FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

Share
 

 To je EU

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
palac
bomber
bomber
palac

Male
Broj postova : 105
Godine : 61
Lokacija : zagreb sesvete
Datum registracije : 08.08.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: To je EU   To je EU Empty21.03.11 19:59


Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kada bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja, koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.
Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje. Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili sa niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza.
U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato, jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.
Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku. Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je češki predsjednik Klaus, koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju. Prošle godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u špici krajnje uznemirujuću vijest:
U Mađarskoj su građani nezadovoljni sa EU izišli na ulice i krenuli prema parlamentu, policija je napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti, međutim Mađarska se nije više spominjala. Navečer sam sa nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, no o spomenutom događaju ni riječi. Znači da je Saborska komisija za informiranje već reagirala.
Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se sa nekim Mađarima, pa sam upitao što je to bilo. Najprije nisu shvaćali na što mislim, a kada sam im objasnio što je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli 'Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU'. E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda štampe, sa kojom se toliko busamo u prsa.
Tvrdim da je to zato, jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90%, da se ovakve vijesti prikažu na našoj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rješenje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali .
Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU. Kada se puk pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je bio:" Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj kampanji obećavali".
Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Nizozemskoj, zašto su pribjegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, zašto ga ne daju na referendum? Zato jer bi prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu prošli.
Da li su naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Da li su svjesni toga, da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi. Oni nisu svjesni, da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti završava van granica RH. Samo ako je vlasnik Hrvat - ta dobit se opet investira u RH.
Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH. Što je to potaklo sve naše stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU.
Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao, da su kupljeni, jer bogatoj EU (sa velikim osjećajem za pronalaženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti našim političarima stotinjak milijuna Eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 2 kune.
Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska , Portugal , Španjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve što se opljačkati moglo.
Ali sve što su oružjem dobili, oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (u Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri i.t.d.). London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na što liči Nizozemska; i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti, ali što se kupi, može se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti svijet na novi način: globalizacijom.
Pročitajte malu plavu knjižicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve piše... I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji. Što se to krije iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka. I mi nasjedamo tim hohštaplerima, koji nas uče što je to demokracija, što je dobro, a što je zlo, a do jučer su sijali smrt širom svijeta. heb su cijele civilizacije.
Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima. Dok je Dubrovačka republika 1416. godine donijela zakon o ukidanju ropstva, u to vrijeme Sjeverna Amerika nije ni bila čak ni engleska kolonija, a kao država se oformila preko 350 godina nakon spomenutog zakona Dubrovačke republike (kao država su SAD oformljene 1776. godine). I sada im je taktika da žrtvu najprije bace na koljena (najčešće kroz financijska zaduženja), a onda dolaze sa kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz kratko vrijeme promijeni vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.
Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari. Kakva je to politika, kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital šalju na burzu. Tako robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremaju u EU, da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima, koji sada žive od socijalne pomoći.
Tako su do sada uništili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno-prerađivačku industriju, automobilsku industriju i.t.d. Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka više nitko ne brine.
Sada više nije dovoljno raditi radnim danom što bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim državama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).
No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU završi na burzi, a druga polovica više ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv u potocima.
Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je sa ovakvom politikom EU neminovno. Bogataše u EU kod nas najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i naša obala zajedno sa otocima. Industrija ih ne zanima - pa oni imaju svoju u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji. Njih naša industrija koja im konkurira, samo smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte samo kakav pritisak rade na našu vladu u vezi brodogradilišta.
Naša brodogradilišta im smetaju, jer konkuriraju Korejskima, koja su u njihovom vlasništvu. To opravdavaju slobodnim tržištem i zaštitom tržišnog natjecanja. Kad smo već kod slobodnog tržišta, da kažem i to, da je njihova teorija da sve što nije profitabilno, dakle što ne može na tržištu opstati, treba propasti. Ali to pravilo važi samo za neke, iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake, samo su neke jednakije = Orwell), pa pitam se zašto onda sada u ovoj krizi nisu pustili da propadnu sve banke u EU i SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti, zašto su automobilskoj industriji dali financijsku injekciju, zašto je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo, žrtvovala preko tisuću petsto milijardi USD? Zar mi dotacijama ne spašavamo svoje g ospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri milijuna $, nego da ti radnici završe na burzi, gdje će koštati proračun desetak puta više? Dakle mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim lažovima. Možda ćete reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine, ali one ovakav tekst neće objaviti. Goebbels, Hitlerov šef propagande, za ove današnje managere propagande je bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog marketinga rođenog u potrošačkom društvu (Marketing, što je to ustvari?) Jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi nešto što mu ne treba, za novac koji nema (kreditna kartica). To pak znači, da čovjeka treba nagovoriti da se što više zaduži, jer je onda s njime lakše vladati. Ako č ov jek nikome ništa ne duguje, tada si može puno toga dopustiti, ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu je priprijetiti otkazom i čovjek šuti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega, a nitko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koja je stjecao mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom radniku svetinja. Koliko su lažljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas uvjeravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u njihovim matičnim državama (kod njih je sada kamata 2 do 3%, a kod nas 13%). Kada su ušli obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz ondašnjeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No naše tvrtke na to nisu nasjedale, pa su onda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer takvo &a mp;scaro n;to ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa više nijednoj banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom prometu, štoviše cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet puta, a tek koliko su povisili kamate?!? U tim istim bankama danas možete dobiti kredit za auto, kamion, ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, dok za recimo farmu krava kredit će naš seljak ganjati par godina. Naša vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u predpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uništili domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca - ili rečeno šahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove. Da nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah s EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili. Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali odbaciti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% onoga što traže i tako malo po malo, najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača. Ako se samo malo suprotstavimo, izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći zatražiti povrat svih dugova, što je ovoga časa oko 50 milijardi USD. I što mislite što nas onda čeka? Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, po rez na vikendice, aute (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez - i do čega će to dovesti? Dovest će do drastičnog pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, školstvu i trgovini… Zar Vam nije jasno zašto EU inzistira na brzom sređivanju gruntovnice i zemljišnih knjiga?!? Prošle godine, naš bivši premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika obitelj, sa čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam, da li je u njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad raditi reda, ili je taj red radio sam, pa se pitam zašto mu u velikoj obitelji EU treba raditi reda? Nadalje, mnogi besplatni programi EU su izmišljeni za to da pripreme teren za dan D. na pr. program po kojem emisari EU uče naše lumene kako gospodariti društvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis društvene imovine sa procjenom vrijednos ti. Da li Vam to nešto govori? (ovaj tekst hrvatskog stručnjaka za gospodarstvo N.N. odbijen u hrvatskim medijima) POTPISUJEM I PROSLJEĐUJEM DOBRONAMJERNIM PRIJATELJIMA LJUDIMA KOJI MISLE.


autor - Joža Prudeus - ja samo prosljedjujem da ljudi malo promisle, proslijedio sam na jako puno mailova jer ovo je tekst vrijedan pažnje.
[Vrh] Go down
Mraz
master
master
Mraz

Male
Broj postova : 6778
Godine : 33
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty21.03.11 21:14

Odličan tekst.


To je EU 6xxcgm
[Vrh] Go down
Surfer
lingua
lingua
Surfer

Male
Broj postova : 346
Godine : 51
Lokacija : ZG
Datum registracije : 23.05.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty21.03.11 21:42

Svaka čast autoru teksta.

EU je umjetna tvorevina kao i Jugoslavija i kao Jugoslavija će propasti.
Jedino što nisam siguran da li će propasti prije ili poslije nego što Hrvatska postane zemlja članica.

Nadam se da je svima jasno da je EU zamišljana i postavljena kao stroj ostvarivanja ekonomskih i političkih ciljeva velikih članica i način da se manjim zemljama kontroliraju
prirodni resursi i spriječi konkurentnost.

Jer države članice EU NIKAD više neće imati stopu rasta koje bi bile dovoljne da podržavaju njihovo vlastiti stanovništvo.
Zato se BDP mora popuniti na druge načine.
A ima li boljeg načina od kolonizacije na koju su naši dragi Europljani naviknuti od davnina?

Naravno da ću glasati PROTIV ulaska i nadam se da će tako glasati i većina hrvatskih državljana.
[Vrh] Go down
amiklic1
bomber
bomber


Male
Broj postova : 176
Godine : 43
Lokacija : Stobreč
Datum registracije : 27.12.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty21.03.11 21:52

Nažalost, sve više mislim da većina neće glasati protiv, nego ZA. Osobno sam debelo protiv, čisto zato jer sam dobro promislio o svemu. Ipak, većina naivno misli da će EU dovesti posla, otvoriti tržište itd.

osobno ja zapravo jesam za EU, al' na način da se razvijemo toliko dobro da nas oni mole da uđemo ;-)... Samo, pitanje je što bi tad radili u tome uopće ;-)
[Vrh] Go down
sgt bear
mr.spika
mr.spika
sgt bear

Male
Broj postova : 1562
Godine : 45
Lokacija : de/sk
Datum registracije : 12.04.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty21.03.11 23:00

AKO SU SVI "ZA", I JA SAM PROTIV! To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986
[Vrh] Go down
Mraz
master
master
Mraz

Male
Broj postova : 6778
Godine : 33
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty21.03.11 23:13

sgt bear je napisao/la:
AKO SU SVI "ZA", I JA SAM PROTIV! To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986

To je EU 368870


To je EU 6xxcgm
[Vrh] Go down
Fratt
MODERATOR
MODERATOR
Fratt

Male
Broj postova : 4710
Godine : 40
Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ...
Datum registracije : 30.09.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty21.03.11 23:20

Odličan i dok gledam onu sjedu gusku kako tura dupe svakom Evropćaninu,vrlo zabrinjavajući text.


Popijem maksimalno 5 piva godišnje.

titanijum je napisao/la:

Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
[Vrh] Go down
Ito Ogami
lingua
lingua
Ito Ogami

Male
Broj postova : 256
Godine : 40
Lokacija : Prilep
Datum registracije : 20.02.2011

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty21.03.11 23:58

ovo sam vec negdje citao.mislim da se nadje nesto na http://www.4dportal.com/
Kresimir Misak ima kolumnu bas o evropskoj uniji,pa koga zanima moze procitati.a ima i dosta toga zanimljivoga.
[Vrh] Go down
Olimp
mr.spika
mr.spika
Olimp

Male
Broj postova : 1414
Godine : 59
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 19.01.2011

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 0:09

Tekst gleda problem kroz prizmu sa jedne strane i kao takav je dobar, ali ne sagledava cijeli problem koji je mnogo složeniji nego ga tekst prikazuje.

Dileme za ili protiv EU je dilema nas u tranziciji koji nikome ne vjerujemo ponajmanje zapadu kojije financijski jak i na nama malima se bogati, jer kod kuće ga usporavaju zakoni koji to spriječavaju.

U svakom slučaju trebali smo odavno razmisliti da li posegnuti za karticom i da li će nam ona donijeti prosperitet.

Posegnuli smo lakomo i postajemo ekonomski robovi kapitalu. Htjeli ili ne EU će nas natjerati da u nju uđemo. Ekonomski natjerati jer smo veliki dužnici, a u dužničkim odnosima vrijedi isključivo pravilo "veži konja gdje ti gazda kaže"

Šta još imamo Hrvatsko: Banke, hotele, perspektivne tvornice, atraktivna zemljišta ... ? Pa uskoro će nam i šume uzeti, izvore pitke vode.. ... sve.

Možemo se busati u prsa koliko želimo, ostasmo sirotinja i to za par godina.

Dokaze za ove tvrdnje neću iznositi. Znadete ih i sami.

Mogu samo reći da je krv naših predaka uzalud prolivena da bi imali slobodnu i SVOJU zemlju. OSTASMO BEZ IČEGA.

Razmislite o tome, Vi mladi ponajviše To je EU 481349
[Vrh] Go down
http://www.panoramio.com/user/2299965
damjan
mr.spika
mr.spika
damjan

Male
Broj postova : 1362
Godine : 36
Lokacija : planeta zemlja - trenutno u zagrebu
Datum registracije : 06.11.2009

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 0:28

meni uopce nije jasno kako mi tj nasi politicari mogu i dalje raditi sve sto je u njihovoj moci da nas ubacu u tu hebenu EU kad je i idiotima jasno da nas hebu ko mlade majmune i vjerojatno ni njima u Eu nije jasno kako smo toliko glupi i dokle smo spremni ici i prilagodavati se njihovim pravilima i samo govoriti yes habib, yes habib na bilo kakav njihov nebulozni prohtjev.. rumunjska i bugarska su usli u eu samo zato jer je amerika intervenirala da oni obavezno moraju uci sto prije jer su im ovi zauzvrat dali zemlju da naprave svoje vojne baze, a zakoni im nisu prilagodeni ni u 1/5 poglavlja koji su kao obavezni da bi se ulazak razmatrao.. i kakve uopce amerika ima veze sa eu osim sto se i jedni i drugi i treci financiraju iz istog izvora,.. a mi vec sad imamo prilagodene sve zakone eu i nije ni bitno ocemo li uci ili ne jer smo tako i tako prisiljeni uvozit svakakva sranja koja nam netrebaju dok nasi seljaci svoje proizvode moraju bacat jer su visak, visak koji se stvorio samo zato jer smo obvezni uvozit proizvode iz eu.. pa ko je tu lud..
ovi nasi politicari ko tuke samo klece na koljenima i puse ga svima ko god se stane ispred njih, ali nakon jednog kojem popuse oni se ne dignu nego i dalje klece i zjakaju okolo jel ima jos neko ko zeli da mu se popusi
..joj sad sam se samo bezveze nazivcirao a tako i tako znamo da nam nema spasa ukoliko ne napravimo revoluciju i postavimo mene za diktatora To je EU 747986
[Vrh] Go down
one.and.only43
bebač
bebač
one.and.only43

Male
Broj postova : 17
Godine : 23
Lokacija : Srbija
Datum registracije : 20.08.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 0:36

Ma sve je to politika. Velike sile iscrpljuju nas, male zemlje, ne mareci za ljudske zivote.Iskoriste nas maksimalno i posle bace kao stare krpe. Izazivaju rasne i politicke sukobe da bi mogli pomocu medija da opravdaju ulogom mirotvorca. Crpe nam ljudstvo, hranu, plemenite metale i naftu,naftu i samo naftu...
[Vrh] Go down
svarožić
tipko
tipko


Male
Broj postova : 79
Godine : 48
Lokacija : split
Datum registracije : 22.03.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 1:24

Odličan tekst,mislim da bi moralo postati jasno svima gdje se nalazimo i gdje idemo,bolje rečeno srljamo. Nalazimo se trenutno u poziciji lošijoj nego robovi u robovlasničkom društvu. Vlasnik je robovima bio dužan dati hranu i krov nad glavom a mi smo sada prisiljeni raditi za gazde i vječno smo dužni bankama a uz to moramo se brinuti sami za hranu,stan i još mnogo toga.
Nije ovo samo problem Hrvatske...nisam neki ,,jugonostalgičar'' ni ,,komunjara'' ali mislim da je rat koji nas je zadesio izmišljotina evropskih i svjetskih lopova (banaka) jer im je Jugoslavija smetala. Jednostavna filozofija,zavadi pa vladaj. I tko je na kraju izvukao korist od rata osim lopova koji su to i prije bili,naši kvazi političari,lovci u mutnom.
Neznam kako smo mogli biti tako sljepi da se tako olako povodimo za političarima i njihovim idejama. Dok smo se mi zaklinjali Tuđmanu,Miloševiću,Izetbegoviću ili bilo kome drugom oni su nas izdali sviju i prodali. Tko živi dobro sada? Narod koji je krvario ili političari?
Strane banke su potkupile političare koji su imali utjecaja a ove ostale nisu ni trebali jer su toliko nesposobni da ionako rade neviđenu štetu.
Ljudi nema nam budućnosti dok ne kažemo NE evropskoj uniji i globalizaciji jer srljamo u propast. Oduzet će nam i ono malo dostojanstva i ljudskosti što nam preostaje jer su na putu da nam uzmu i zemlju,šume i vodu i da nam udare porez na zrak koji dišemo.
Globalizacija...kolonizacija...kako to poznato zvuči,povijest se ponavlja...sjetite se tko je uništavao i istrebljivao mnoge civilizacije širom planeta pod izgovorom da su ti narodi primitivni i nerazvijeni...južnoameričke civilizacije,sjevernoamerički indijanci,aboriđini,afrička plemena...narodi bogate kulture koji žive u miru i skladu s prirodom su divljaci a evropljani su civilizirani i napredni!? To je EU 30210
Rekao bi Bare:vrijeme je da se krene!
VIVA LA REVOLUCION
[Vrh] Go down
palac
bomber
bomber
palac

Male
Broj postova : 105
Godine : 61
Lokacija : zagreb sesvete
Datum registracije : 08.08.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 1:44

evo još jedan link na tu temu, a i ovi sa strane nisu loši . . .

https://www.youtube.com/watch?v=TgAaK6Eav-Y
[Vrh] Go down
neven
lingua
lingua
neven

Male
Broj postova : 396
Godine : 51
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 21.09.2009

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 10:50

palac je napisao/la:
evo još jedan link na tu temu, a i ovi sa strane nisu loši . . .

https://www.youtube.com/watch?v=TgAaK6Eav-Y

Sve što si napisao je točno, upravo sam pročitao na Jutarnjem da 56% hrvata "podržava"
ulazak RH u uniju, s obzirom o čijim novinama se radi ne čudim se.U Nedjelju sam gledao
Plodove zemlje, do sada je u Hrvatskoj 10 000 gospodarstava koje se bave mljekarstvom
i uzgojem stoke propalo.
[Vrh] Go down
Ito Ogami
lingua
lingua
Ito Ogami

Male
Broj postova : 256
Godine : 40
Lokacija : Prilep
Datum registracije : 20.02.2011

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 11:36

Nigel Farage mi je poznat.ima se sta cuti od njega jer mi se cini da je jedini koji prikazuje eu sa druge strane gledista.Medijume vec odavno ne konzumiram,ali mislim da je neminovan ulazak u EU.nismo mi ti koji odlucuju.imamo i mi pametne ljude samo tko ih uopce slusa.Posto je danas dan voda (mogao bi to staviti u drugu temu)ali posto eu nam nalaze privatiziranje voda,prepustam rijec Slavku Kulicu.https://www.youtube.com/watch?v=fT4Cx2s6w0o

ne bi me cudilo da izmisle privatiziranje zraka kojeg disemo.
[Vrh] Go down
Jolender
spikač
spikač
Jolender

Male
Broj postova : 785
Godine : 53
Lokacija : BiH
Datum registracije : 09.03.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 11:53

Problem je što ljudi dozvole da ih se manipulira, slično kao sa ovcama.

Ljudi imaju mane koje bankarski stratezi veoma vješto koriste, danas se i države lihvare preko banaka, političari su kupljeni vješti govornici.

evo još jedan zanimljiv tekst :

http://danas.net.hr/novac/page/2011/01/12/0008006.html?pos=n1
[Vrh] Go down
Elp
spikač
spikač
Elp

Male
Broj postova : 502
Godine : 33
Lokacija : Sarajevo
Datum registracije : 25.02.2011

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty22.03.11 12:03

Evo jedan detalj iz Bugarske. Inace mi je supruga iz Sofije, pa je info iz prve ruke. Standard im je u banani. Posla ima, ali kakvog. Placa u Uni Credit banci recimo iznosi 300 eura. Mozete krepati radeci 2-3 posla (ako stignete sve uskladiti) i opet necete izaci na 1000. Cijene potrosacke korpe su prosjeku su vece nego u BiH. Bugarska leva i KM su iste vrijednosti. Tacno je da je u proslosti Bugarska bila jedna od najvecih spedicijskih sila na Balkanu. Drmali su vocem i povrcem nadaleko. Sada imaju tri tabora u parlamentu (znate ono bugarska skupstina). Jedni zagovaraju demokratsku BG, drugi pripojenje Turskoj, a treci su braca Romi.

Ako je to EU kakvoj se trebamo nadati, po meni licno, daleko im kuca bila...
[Vrh] Go down
zeleni
lingua
lingua
zeleni

Male
Broj postova : 412
Godine : 43
Lokacija : zagreb
Datum registracije : 09.04.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty15.04.11 10:01

Odličan tekst. Tek sada sam ga pročitao i moram ga pohvaliti.
No, na žalost več smo odavno u raljama EU i gotovo se je nemoguče izvuči. Več sada plačamo poreze na kotlove za rakiju. Uskoro če ti porezi postati veči, kotlova če biti sve manje pa če nestati i za 10 godina nitko više neče peči rakiju a za 20 nitko više to neče niti znati. Ali fala bogu imati čemo na raspolaganju savršeno piče, francuski KONJAK za vrlo povoljnu cijenu od 50 eura za 7 deci. Taj nenadmašan konjak, ako niste znali se peče u istim kotlovima kao naša rakija od jedne vrlo kisele sorte grožđa što ga spušta na razinu ispod naše loze sa šljivovicom da ne uspoređujem jer je isuviše cijenim.
Što oni misle o ovim našim dalicijama jasno su pokazali u priručniku za vojnike mirovnih snaga koji su boravili na ovim prostorima. U njemu je pisalo ( između ostalog ) da ljudi sa ovog područja imaju običaj u znak dobrodošlice nuditi gosta sa pičem koje nazivaju rakija, te da to nikakon ne konzumiraju jer izaziva, da sažmem - ludost.
Umjesto sira naših kumica ponudit če nam svoje nadnaravne sireve koji zamislite, imaju rupice a neki i prst debelu pljesnivoču ( PLEMENITU pljesnivoču ) a cijenom su samo dva puta skuplji od tamo nekog domačeg dalmatinskog pršuta ( koji nama ni deklaraciju ).
Uz sve blagodati još če nas naučiti ( u njihovim tvornicama ) i kako se radi jer smo mi ljeni i samo bi sjedili na kavama.
Dalje ča nas podučavati kako betonirati morsku obalu, da stane više ručnika u sezoni te kako ih posluživati dok oni leže na tim ručnicima.
Kada to savladamo pokazati če nam dobri ljudi iz EU i kako gospodariti vodama. Jer nije voda tu da teče u potocima i rijekama i bezveze se rasipa. A da znaju sa vodom e pa znaju!

[Vrh] Go down
MaTej
zelembara
zelembara
MaTej

Male
Broj postova : 32
Godine : 24
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 14.09.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty15.04.11 13:19

Odličan tekst. Osobno sam za dovršenje pregovora sa EU, jer smo već previše toga izgubili u ime pristupa tome da bi odustali, makar je to bila greška, ogromna. Nismo zapravo ni dobili neovisnost a već smo ju prokockali.


Jugoslavija je barem imala isti jezik (hrvatskosrpski ili srpskohrvatski), bilo je neke povezanosti među narodima, i cijeli sistem je bio socijalistički (da ne govorimo da je najniža plaća u bilo kojoj firmi morala bit najviše 6 il 5 puta niža nego najviša, a sad usporedite odnos plaća u svijetskim firmama). U EU koju ljudi toliko hvale, će pola našeg naroda biti nekonkurentno jer (vidi čuda) znat hrvatski i eventualno engleski/njemački će bit jednostavno nedovoljno za bolja radna mjesta, a lošija će postat još slabije plaćena a na njima kako je krenulo će radit sve samo ne hrvati (francuska se već rješila roma, merkelica priznaje da je multikulturalnost laž, a negdje će trebat sve to deportirat + braća rumunji i ostali).

Demokracija koju smo toliko priželjkivali će nas heb više nego što bi 1000 godina tog "odvratnog" jugokomunizma uspjelo...
[Vrh] Go down
Fratt
MODERATOR
MODERATOR
Fratt

Male
Broj postova : 4710
Godine : 40
Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ...
Datum registracije : 30.09.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty15.04.11 13:46

Trgovinskim jezikom,EU (ili kako god želimo nazvati globalizaciju) odgovara da se smanji tržište na kojem se plasira proizvodnja neke države.
To se dogodilo raspadom Juge,velika većina naših tvornica je bila dosta neovsna o izvozu van granica jer su imale osiguran plasman svojih roba,na osnovi velikih plasmana i prodaje su imali i bolje uvjete kod uvoza nekih roba izvana,drugim riječima je tržište bilo samodostatno.

Onda smo se dali spre.j.ebati po sistemu "podijeli pa vladaj" velikih sistema i sve su fabrike otišle preko noći na prosjački štap,prodane po jednu kunu od naših profitera iz Vlade (bilo koje stranke na vlasti).

Neovisna Hrvatska je danas samo u srcima malih ljudi,buđovani koji su je raspichkali kao grunt od djedova nisu nikad imali tu ideju.


A mi smo ostali stoka sitnog zuba kako je svojevremeno jedan govorio.
Kako bi rekao Orwel "sve su životinje jednake ... ... ali neke životinje su jednakije od drugih"


Popijem maksimalno 5 piva godišnje.

titanijum je napisao/la:

Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
[Vrh] Go down
hankok
spikač
spikač
hankok

Female
Broj postova : 524
Godine : 44
Lokacija : metković
Datum registracije : 13.12.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty15.04.11 16:04

[Vrh] Go down
Branimir76
lingua
lingua
Branimir76

Male
Broj postova : 363
Godine : 42
Lokacija : Pčinjski okrug - Republika Srbija
Datum registracije : 18.05.2011

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty19.05.11 0:51

Za kratko vreme su u EU strpali Rumuniju i Bugarsku, a očigledno je da to nema veze sa standardima. Biće da im je trebalo mesto za skladištenje nuklearnog otpada i Cigana.

Sa Hrvatskom, BiH i Srbijom ne ide baš tako brzo. Boje se nečega što bi ih moglo zadesiti, inače bi mogli i nas po skraćenom postupku.

Pitam se o čemu se radi...
...ili nas Bog još uvek nije "napustio" kao ostale...
[Vrh] Go down
Olimp
mr.spika
mr.spika
Olimp

Male
Broj postova : 1414
Godine : 59
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 19.01.2011

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty19.05.11 9:00

Bijasmo u Austrougarskoj - rezultat raspala se
- ll - u Kraljevini Jugoslaviji - - ii -
- ii - u SFRJ - - ii -
Sada ako uđemo u EU koji će biti rezultat? To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986
[Vrh] Go down
http://www.panoramio.com/user/2299965
Surfer
lingua
lingua
Surfer

Male
Broj postova : 346
Godine : 51
Lokacija : ZG
Datum registracije : 23.05.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty19.05.11 14:44

Olimp je napisao/la:
Bijasmo u Austrougarskoj - rezultat raspala se
- ll - u Kraljevini Jugoslaviji - - ii -
- ii - u SFRJ - - ii -
Sada ako uđemo u EU koji će biti rezultat? To je EU 747986 To je EU 747986 To je EU 747986


Rezultat će biti 3:0 za nas To je EU 747986
[Vrh] Go down
skyrunner
lingua
lingua
skyrunner

Male
Broj postova : 345
Godine : 40
Lokacija : sveti ivan žabno,hrvatska
Datum registracije : 01.01.2011

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty19.05.11 17:26

koliko god volim Lijepu Našu i kolko god sam ponosan na to što sam Hrvat moram bit iskren(i prema samom sebi) i konstatirati da mi Hrvati uvijek nosimo kako nam drugi skroje.kad se vratimo u davnu,a i nedavnu povijest uvijek ispada da smo mi hrvati dobri sluge a loši gospodari
[Vrh] Go down
djomla
knjižničar
knjižničar
djomla

Male
Broj postova : 992
Godine : 31
Lokacija : Vinkovci
Datum registracije : 12.04.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty19.05.11 20:03

Ako je netko čitao Ickea, vjerojatno mu je poznata njegova teorija o budućem ujedinjenju kontinentalnih nad-država (američka, afrička, azijska, europska unija) u jednu globalnu državu, s jednom svjetskom vladom, vojskom, monetom... Koliko god to možda zvučalo prenapuhano, mislim da opći trend globalizacije i unificiranja na svim razinama društva sa nametnutim kriterijima unije konačno možda i dovede do takve tvorevine. A o samim posljedicama i implikacijama takve države može se samo nagađati... To je EU 865284
[Vrh] Go down
https://habilisurvival.wordpress.com
treka
bebač
bebač


Male
Broj postova : 6
Godine : 43
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 02.01.2013

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty14.01.13 17:00

Evo nečeg svježeg i konkretnog za razbijanje dosadne svakodnevnice. Materijal javno objavljen i svakome dostupan na linku:

Ministarstvu Unutarnjih Poslova Republike Hrvatske: Središnja Banka, Nacionalna Valuta, Parlamentarna Jurisdikcija - Zahtjev Za Hitno Utvrđivanje Činjeničnog Stanja


To je EU Dirigirani-zivot-gola-istina-hrvatskog-mupa-1
[Vrh] Go down
http://cromalternativemoney.org
Ikarus
ADMIN
ADMIN
Ikarus

Male
Broj postova : 2581
Godine : 37
Lokacija : zg / krk
Datum registracije : 06.03.2010

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty14.01.13 17:06

@Treka moli te da se predstaviš u za to predviđenoj temi pa nastaviš sa pisanjem po forumu a usput pročitaj i pravila foruma

To je EU 393492
[Vrh] Go down
Simke
bomber
bomber
Simke

Male
Broj postova : 146
Godine : 48
Lokacija : Zapadna Evropa
Datum registracije : 20.12.2012

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty14.01.13 18:14

Ja sam iz straije generacije,koja dobro pamti,kako se dobro zivjelo u staroj Yu. Ja sam bio jedan od pripadnika navijaca jedne grupe,putovao po Splitu,Beogradu,Zagrebu,prelazio drzavnu granicu,sa rajom na zimovanje,ljetovanje. U Turskoj u Azijskom djelu Istambula u cuvenom "karaklu",stoje policajci na ulazu u "svileni grad" i kad vide saru kazu,aaaa Tito,Tito good,nece ni da te pitaju nista vise.

Dobro se zivjelo,imalo se,dzaba skola,dzaba fakulteti,dzaba ljekar,dzaba apoteka,dzaba stan,povoljan kredit za kucu.Gdje to danas ima u bilo kojem demokratskom drustvu?

Stvorili su nas duznickim robovima,a pomocu destabilizacije Kosova jos posle 80-tih godina,a kasnije stare YU.

Danas kazu Tito nas zaduzio i gurno u govna?! Koji Tito? Tito je bio duzan 0.005% danasnjeg duga.Ovi su nas zaduzili da nas nece oprat ni unuci nasih unuka,a kamoli mi ili sledeca generacija.

Meni je i danas zao one Jugoslavije,nikad je necu prezaliti. neko iznad rece,Jugoslavija je bila umjetna tvorevina.To su bas rjeci onih kojima je ta ista Juga smetala,takva,kakva je bila. Price kako je enko bolje zivio od onih drugih ili da su na grbaci zivjeli ovi od onih je suplja prica,koja nema osnova ni tezinu. Juga je funkcionisala da jedni od drugih na neki nacin zavisimo.Ne kazem da nije bilo razlika u gografskom smislu,ali tu treba pogledati na obrazovanje i ostalo,prije se neki sud iznese.

Od Kosova je krenulo 80-tih,a koliko je samo para otislo za njih iz tadasnjih republika?! Tamo su poceli jer im je to odgovaralo,a svi znamo zbog cega i svaki dan som sve vise uvjereni u to.

Generacije posle 80-tih su slusali samo one kojima je taj sistem smetao.Danas su bukatori,ali ne zamjerim nikome.da su osjetili onaj zivot tada,ne bi takvi danas bili.

I samo jedno pitanje za sve! Sta su nam ostavili u nasljedstvo nasi ocevi i djedovi,a sta cemo mi da ostavimo nasoj djeci??

Mi som sve dobili na guzove,fabrike,skole,univerzitete,bolnice,mostove.Onda som to sve rusili,valjda se nismo namucili i radili i zaradili za sve to.Valjda som sve to tako lako i rusili zbog toga.
[Vrh] Go down
franciscus
spikač
spikač
franciscus

Male
Broj postova : 969
Godine : 57
Lokacija : Tuzla, BiH
Datum registracije : 30.07.2012

To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty14.01.13 21:16

Branimir76 je napisao/la:
Za kratko vreme su u EU strpali Rumuniju i Bugarsku, a očigledno je da to nema veze sa standardima. Biće da im je trebalo mesto za skladištenje nuklearnog otpada i Cigana.

Sa Hrvatskom, BiH i Srbijom ne ide baš tako brzo. Boje se nečega što bi ih moglo zadesiti, inače bi mogli i nas po skraćenom postupku.

Pitam se o čemu se radi...
...ili nas Bog još uvek nije "napustio" kao ostale...
Pa neće biti da je tako. Tko se ne osvrće na povijest, ponovit će je. Ključni element napredovanja Hitlerove armade kroz Rusiju bio je ovladavanje naftnim poljima i rafinerijama u Rumuniji prvenstveno, pa i u Bugarskoj. E sad, plan je bio dobar, ali je provedba omanula. Plan je danas isti, ali je provedba usavršena.
[Vrh] Go down
Sponsored content
To je EU Empty
PostajNaslov: Re: To je EU   To je EU Empty

[Vrh] Go down
 
To je EU
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: NEWS :: VAŽNE NOVOSTI-
Forum(o)Bir: