FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

Share | 
 

 Hammock

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Autor/icaPoruka
vandall
lingua
lingua


Broj postova : 208
Datum registracije : 20.09.2009

PostajNaslov: Re: Hammock   14.09.12 19:45

jedino ce meni falit "kapuljaca" vrece jer se zimi volim zatvori u vrecu da mi se ni lice ne vidi hehehe
[Vrh] Go down
http://www.pknedelisce.hr
vens
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 375
Godine : 26
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 26.03.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   15.09.12 18:15

Danas sam slucajno naletio na ovo
http://dx.com/p/outdoor-moisture-proof-picnic-blanket-camping-mat-pad-silver-200-x-200cm-142331


Što mislite o postavljanju ovog umjesto karimata unutar hammocka ?
jedini je problem sta ne pise koja je težina ovog?
[Vrh] Go down
urbana_gorila
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1620
Godine : 34
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 09.02.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   17.09.12 4:40

Kako ne, klikneš na "Specifications" i sve piše: Weight: 11.92 oz (338 g).


[Vrh] Go down
Panonsky
bomber
bomber
avatar

Male
Broj postova : 168
Godine : 41
Lokacija : Čakovec
Datum registracije : 16.06.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   17.09.12 9:36

Možda bi ga bilo bolje staviti oko hammocka.
[Vrh] Go down
http://survival.aforumfree.com/
RubberDuck
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 489
Godine : 54
Lokacija : Koprivnica
Datum registracije : 20.01.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 1:34

A, kaj velite na Portaledge ... malo je veći za transport od hammocka, malo je i skuplji .. ali je čvršči i sigurno se ljepo spava u/na njemu i čini mi se da se puno jednostavnije postavlja ....



I još jedan link ..
jel bi ovo bil šator ili hammock .. ??

[Vrh] Go down
vens
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 375
Godine : 26
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 26.03.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 9:58

Uf... po mom osobnom misljenu ovo mi se nikak ne sviđa... previše željeza i ogromno je a pretpostavljam i teško

Ja sam izabrao hammock za spavanje bas zato sto je lagan i brzo se postavlja a ne ovo ili šator
[Vrh] Go down
crotwar
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 311
Godine : 42
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 22.09.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:16

iskreno da kazem, kmet sam..nemam pojma o cem pricate..al imam potrebu da se pripremim za jednomjesecni odlazak u sumu..i razmisljam.. sator, iglu..improvizacija..
najveci problem u cijeloj mojoj prici, su pretpostavka da ce bit sve hladnije, da ce vrlo brzo pocet padat puno kise, da je sve potopno, ali i to da je sve puno zivotinja, znaci treba se zastitit,barem u smislu prilaska (ajd za to imam one baterijske alarme na potez). iz iskustva znam, da se covjek nemije spavat direktno na zemlji, pa sam razmisljao da kupim vojni lezaj na rasklapanje, i klasicni mali tent..hm..iglu imam al je prenizak..pa sad na kraju dolazim do improvizacija ceradom

jel postoji kakav aparatic da se ove ove rupe upucaju u materijal i di se to moze kupit?
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/PAUCI.OMB
kengur32
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Male
Broj postova : 3151
Godine : 43
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 06.08.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:17

ovo nipošto nije brže za postavljanje od hammocka, bar je 10 puta teže i nekak mi je "preudobno".


“You never know how strong you are,
until being strong is the only choice you have.”
[Vrh] Go down
kengur32
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Male
Broj postova : 3151
Godine : 43
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 06.08.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:21

crotwar je napisao/la:
iskreno da kazem, kmet sam..nemam pojma o cem pricate..al imam potrebu da se pripremim za jednomjesecni odlazak u sumu..i razmisljam.. sator, iglu..improvizacija..
najveci problem u cijeloj mojoj prici, su pretpostavka da ce bit sve hladnije, da ce vrlo brzo pocet padat puno kise, da je sve potopno, ali i to da je sve puno zivotinja, znaci treba se zastitit,barem u smislu prilaska (ajd za to imam one baterijske alarme na potez). iz iskustva znam, da se covjek nemije spavat direktno na zemlji, pa sam razmisljao da kupim vojni lezaj na rasklapanje, i klasicni mali tent..hm..iglu imam al je prenizak..pa sad na kraju dolazim do improvizacija ceradom

jel postoji kakav aparatic da se ove ove rupe upucaju u materijal i di se to moze kupit?

da sam ja na tvom mjestu uzeo bi taj iglu koji imaš, rastegnuo bi iznad njega ceradu, kupio napuhujući karimat , eventualno još ispod iglua cerada za malo bolju izolaciju..
a ovo za životinje.. neznam di ideš ali mene životinje nisu nikad brinule.


“You never know how strong you are,
until being strong is the only choice you have.”
[Vrh] Go down
kengur32
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Male
Broj postova : 3151
Godine : 43
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 06.08.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:23

e da... pod "ovaj aparatić za upucavanje rupa" misliš na onu flak ceradu koju imaš? mogu ti saznat za majstora koji radi cerade za kamione, ima u petrinji, odneseš njemu i on ti to sredi...


“You never know how strong you are,
until being strong is the only choice you have.”
[Vrh] Go down
crotwar
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 311
Godine : 42
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 22.09.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:29

da, sused, sve to mogu realizirat sta si napisao, sve imam..ali ipak, mjesec dana, covjek koji je obolio od reume, nisam siguran koliko cu nakon 7 dana bit upotrebljiv..onda drugo, moram odma mislit na sve moguce nezgode koje me mogu zadesit, a najgora bi bila da mi pocne voda curit kroz podnicu..zato razmisljam o dizanju lezaja s poda...

ovaj aparatic, neznas jel to ima (znas na sta mislim, okrugle metalne prstenove sa cerada i satorskih....imam lip komad flektarn cerade pa bi si slozio...

zivotninje? idem di ima vukova, al me oni ne brinu..svinje me brinu...ide pas čeno samnom, al ak kakav krmak naleti, na je smo
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/PAUCI.OMB
crotwar
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 311
Godine : 42
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 22.09.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:30

da da, vis kak ti znas cerada je tak lijepa da je jednostavno moram sredit
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/PAUCI.OMB
kengur32
MODERATOR
MODERATOR
avatar

Male
Broj postova : 3151
Godine : 43
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 06.08.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:41

i ja sam čest gost krajeva di ima vukova, medvjeda, svinja... ako su moji sve osigurali vjerujem da će i tvoj tornjak biti dobar bodyguard
razumijem tvoj strah od curenja vode kroz podnicu... ali baš zato cerada iznad šatora pa iskopaš kanalić da se voda sa cerade sljeva u njega ....a karimat na napuhavanje bi ti dao dovoljno komfora i izolacije.. naravno, pod uvjetom da imaš dobru vreču.
hammock bi mi bio zadnja opcija za tako dugo kampiranje u ovo doba godine... prehladno je za spavat u njemu.
ovo su samo moja razmišljanja i nemoj ih uzimati zdravo za gotovo..
taj majstor o kojem pričam radi cerade za kamione, znaći stavlja i te ringove... raspitam se pa ti javim..


“You never know how strong you are,
until being strong is the only choice you have.”
[Vrh] Go down
crotwar
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 311
Godine : 42
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 22.09.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 10:45

a gle sused, znas da je ovo slobodna rasprava..a isto ako u 22 godine uniforme, nisam naucio ukopat sator, onda ga hebi,hahahha...ona metalna lezaljka ko za plažu, je zakon..ali mi bitno povecava tezinu opreme a i mobilitet ukoliko bi mjenjao poziciju

ok, vidi, pa mi javi..imam cirka oko 15 dana jos vremena..

[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/PAUCI.OMB
vandall
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 208
Godine : 36
Lokacija : Nedelišće
Datum registracije : 20.09.2009

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 18:30

RubberDuck je napisao/la:
A, kaj velite na Portaledge ... malo je veći za transport od hammocka, malo je i skuplji .. ali je čvršči i sigurno se ljepo spava u/na njemu i čini mi se da se puno jednostavnije postavlja ....
ovo je definitivno cista suprotnost hammocku, moguce da je udobno spavat na tome al ko ce to nosit okolo hehe, a i kad si slozis dobar hammock sistem brze ces ga postaviti nego tip postavlja ovu "lezaljku" na videu.. vjerojatno je i cijena velika dok si hammock mozes slozit za 100-200kn skupa sa krovom
[Vrh] Go down
http://www.pknedelisce.hr
RubberDuck
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 489
Godine : 54
Lokacija : Koprivnica
Datum registracije : 20.01.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 18:45

vandall je napisao/la:
ovo je definitivno cista suprotnost hammocku, moguce da je udobno spavat na tome al ko ce to nosit okolo hehe, a i kad si slozis dobar hammock sistem brze ces ga postaviti nego tip postavlja ovu "lezaljku" na videu.. vjerojatno je i cijena velika dok si hammock mozes slozit za 100-200kn skupa sa krovom

A, je, je .. cijena je daleko od cijene hammocka .. ovakav gore se prodaje za 700 američkih novaca hehe .. prilično skupo .. ali, to je zato jer je ta naprava dio profesionalne penjačke opreme .. ustvari je to 'gnijezdo' za spavanje na liticama, tak da nevjerujem da ima preveliku težinu, čak naprotiv .. heh .. al da je veći i nezgrapniji za transport .. to svakak je ..
[Vrh] Go down
vandall
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 208
Godine : 36
Lokacija : Nedelišće
Datum registracije : 20.09.2009

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 19:01

tak sam i mislio da je za spavanje na liticama.. ako je i od nekih super legura napravljeno vjerojatno je teze od iglu satora za dvije osobe al posto obicni iglu sator nemozes postaviti na litici...
[Vrh] Go down
http://www.pknedelisce.hr
RubberDuck
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 489
Godine : 54
Lokacija : Koprivnica
Datum registracije : 20.01.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   25.09.12 19:44

vandall je napisao/la:
tak sam i mislio da je za spavanje na liticama.. ako je i od nekih super legura napravljeno vjerojatno je teze od iglu satora za dvije osobe al posto obicni iglu sator nemozes postaviti na litici...

Bum malo prosurfal .. sad me baš zanima kolko je teški ...
[Vrh] Go down
vandall
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 208
Godine : 36
Lokacija : Nedelišće
Datum registracije : 20.09.2009

PostajNaslov: Re: Hammock   26.09.12 0:26

tesko ih je naci, ja sam jedino nasao za jednostruki (ovaj sa videa je dupli) i pise da je oko 5,4kg
[Vrh] Go down
http://www.pknedelisce.hr
damjan
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1362
Godine : 34
Lokacija : planeta zemlja - trenutno u zagrebu
Datum registracije : 06.11.2009

PostajNaslov: Re: Hammock   26.09.12 1:09

jednostruki.. http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/climb/big-wall/single-portaledge ... 6.8 kg

dvostruki.. http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/climb/big-wall/cliff-cabana-double-portaledge .. 9 kg
[Vrh] Go down
vandall
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 208
Godine : 36
Lokacija : Nedelišće
Datum registracije : 20.09.2009

PostajNaslov: Re: Hammock   26.09.12 14:20

mislim da to nisu isti modeli kao sa videa al nabitnije je to da je ta varijanta preskupa i pre teska za obicno kampiranje.. al imam na dravi jedno odlicno mjesto gdje bi to mogao objesiti, bas bi htio probati kak je... mozda dobis morsku bolest kad se cijelu noc njises na litici je drugacije kad se tamo nasloni na stijenu
[Vrh] Go down
http://www.pknedelisce.hr
goxxon
guru
guru
avatar

Male
Broj postova : 3783
Godine : 37
Lokacija : ZG/OT
Datum registracije : 17.11.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   19.10.12 19:10

drvoless hammock

[Vrh] Go down
Aye-aye
tipko
tipko
avatar

Male
Broj postova : 64
Godine : 29
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 13.09.2011

PostajNaslov: Re: Hammock   10.11.12 14:25

Pozdrav ljudi evo tek sad skužih da nas ima još par koji koriste hammocke, pa eto da podijelim par fotkica sa vama...

Moj setup u malo toplijem ambijentu oko 5 stupnjeva po noći,
cerada iz peveca ili bauhausa ne sjećam se više,
hammock grand trunk ultralight(nije moj, od Store je) i
ispod običan mrežasti za stvari


Ovak se pije kavica ujutro, direktno iz hammocka bez dizanja, divota



Odmaranje



Sva tri hammocka od ostalog društva, srednji je od Store(diy), desni od Dode(Henessy hammock asym delux ako se ne varam)


Ovo je jednom drugom prilikom, to je bilo 27-28.10.2012, prvi snijeg i moj rođendan pa je bilo i cuganja Tu je več temp. dosta niža, noć oko -1.


Tu nas je probudilo pucanje srednje cerade oko 4 ujutro...


Vreča za spavanje oko hammocka a unutra zimska vreča, bilo mi je prevruće...



E ovo je več nevezano uz ova dva prijašnja provoda, tu su kolega Storo i moj dragi brat dva hammocka stavili na 2 ista drva, vrlo domišljato.


Eto to je to otprilike, a meni sad u ponedjeljak dolazi hammock sa šivanja, rekao bih diy ali nije narucio sam materijal i sve ali nemam šivaču mašinu pa sam morao dati da mi se zašije, kada dođe, detaljnije opišem kako di šta i zašto.

Uživajte





[Vrh] Go down
vens
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 375
Godine : 26
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 26.03.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   10.11.12 14:52

koja su ovo zadnja 2 hammocka i koje cerade ste koristili... vidim ovu iz bauhausa plavu al ne znam koje su ove dvije? mozda je jedan DDova

sve u svemu ljepo vješanje... i zanimljive slike
[Vrh] Go down
Aye-aye
tipko
tipko
avatar

Male
Broj postova : 64
Godine : 29
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 13.09.2011

PostajNaslov: Re: Hammock   10.11.12 15:36

Lijevi hammock je dd frontline a desni je diy rađen po principu henessy hammocka, zelena cerada je dd 3x3 and ova druga je original od henessy hammocka...i hvala ti.
Meni je evo baš došao neki dan materijal iz Beijinga pa sam dao to sve šivati kako meni paše pa kada bude gotovo poslikam suspension system, tarp cijeli hammock i sve in general cijeli setup.
[Vrh] Go down
Tamer Fuchs
zelembara
zelembara


Male
Broj postova : 28
Godine : 28
Lokacija : međimurje
Datum registracije : 22.06.2011

PostajNaslov: Re: Hammock   12.01.13 19:51

vidim da se kužite u hammock-e ekipa. dal se tkanina za to može kupiti negdje u zg?
[Vrh] Go down
goxxon
guru
guru
avatar

Male
Broj postova : 3783
Godine : 37
Lokacija : ZG/OT
Datum registracije : 17.11.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   12.01.13 19:53

probaj ovdje http://mega-poliplet.hr/
[Vrh] Go down
vens
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 375
Godine : 26
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 26.03.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   12.01.13 20:00

pogledaj malo pod ovom temom ..
sve pise
[Vrh] Go down
goxxon
guru
guru
avatar

Male
Broj postova : 3783
Godine : 37
Lokacija : ZG/OT
Datum registracije : 17.11.2010

PostajNaslov: Re: Hammock   12.01.13 20:01

a, možeš pitat i Vensa, on ima iskustva s tim
[Vrh] Go down
crotwar
lingua
lingua
avatar

Male
Broj postova : 311
Godine : 42
Lokacija : Sisak
Datum registracije : 22.09.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   13.01.13 23:05

http://img69.imageshack.us/img69/7315/90365240.jpg
ova mala pletena, služi dizanju opreme s tla? i gdje je nabavljena, koliko može koštat?
[Vrh] Go down
http://www.facebook.com/PAUCI.OMB
DoomsdayST
mr.spika
mr.spika
avatar

Male
Broj postova : 1293
Godine : 42
Lokacija : Dalmacija
Datum registracije : 07.01.2012

PostajNaslov: Re: Hammock   13.01.13 23:57

http://dx.com/p/portable-outdoor-high-strength-nylon-rope-camping-hammock-army-green-100kg-max-72614

Ima i jeftinije na ebay...

[Vrh] Go down
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Hammock   

[Vrh] Go down
 
Hammock
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 4 / 8.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Improvizirani hammock!-Svakom dostupno!
» medvednica - malo brdo za veliki odmor
» Hammock gay.s
» Hammock

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA-
Forum(o)Bir: