ustao sam i vidio da je prekrasan dan, na brzinu sam spremio stvari sjeo na bicikl krenuo u prirodu

Tu negdje sam ostavio bicikl, jer nema straha da bi bilo tko tuda hodao

odabrao sam mjesto gdje ću pregaziti riječicu- Petrinjčicu, prekrasna voda ali je strašno zagađena jer stanovnici sela uz rijeku bacaju smeće u nju, planiram pokrenuti neku akciju protiv toga

skidam tenisice gazim Petrinjčicu, moram priznati bila je hladna

na drugoj obali sam, u rukavcu perem noge i oblačim tenisice, greška br. 1- nisam uzeo krpu od mikrofibre, koja služi kao ručnik i sredstvo za osobnu higijenu

zgodno usamljeno drvo, tražim mjesto,.... mislio sam negdje uz riječicu ali..

nailazim na močvarno tlo, zanimljivo- žabe, zmije-izvor hrane

kad čujem šum vode i nevjerujem, pa nisam na Plitvicama!?

dolazim i ugledam slapić

!pogledam gore i zainteresiralo me otkuda ta voda dolazi pa krenuh tamo

nailazim na čeku i spomen ploču, naime tu se skrivao tip još od Oluje te je na tom mjestu ubio lovca, moram se pohvaliti da sam sudjelovao u potrazi za njim i to mi je jedna od većih avantura

tunel, iznad je pruga i tuda voda prolazi do onog slapića, ... pruga nije u funkciji

ugledam staru vodenicu i odmah se sjetim Družbe Pere Kvržice

unutrašnjost vodenice, vani je žrvanj

krenuo sam dalje , trežeći mjesto za bivak, impresioniran prirodom

potočić maleni, dolinom žubori la, la, la

ugledao sam stijene, te se uputio istražiti

pogodno mjesto za prenočiti i skloniti se od vremena, vode u izobilju i kaplje još sa stijena

pojilište za divljač sa puno, puno tragova

evo prijatelja iz šume , zbog njega sam se zapleo u kupine!

ovo mjesto sam izabrao za današnji dan, mali slapić , prekrasno, sunce probija a ne tuče!

nabrao sam suhih biljaka za podlogu šatora radi izolacije jer je tlo vlažno

kopam rupu priručnim sredstvom, kamenom , za štap koji će pridržavati uže za šator, nailazim na glistu i automatski ju trpam u usta,nista posebno, ! malo gorkasto

evo gotov je i šator od cerade 2 x 3 m

ovo sam ponio danas!

!!!

kukri, pila preklopna, survival kit za bicikl( pribor za bicikl, sol, začin,hipermangan, glicerin, uže,špagica,nožić,glukoza bomboni,vreća za smeće, najlonska čvrsta vrećica,kurtoni, šibice,miltivitamimmineral tablete, juha u vrećici, sušeno voće, malo kruha i pašteta, vreća od krumpira, konzerva od kave, rezervne majce i čarape, astro folija, pribor za šivanje i baterijska lampica, podloga za spavanje( zlata vrijedi ) i cerada 2 x 3 m

pravim ložište i uslikao sam kako sam dezinficirao vodu sa hipermanganom, stavi se malo jako malo, koje zrno!

priprema za vatru , suha trava, drvo je pripremljeno, paljenje pomoću hipermangana i glicerina

na list sam stavio hipermangan i glicerin i mogu vam reći da sam se zajebavao dosta sa ovim dok nije uspijelo!stavljao sam još hioermangana pa još glicerina pa kad se počelo dimiti nitko sretniji od mene!

dimi se!

još više se dimi!JUPIIIIIIII!

evo vatrice, po rešetku sam se vratio 200 m niže do mlina i skinuio sa njega i kasnije vratio!

voda se kuha, za juhicu!

napomenuo bih da je to bilo oko pola 2 i nisam ništa jeo osim gliste!tek oko 2 juhu, geška br. 2 nisam uzeo ni žice ni sajle, za objesiti konzervu, greška br 4, nisam uzeo pribor za jelo, juha je zakon ali već sam bio toliko gladan da mi se žurilo pa sam ju ohladio u potoku i previše pa nije bila toliki gušt, ali definitivno" fini mini"mora u survival pack ili barem kocke za juhu, diže iz mrtvih!

!

cvijetić, dali zna netko što je to, ja mislim da je to ono sa ogromnim listovim a što raste uz vodu

opet stijena, nije nešto na slici ali me podsjetilo na Milanovu spilju u Marčani

opet slapić ali na stijeni ,što je zanimljivo, meni! greška br. 3 nisam uzeo remen na koji bi stavio nož

opet drugi slapić , nemam pojma ljudi ali iznenadio sam se tim slapićima , taj šum vode, bilo mi je bolje nego ikada u životu, otkrio sam nešto novo, za mene! ( mislim na prirodu! )

malo prije nego sam se spusti srna mi je iskočila na 5 metara a skužio sam po prolazu da mora tu biti loga( ili lega , zaboravio sam kako se zove to gdje divljač leži) za divljač

tu se divlji praščići valjaju! joj da ih Obelix vidi!

sa desne strane opet neki izvor, ima ih puno , to trebate vidjeti, ali smeća svugdje, tu je sreća što nema ljudi toliko od Oluje

tragovi divljih svinja, inače sam se kretao uglavnom stazama divljači

cvijeće na stijeni koju sam komentirao maloprije, htio sam se popesti i uslikati ali me zamalo satralo drvo! malo je falilo!

i interesantna slika za kraj , pruga i borovi na njoj, a to nije drvo tipično za Banovinu! fora mi je ova fotka, od rata ne vozi vlak tuda!
Ljudi i to je to hoću komentare i uživajte!

! priprema i dolazak trajala je oko tri i pol sata , samo uređenje, bivak i ložište, priprema vode , 2 i pol sata ali sve je bilo idealno, dobro sam sam izabrao mjesto!
još jedna greška, odabir obuće, tenisice s premekane za ovakvu avanturu ali morao sam naći kompromis za vožnju i hodanje, te sam ih uništio ovom avanturom ali imam ih ,dobro bi mi došao i Latherman zbog kliješta
:bog: =)