se o uporabnosti ovog noža već pisalo jučer- ja ga vidim kao kolekcionarski nož.
Da, malo vuče na bliskoistočnu skalameriju za pojasom nekog šeika ali nije mi to bila prva asocijacija kad sam ga vidio.
Prva mi je bila da je to lovački nož, ali promašen lovački nož. Zbog debljine i dimenzija. Možda za u Afriku za lov na nosoroge, slonove i dinosaure...
U njegovoj namjeni ga npr. PHK ili Fox Pachi jedu za doručak po upotrebljivosti.
[Vrh] Go down
trolshein
spikač
spikač
avatar

Male
Broj postova : 561
Godine : 37
Lokacija : Varaždin
Datum registracije : 26.11.2011

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 11:52

Apsolutno, fallkniven za šeike sa pozlačenom karoserijom mercedesa
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 12:25

siguran sam da nikada neće biti napravljen nož koji bi bio idealan svim korisnicima, kao što se nikada nije rodila žena koja bi svakom muškom bila naj, no ima onih koje su se opasno približile tom epitetu.
tako je otprilike i sa Volcanom nitko ne tvrdi da je najbolja domaćica(najbolje rezne osobine) niti da je jeftina(cijena je stvarno paprena) ali mu-joj se ne može osporiti da je večini vrlo lijepih privlačnih oblina, koje su još privlačnije kada se nož vidi uživo i propusti kroz šake.
teško je fotografijama dočarati stvarni doživljaj u živo, nadam se da sam barem približno u tome uspio.
[Vrh] Go down
cutlass
guru
guru
avatar

Male
Broj postova : 4144
Godine : 43
Lokacija : zagreb
Datum registracije : 16.04.2011

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 17:19

ovo si lijepo srocio
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   27.01.13 22:04

aaaa koji sam pjesnik
[Vrh] Go down
Fratt
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Male
Broj postova : 4703
Godine : 39
Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ...
Datum registracije : 30.09.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   28.01.13 4:13

Ne mogu zamisliti sto bi se dalo s ovim nozem rezati ili ubadati...za skining je totalni promasaj,za rezanje hrane isto...rucka,moze biti neznam kakvog dizajna ali glavna karakteristika noza nije drska nego sjecivo.
Za seike je pre skroman,rog ili neki plemenitiji materijal da ali cocobolo vec i Sanrenmu stavlja na svoje pikavce.
Pada mi na pamet jedino da ga koristi naki Albanac na bazaru dok prodaje lubenice,pa onako znalacki odreze sa ovom sabljom krivosijom jedan rezanj ljubenitze mozebitnoj musteriji.
O cijeni necu ni govorit,onaj tko ga kupi uz certifikat o autenticnosti bi trebao dobiti i shamarcinu od trgovca jer ga drugo ni nejde,budimo realni.
Sranje.Ova rijec to u cijelosti opisuje.


Popijem maksimalno 5 piva godišnje.

titanijum je napisao/la:

Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu."Pulsov sam vrtio po ruci i oduševio se, osim što je, kao i većina ovdje prikazanih majstorija naših forumita, za moj ukus predebel!"
g. Ivo, 1912.-
[Vrh] Go down
Igsy
honoris
honoris
avatar

Male
Broj postova : 2697
Godine : 29
Lokacija : Split
Datum registracije : 12.03.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   28.01.13 4:35

"Lijepo sranje" bi bio finalni zaključak oko ovog primjerka.
[Vrh] Go down
cutlass
guru
guru
avatar

Male
Broj postova : 4144
Godine : 43
Lokacija : zagreb
Datum registracije : 16.04.2011

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   28.01.13 4:37

Igsy je napisao/la:
"Lijepo sranje" bi bio finalni zaključak oko ovog primjerka.

ahhaha doslovno tako ispada..

[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
avatar

Male
Broj postova : 7274
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   28.01.13 10:50

pa ja ne bi išao đonom na rezne performanse vulcana, rekao bi da su za nijansu bolje od A1.
možda bi došao do drukčijeg zaključka da sam ga imao prilike koristiti za nešto ozbiljnije, ja sam njime samo list papira izrezao i iznenadio se koliko takva debela oštrica lako ide kroz papir u svim smjerovima.

nož dolazi i vrlo solidno oštar pa je njime moguće na listu papira raditi razno razne rezačke bravure. mislim da bi stvar sa špekom, grančicama, kruhom, kolcima bila otprilike jednaka kao i s A1 koji je po meni odličan nož.

što se ubadanja tiče tu bi vulkan sigurno nadmašio spomenuti A1 zbog geometrije tanko-debelog vrha koji bi u materjal ušao poput floreta.

istina je da se sve te performanske mogu dobiti i za puno manje novaca ali zato sam i napisao da ovaj nož nije za svakoga.
to je poput na primjer mehaničke omege u svijetu gdje digitalni casio koji je 40 puta jeftiniji pokazuje točnije vrijeme. no ja bi ipak radije nosio omegu.


ne bi se ja baš složio da ovo nije i upotrebljiv dizajn nožaZadnja promjena: NAVIGATOR; 28.01.13 11:36; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Sponsored content
PostajNaslov: Re: Fallkniven VOLCANO - at first glance   

[Vrh] Go down
 
Fallkniven VOLCANO - at first glance
[Vrh] 
Stranica 1 / 6.Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Oštrina Fallkniven F1 vs. Barkriver fox
» modifikacija Fallkniven H1 kozne futrole
» Fallkniven noževi
» Moj Fallkniven F1
» barbudo fallkniven S1

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: OPREMA :: NOŽEVI-
Forum(o)Bir: