FORUM PREŽIVLJAVANJA

prvi Hrvatski forum preživljavanja, bushcrafta, pustolovine i prirode
 
Početna stranicaO autoruRegistracijaLogin

Share
 

 Prve hrvatske taktičke lampe

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
divlji grab
lingua
lingua


Male
Broj postova : 317
Godine : 44
Lokacija : Kaštela
Datum registracije : 02.01.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty08.01.11 1:03

Pozdravljam sve članove ovog foruma i one koji to nisu, ali sigurno će bit uskoro.
Htio bih otvoriti ovu temu koja se, kao što vidite, zove Prve hrvatske taktičke lampe.

Znamo da su izvori svjetlosti naš neophodan i dragocjen komad pribora ili alata koji koristimo svakodnevno kada smo u prirodi i kao takav nam olakšava sam boravak u divljini, a ponekad i sačuva glavu.
Želja svakog prirodoljupca je uvijek bila imati jedan dobar i kvalitetan primjerak baterijske lampe u koji može biti siguran da ga neće iznevjeriti kad je u nezgodnoj situaciji, bilo da hoda po mrkloj noći u potrazi za skloništem, ili mu lampa čak posluži u samoobrani svojim strobe svjetlom i sl.

Ja osobno koristim več neko vrijeme lampu CT R4 koja je dosta hvaljena od uniformiranih ljudi koji obnašaju svoje poslove u noćnim satima, kao i od strane naših misionara koji su se vratili iz misija ( to su iskustva iz prve ruke, a o recenzijama iz časopisa ćemo naknadno ).

Firma koja ih proizvodi zove se Protekt Tim i njihove proizvode možete vidjeti na slijedećoj web adresi: www.protekt-tactical-battery.hr

Još bih izdvojio i lampe tipa Custom i Watchman koje su isto jako dobre.

Volio bih da ih usporedite sa renomiranim svjetskim proizvođačima baterijskih lampi i da vidimo do kojeg se zaključka došlo.

Ajmo ljudi, pucajte komentare!



Zadnja promjena: divlji grab; 23.01.11 0:03; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh] Go down
mimir
lingua
lingua
mimir

Male
Broj postova : 266
Godine : 29
Lokacija : np-kc-zg
Datum registracije : 15.04.2009

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty08.01.11 1:12

znam da nije mjerilo kvalitete ali je mjerilo dostupnosti pa me zanima koje su cijene??
[Vrh] Go down
divlji grab
lingua
lingua


Male
Broj postova : 317
Godine : 44
Lokacija : Kaštela
Datum registracije : 02.01.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty08.01.11 1:17

mimir je napisao/la:
znam da nije mjerilo kvalitete ali je mjerilo dostupnosti pa me zanima koje su cijene??

CT R-četvorka, punjiva, 320 lumena, 5 modova rada, garancija 10 godina - 750 kuna
[Vrh] Go down
neon
lingua
lingua
neon

Male
Broj postova : 221
Godine : 40
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 09.01.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty10.01.11 11:08

Primijetio bih da će tvrtka koja proizvodi i prodaje ove svjetiljke zvučati manje neozbiljno, ako promijeni domenu. "Tactical battery" bi prevedeno s engleskog na hrvatski značilo "taktički baterijski uložak". Pogledom na web stranicu vidim da oni proizvode svjetiljke, a ne baterijske uloške stoga bi ispravno bilo "tactical flashlight". Povrh svega taktički baterijski uložak, i da proizvode baterijske uloške, zvuči pomalo smiješno.

Ne sudim o kvaliteti ovih svjetiljki jer ih nisam vidio, možda su najbolje na svijetu, ali zamislite da dolazite na stranicu kineskog proizvođača na kojoj sve piše na "slomljenom" engleskom jeziku kojeg jedva razumijete. Koliko bi vjerovali tom proizvođaču?

Ovo je dobronamjerna i konstruktivna kritika i ne bi želio da je netko shvati drugačije.

Sad bi postavio pitanje onima koji su možda vidjeli ove svjetiljke u živo. Koje LED emitere koriste ove svjetiljke? Pretpostavljam da se ova komponenta uvozi jer u svijetu ima tek nekoliko proizvođača LED emitera. Zanima me i u kojoj mjeri su žarulje domaća proizvodnja tj. da li su elektronika koja kontrolira emiter i reflektor domaće proizvodnje ili se kod nas rade samo kućišta?
[Vrh] Go down
http://www.urbangadgette.com
divlji grab
lingua
lingua


Male
Broj postova : 317
Godine : 44
Lokacija : Kaštela
Datum registracije : 02.01.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty10.01.11 12:14

Vrlo dobronamjerna i konstruktivna kritika.
Što se tiče tehničkih pitanja, to bi trebao upitati direktno proizvođača. Kontakti su :
protekt-tim@email.t-com.hr
021/830-104
[Vrh] Go down
Optik
tipko
tipko


Male
Broj postova : 86
Godine : 28
Lokacija : Cavtat
Datum registracije : 04.06.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty10.01.11 19:20

neon je napisao/la:
...
Sad bi postavio pitanje onima koji su možda vidjeli ove svjetiljke u živo. Koje LED emitere koriste ove svjetiljke? Pretpostavljam da se ova komponenta uvozi jer u svijetu ima tek nekoliko proizvođača LED emitera. Zanima me i u kojoj mjeri su žarulje domaća proizvodnja tj. da li su elektronika koja kontrolira emiter i reflektor domaće proizvodnje ili se kod nas rade samo kućišta?

Mozda bi bilo dobro spomenuti o kojim se driverima radi. Jer sama LED-ica je vise manje ista, cree r4, r5 to sada skorom svugdje turaju.
[Vrh] Go down
NAVIGATOR
master
master
NAVIGATOR

Male
Broj postova : 7278
Godine : 44
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 05.04.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty12.01.11 12:11

nekako sumnjam da se te lampe zaista tokare u hrvatskoj a ni diode nisu naše tako da je to upitno hrvatski proizvod. (identična stvar kao i s hrvatskim proizvođačima bicikla koji ih rade u kini kao i svi ostali)
[Vrh] Go down
Aries
spikač
spikač
Aries

Male
Broj postova : 669
Godine : 48
Lokacija : Zagreb
Datum registracije : 26.02.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty12.01.11 12:20

mislim da samo tokarenje nije problem, mada je lako moguće da rade poput Končar računala: dobiju sve komponente s svojim logom iz inozemstva (Kina?), a u HR ih samo sklapaju i održavaju

Svejedno, ja bih i to podržao ali zašto kod nas se skoro ništa ne može uraditi profesionalno od početka do kraja (mislilm na engleski prijevod što je Neon komentirao)
[Vrh] Go down
divlji grab
lingua
lingua


Male
Broj postova : 317
Godine : 44
Lokacija : Kaštela
Datum registracije : 02.01.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty12.01.11 17:10

Tokarene kod nas, staklo, logo te ostale komponente isto domaće proizvodnje, ja nazvao i pitao.
[Vrh] Go down
divlji grab
lingua
lingua


Male
Broj postova : 317
Godine : 44
Lokacija : Kaštela
Datum registracije : 02.01.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty22.01.11 23:55

Ispričavam se zbog (polu)netočnog podatka. Naime, cijena od 750 kuna se odnosi na isti model, ali uz dodatnu opremu za lov koja se sastoji od nosača za pušku odnosno pištolj i mikroprekidača (lampu sam dobio na poklon od ekipe tako je došlo do zabune oko ostalih cijena).
Znači, moguće je naručiti lampu bez tih dodataka.
Ja sam prezadovoljan s njom i toplo je preporučujem svima jer ima i 5 modova rada(kao što sam već napisao može pomoći u nevolji jer ima sos mod ili strobe sa samoobranu od neke životinje, a opet može raditi na najmanjem modu kad smo u šatoru pa štedi energiju-jučer sam ju ostavio u najjačem modu rada i odradila je punih 7 sati i 19 minuta!)
Malo sam se raspitao gdje se mogu sve pronaći i evo adresa:

1. Lovac d.o.o., Zagreb
2. Pastrva d.o.o., Sinj
3. Dobra kob d.o.o., Split (Matice Hrvatske-blizu Koteksa)
4. Ritoša trgovine d.o.o., Poreč (Županića 6)
5. Benko d.o.o., Klostar Podravski (Trg svete obitelji 6) i
6. Liska d.o.o., Zadar.


Cijena CTR4 lampe (sa punjačem i baterijom) je cca 600 kuna, zavisno od distributera i uz 10% za gotovinu.

S obzirom na cijenu, kvalitetu izrade te dostupnost na našem tržištu kako samog proizvoda tako i rezervnih dijelova i servisa (10-godišnja garancija!) smatram da su ove lampe vrlo konkurentne ostalim uvoznim lampama.

Realni odnos cijene i kvalitete, preporučujem!



[Vrh] Go down
leoone5
zelembara
zelembara
leoone5

Male
Broj postova : 23
Godine : 45
Lokacija : PSUNJ
Datum registracije : 12.06.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty18.09.12 4:16

mozemo li dobiti nekakvo novo misljenje o navedenim lampama ,posto ih koristis vec duze vrijeme, pa da vidimo dali je jos uvijek tako funkcionalna i dobra!
hvala!!
[Vrh] Go down
Mije
spikač
spikač
Mije

Male
Broj postova : 768
Godine : 28
Lokacija : Barban, Istra
Datum registracije : 30.09.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty18.09.12 11:46

Imao sam priliku koristiti jednu njihovu lamu koju je moj prijatelj dobio na poklon od proizvodjaca buduci da se znaju..ne znam koji je model bio u pitanju al lampa stvarno dobro svijetli, jedino sto nije dobro je reflektor koji je vjerovatno polirani-ne sjecam se vise pa ne baca svjetlo ravnomjerno nego je osvjetljena povrsina kvadratna-u obliku diode i baca sjenu po sredini..ako ste probali one jeftine kineske lampe znat cete o cemu pricam..mozda su to ispravili jer ja sam to vidio prije godinu dana...
[Vrh] Go down
Igsy
honoris
honoris
Igsy

Male
Broj postova : 2697
Godine : 30
Lokacija : Split
Datum registracije : 12.03.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty18.09.12 23:48

Ta lampa ima veze s hrvatskom isto ko i Končarov frižider... kompletno sastavljen od turskih, njemačkih i kineskih djelova, jedino je etiketa na poleđini isprintana u HR... Da je drugčije, propali bi i prije nego što bi izašli u serijsku proizvodnju.
[Vrh] Go down
zenomorf
bomber
bomber
zenomorf

Male
Broj postova : 135
Godine : 43
Lokacija : split
Datum registracije : 16.10.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty19.09.12 20:54

hm, ne sjećam se kad sam na ovom forumu iznio bilo koju kritiku, ali isčitavajući sadržaj web sitea Protekt-tima ostao sam zatečen....

Pokušajte analizirati tekst u nastavku... autor donjeg teksta bi iz poznavanja hrvatske gramatike, pravopisa i vokabulara zaslužio 0.

Ako su im lampadine ko i autor teksta zaobići ću ih u širokom luku.

...Mi smo obrt koji se 2007. godine specijalizirao za proizvodnju Hrvatskih baterijskih lampi, jer smo nakon duži niz godina prateći proizvodnju takvih proizvoda na našem tržištu utvrdili da je i nema, već da cca 100% proizvoda takve galanterije proizvodi se u nekim trećim zemljama i roba najlošije kvalitete dolazi u Hrvatsku te se prodaje po viskom cijenama kao „najbolju“. Odlučili smo prvo napraviti projekt našeg cilja, te smo malim sredstvima krenuli u proizvodnju, da bi vrlo ubrzo radi kvalitete izborili vrlo visoko mjesto.

Moga bi još "trljat" o kontekstu i dr. ali nema smisla. Ukoliko štovana Anamarija Dolić (neznam tko je ta osoba ali je potpisana na dnu stranice) želi na svom siteu (ako je njen) imati tekst kojega se ne treba sramiti, predlažem da vrijednost jedne lampe uplati prosječnom srednjoškolcu koji će posao odraditi kako treba.



[Vrh] Go down
Igsy
honoris
honoris
Igsy

Male
Broj postova : 2697
Godine : 30
Lokacija : Split
Datum registracije : 12.03.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty19.09.12 21:05

Vidiš da im je kompletni sajt cotav, od dizajna, nepismenosti, kvalitete fotki i videa, nikakvih referenci, ažuriranja svako par godina, pa nadalje. Garant su već i propali, samo je ovaj internetski list wc papira i dalje nekako zabunom ostao online na serveru. Prve hrvatske taktičke lampe 350615 Imam neki feeling da je ova firma samo "pro forma" za oprat neke pare u Kroku i HV-u preko raznih ugovora o suradnji. Ništa čudno u našoj državi.
[Vrh] Go down
zenomorf
bomber
bomber
zenomorf

Male
Broj postova : 135
Godine : 43
Lokacija : split
Datum registracije : 16.10.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty19.09.12 21:07

hehe detektirali smo ih .... žalosno ako nastoje biti ozbiljni...
[Vrh] Go down
NecronomicoN
partner
partner
NecronomicoN

Male
Broj postova : 13
Godine : 36
Lokacija : Dubrovnik
Datum registracije : 09.03.2012

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty19.09.12 23:09

Igsy je napisao/la:
Vidiš da im je kompletni sajt cotav, od dizajna, nepismenosti, kvalitete fotki i videa, nikakvih referenci, ažuriranja svako par godina, pa nadalje. Garant su već i propali, samo je ovaj internetski list wc papira i dalje nekako zabunom ostao online na serveru. Prve hrvatske taktičke lampe 350615 Imam neki feeling da je ova firma samo "pro forma" za oprat neke pare u Kroku i HV-u preko raznih ugovora o suradnji. Ništa čudno u našoj državi.

Upravo tako!

Nedavno sam pravio ponudu za jednu firmu iz Zagreba (prije 2 mj.) koji su se nakon moje ponude javili s Sunwayman lampama na javni natječaj. Mislim da je to bilo za HV, tražili su 100 kompleta (lampa + mikroprekidač + baterija i punjač te nosač za pušku).
Iako su bili druga ruka (meni nije ni padalo na pamet da se javim jer mi je u startu sve bilo jasno) imali su oko 200kn jeftiniju ponudu za komplet od one koja je prihvaćena a to je lampa od dotičnih kodnog imena CT-R4. S naše strane na ponudi je bila lampa Sunwayman V20C, mikroprekidač Sunwayman AP02 te Sunwayman brandirana baterija, punjač te nosač. Dovoljno je da pogledate slike dotičnih proizvoda i pogledati specifikacije (doduše kod CT-R4 i ne postoje neki podaci, pretpostavljam da se radi o zastarjeloj R4 diodi) da vidite o kakvoj se razlici radi. Sve je to jako žalosno a da nije žalosno bilo bi smiješno.
Što je najgore ja sam dobio zahtjeve za natječaj koji je definiran od strane NATO-a i mogu ga postati ovdje ako nekoga zanima. Ta lampa koja je prošla na natječaju nije atestirana po nijednom od tih standarda (IPX-8, ANSI/NEMA FL1, STANAG 4172E) te je u svemu tomu priča još gora. Saznao sam da je takvih natječaja bilo još dosta do sad a ne treba ni govoriti tko je redovno pobjeđivao na njima
[Vrh] Go down
http://www.sunwayman-hr.com
divlji grab
lingua
lingua


Male
Broj postova : 317
Godine : 44
Lokacija : Kaštela
Datum registracije : 02.01.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty21.09.12 12:48

leoone5 je napisao/la:
mozemo li dobiti nekakvo novo misljenje o navedenim lampama ,posto ih koristis vec duze vrijeme, pa da vidimo dali je jos uvijek tako funkcionalna i dobra!
hvala!!


Pa, mogu reći da je lampa kod mene već dvije godine, radi dobro, najveći posao je napuniti ju svakih cca 15 dana. Prije par dana manji problem oko kontakta između opruge i baterijskog uloška, ali i to je riješeno. Ne mogu reći da je najbolja na svijetu, ali za moje potrebe, a u ruksaku je stalno, solidna.










[Vrh] Go down
McJagger
bomber
bomber
McJagger

Male
Broj postova : 106
Godine : 38
Lokacija : Split
Datum registracije : 05.11.2009

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty01.11.12 20:09

divlji grab je napisao/la:
leoone5 je napisao/la:
mozemo li dobiti nekakvo novo misljenje o navedenim lampama ,posto ih koristis vec duze vrijeme, pa da vidimo dali je jos uvijek tako funkcionalna i dobra!
hvala!!


Pa, mogu reći da je lampa kod mene već dvije godine, radi dobro, najveći posao je napuniti ju svakih cca 15 dana. Prije par dana manji problem oko kontakta između opruge i baterijskog uloška, ali i to je riješeno. Ne mogu reći da je najbolja na svijetu, ali za moje potrebe, a u ruksaku je stalno, solidna.

Dali vi u vašoj koristite 18650 sa 4000mAh?
[Vrh] Go down
http://www.kvama.com
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 64
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty01.11.12 21:31

NecronomicoN je napisao/la:
Igsy je napisao/la:
Vidiš da im je kompletni sajt cotav, od dizajna, nepismenosti, kvalitete fotki i videa, nikakvih referenci, ažuriranja svako par godina, pa nadalje. Garant su već i propali, samo je ovaj internetski list wc papira i dalje nekako zabunom ostao online na serveru. Prve hrvatske taktičke lampe 350615 Imam neki feeling da je ova firma samo "pro forma" za oprat neke pare u Kroku i HV-u preko raznih ugovora o suradnji. Ništa čudno u našoj državi.

Saznao sam da je takvih natječaja bilo još dosta do sad a ne treba ni govoriti tko je redovno pobjeđivao na njima
Tako ti se inače radi svugdje, a ne samo u državnim službama samo što je tamo najviše novca. Nisam je nikada imao u rukama ali po onome što o njoj ne piše na sajtu nemam nikakvo mišljenje ali zato o vlasnicima sajta i proizvođačima itekako loše. Od samog imena firme, velikog slova u hrvatskih... moje mišljenje je zaobići u širokom luku ali oni kod nas vjerovatno nisu ni jednu prodali u slobodnoj prodaji, a pojedinci koji je imaju ili su je dobili na poklon ili rade u firmama koje su ih kupile.
Osobno smatram da je sve to izrađeno vani jer smo premalo tržište za takav proizvod, a da ga netko ide pokušati izvoziti kod tako stravično velike i kvalitetne konkurencije ne želim ni zamišljati. Da mi nisu ostali u sjećanju po onom žalosno komičnom "battery" iz imena već bih odavno zaboravio na njih.
[Vrh] Go down
Fratt
MODERATOR
MODERATOR
Fratt

Male
Broj postova : 4711
Godine : 40
Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ...
Datum registracije : 30.09.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty01.11.12 23:31

NecronomicoN je napisao/la:
Igsy je napisao/la:
Vidiš da im je kompletni sajt cotav, od dizajna, nepismenosti, kvalitete fotki i videa, nikakvih referenci, ažuriranja svako par godina, pa nadalje. Garant su već i propali, samo je ovaj internetski list wc papira i dalje nekako zabunom ostao online na serveru. Prve hrvatske taktičke lampe 350615 Imam neki feeling da je ova firma samo "pro forma" za oprat neke pare u Kroku i HV-u preko raznih ugovora o suradnji. Ništa čudno u našoj državi.

Upravo tako!

Nedavno sam pravio ponudu za jednu firmu iz Zagreba (prije 2 mj.) koji su se nakon moje ponude javili s Sunwayman lampama na javni natječaj. Mislim da je to bilo za HV, tražili su 100 kompleta (lampa + mikroprekidač + baterija i punjač te nosač za pušku).
Iako su bili druga ruka (meni nije ni padalo na pamet da se javim jer mi je u startu sve bilo jasno) imali su oko 200kn jeftiniju ponudu za komplet od one koja je prihvaćena a to je lampa od dotičnih kodnog imena CT-R4. S naše strane na ponudi je bila lampa Sunwayman V20C, mikroprekidač Sunwayman AP02 te Sunwayman brandirana baterija, punjač te nosač. Dovoljno je da pogledate slike dotičnih proizvoda i pogledati specifikacije (doduše kod CT-R4 i ne postoje neki podaci, pretpostavljam da se radi o zastarjeloj R4 diodi) da vidite o kakvoj se razlici radi. Sve je to jako žalosno a da nije žalosno bilo bi smiješno.
Što je najgore ja sam dobio zahtjeve za natječaj koji je definiran od strane NATO-a i mogu ga postati ovdje ako nekoga zanima. Ta lampa koja je prošla na natječaju nije atestirana po nijednom od tih standarda (IPX-8, ANSI/NEMA FL1, STANAG 4172E) te je u svemu tomu priča još gora. Saznao sam da je takvih natječaja bilo još dosta do sad a ne treba ni govoriti tko je redovno pobjeđivao na njima

I mi smo se (moja tvrtka ) nekad javljali na javne tendere (tkanina) za potrebe vojske i policije,navodeći i ne skrivajući da smo direktni uvoznici iz Kine,prolazeći na testovima po NATO standardu sa tim istim tkaninama iz Kine dok su drugi koji su nudili "original hrvatski proizvod iz Čakovca" padali na istim testovima ali i dobivali posao vrijedan milijune po višim cijenama nego su bile naše,u startu opravdavajući te cijene višim zbog većeg troška radi domaće kvalitete koja je neusporediva spram kineske bofl robe...žalosno je to da su ti isti uzimali metražu iz Kine,čak smo njihove predstavnike slikali na sajmu kod našeg dobavljača s kojim radimo preko 15 godina i koji im je odbio isporučiti robu te su bili primorani kako bi isporučili robu prema HV, kupiti robu slabije kvalitete koja ne zadovoljava osnovne sigurnosne parametre NATO standarda (IRR naprimjer).

Ako se sjećate afere dvobojnih HV uniformi (hlače promjenile boju nakon 1. pranja a košulja nakon 3.) onda znate kakvu "domaću" proizvodnju imamo...bitno je dati kovertu u pravo vrijeme i pozvati se na hrvatstvo i hop,evo ti milijunskog posla,to što je država mogla proći duplo jeftinije i imati vojsku opremljenu kako i dolikuje,to je već druga priča...tako da ne vjerujem niti da je ovo s lampama nešto drugačije od mojeg primjera.


Popijem maksimalno 5 piva godišnje.

titanijum je napisao/la:

Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
[Vrh] Go down
Hombre
guru
guru


Male
Broj postova : 2688
Godine : 64
Lokacija : Jug Hrvatske
Datum registracije : 05.06.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty03.11.12 2:14

Fratt je napisao/la:
Ako se sjećate afere dvobojnih HV uniformi (hlače promjenile boju nakon 1. pranja a košulja nakon 3.) onda znate kakvu "domaću" proizvodnju imamo...bitno je dati kovertu u pravo vrijeme i pozvati se na hrvatstvo i hop,evo ti milijunskog posla,to što je država mogla proći duplo jeftinije i imati vojsku opremljenu kako i dolikuje,to je već druga priča...tako da ne vjerujem niti da je ovo s lampama nešto drugačije od mojeg primjera.
U svemu je to tako i to isključivo kad plaća država preko korumpiranih pojedinaca i grupa. Da ti pojedinci slučajno imaju svoje poduzeće ili svoju vojsku da vidiš kako bi onda gledali tko je kvalitetniji i povoljniji, a ne tko će im u džep turiti više novca jer bi nekvalitetu morali nadoknadit iz vlastitog džepa dok ovako tuđim mlate po koprivama.

Primjera je bezbroj. Od ovih koje ste naveli do toga da se vijak koji u trgovini košta 2 kn u troškovniku navodi po 20 kn do toga da nabavna služba brodogradilišta (kojeg sanira država) neće ni da ćuje da nabavi tvoju robu bez obzira koliko kvalitetna i jeftina bila dok im unaprijed u džep ne staviš 20%
Suosjećam i žalim vas sve koji plivate u ovim blatnjavim vodama pokušavajući kvalitetom i primjerenom cijenom doći do polsa pa iako to ružno zvuči jer morate i vi od nečega živjeti turajte u džepove lopova da bi preživjeli i vi.
[Vrh] Go down
Fratt
MODERATOR
MODERATOR
Fratt

Male
Broj postova : 4711
Godine : 40
Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ...
Datum registracije : 30.09.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty03.11.12 9:44

Dok je bilo Tita nije bilo mita. Prve hrvatske taktičke lampe 747986


Popijem maksimalno 5 piva godišnje.

titanijum je napisao/la:

Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
[Vrh] Go down
specijalac 11
bebač
bebač


Male
Broj postova : 11
Godine : 33
Lokacija : Zadar
Datum registracije : 13.11.2012

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty13.11.12 0:22

Gospodo čitam o ovim našim lampama! već duže vrijeme koristim lampu CT-R4 i kao pripadnik posebne postrojbe mogu o istoj reći samo riječi hvale!!!! Lampaje upravo ono što je potrebno svima koji trebaju lampu za posebne poslove!!!!! pouzdana je i nijedno se uvozno smeće nemože s njom mjeriti! hvala bogu da se netko sjetio napokon kupiti i nabaviti te naše lampe!! dosada što smo dobijali na poslu a dolazile su od ovih raznih preprodavača su smeće! ljepo izgleda i šminka akada padne više ne radi!! CT-R4 možete bacati i radi!!! Svaka čast!!! kod mene u postrojbi koristi ih 10-tak ljudi i oduševljeni su!!!! SVAKA ČAST ZA HRVATSKI PROIZVOD!!
[Vrh] Go down
Mraz
master
master
Mraz

Male
Broj postova : 6779
Godine : 33
Lokacija : Delnice
Datum registracije : 26.02.2010

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty13.11.12 0:30

Kada već ti i kolege imate dosta iskustva s istima bilo bi super da napraviš recenziju jedne korištene, malo fotki detalja itd. Da vidimo kako stvar izgleda u praksi.


Prve hrvatske taktičke lampe 6xxcgm
[Vrh] Go down
leoone5
zelembara
zelembara
leoone5

Male
Broj postova : 23
Godine : 45
Lokacija : PSUNJ
Datum registracije : 12.06.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty13.11.12 0:31

pa kako osobno poznajem proizvodjaca navedenih lampi i znam da je firma u kolapsu radi kvalitete izrade (moje oci vidjele kako se umjesto silikona u poklopac lampe sipa trenutno ljepilo,sto nije NIKAKO isto, a radi nestanka silikona koji kosta 20 kn), a u sto sam se i sam uvjerio reci cu vam samo jedno.....u svakom kukolju ima zita, pa ako naletite na dobru lampu imali ste srece !!!
[Vrh] Go down
specijalac 11
bebač
bebač


Male
Broj postova : 11
Godine : 33
Lokacija : Zadar
Datum registracije : 13.11.2012

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty13.11.12 0:34

Za lampu nije bitan izgled! Šta će mi šminka!!!! Traži se funkionalnost!!!!! A to nikako da skuze trgovci!! Pa prodaju uvozno smeće!!
[Vrh] Go down
specijalac 11
bebač
bebač


Male
Broj postova : 11
Godine : 33
Lokacija : Zadar
Datum registracije : 13.11.2012

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty13.11.12 0:37

Ma o čemu ti pričaš???? Lampa CT-R4 nema nikakav silikon!!! Očito je da je nikada nisi ni vidio a o njoj pričaš!!!
[Vrh] Go down
leoone5
zelembara
zelembara
leoone5

Male
Broj postova : 23
Godine : 45
Lokacija : PSUNJ
Datum registracije : 12.06.2011

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty13.11.12 0:39

specijalac 11 je napisao/la:
Ma o čemu ti pričaš???? Lampa CT-R4 nema nikakav silikon!!! Očito je da je nikada nisi ni vidio a o njoj pričaš!!!

momce....daj mi reci u poklopcu gdje se nalazi prekidac sta se nalazi????
[Vrh] Go down
specijalac 11
bebač
bebač


Male
Broj postova : 11
Godine : 33
Lokacija : Zadar
Datum registracije : 13.11.2012

Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty13.11.12 0:40

Nema problema! Napravit ću raščlambu jedne korištene i par fotki ovi dana kada uhvatim malo vremena!
[Vrh] Go down
Sponsored content




Prve hrvatske taktičke lampe Empty
PostajNaslov: Re: Prve hrvatske taktičke lampe   Prve hrvatske taktičke lampe Empty

[Vrh] Go down
 
Prve hrvatske taktičke lampe
[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
FORUM PREŽIVLJAVANJA :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA-
Forum(o)Bir: